5. august 2016

Helgelektyre(153)

Nattens stemme - Nora Roberts
Fergen - Mats Strandberg
The Gunslinger (The Dark Tower, #1) - Stephen King

Denne ukas helgelektyre har ikke forandret seg så mye fra sist helg. Jeg leser hver dag, det er ikke det, men av og til leser jeg 20 - 40 sider på en dag og andre dager over 200 sider. Så det varierer veldig. Jeg liker å lese, men absolutt ikke hele tiden. Må ha noen avbrekk i løpet av dagen til andre ting også. Jeg må ha variasjon i ting jeg gjør, selv om det ikke er mye.

På onsdag begynte jeg på Nattens stemme av Nora Roberts. Det kan virke som en pornobok ut ifra bokomslaget, men det er det ikke. Det er ingen bok som Fifty Shades of Grey eller Calendar Girl. Slike bøker styrer jeg unna. Nattens stemme er romantikk blandet med suspense. Romantikk er vel sjangeren jeg leser minst av, men man kan jo ikke lese horror hele tiden som er min favoritt. Av og til trenger man enkle bøker, som romantikk, også. Jeg har ikke mange sider igjen av Nattens stemme, så regner med at jeg blir ferdig med den i kveld.

Og forrige søndag begynte jeg på Fergen av Mats Strandberg. Den blir jeg ferdig med i løpet av helga, og skal lese videre i The Gunslinger av Stephen King. Er ikke ferdig med den ennå fordi det er samlesing,og jeg og hun som jeg leser den sammen med, har ikke satt noen frist på når vi skal være ferdig med den ennå. Så den blir lest litt sånn av og på. Jeg liker den like godt som da jeg leste den første gang i 2011, og er spent på resten av serien.

Jeg blir ferdig med Nattens stemme først av de bøkene jeg leser for øyeblikket og etterpå skal jeg da begynne på Det er noe som ikke stemmer av Martina Haag.

Har dere lest noen av disse bøkene og hva leser dere i helga?

Ukas låt: New Killer Star av David Bowie6 kommentarer:

 1. Nei, har ikke lest noen av disse, skjønt jeg leste noe Nora Roberts for evigheter siden, men husker ikke hvilke.
  Fergen er jeg spent på. God helg Ina.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Har lest noen Nora Roberts bøker jeg også oppgjennom årene, litt sånn av og på. Både hun og Mary Higgins Clark selv om de skriver helt forskjellige bøker. Personlig foretrekker jeg mannlige forfattere, men man må utvide horisonten litt også:) Ikke bare lese av samme sjanger hele tiden:) Det er så fort gjort.

   Riktig god helg til deg også, Anita og god lesing:)

   Slett
 2. Har heller ikke denne gangen lest noen av bøkene du har lest. Det er også litt forskjellig hvor mye jeg leser. Og som du klarer jeg ikke å lese hele tiden. I og med at jeg våkner tidlig, som du gjør - ikke ukjent at jeg våkner kl 0400 som du skriver i et annet innlegg, er jeg trøtt utover dagen. Og kan sovne innimellom når jeg leser. Særlig dersom jeg spiser etter at jeg har lest. Og er megatrøtt om kvelden. I morgen begynner Wallander på VOX, med Kenneth Branagh som Wallander. Jeg tror det er episoder jeg ikke har sett tidligere. Men det begynner kl 22.30 - jeg skal ha det med meg. Jeg liker både den svenske utgaven av Wallander og denne med Branagh.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg våkner ikke 04:00, men står opp mellom 04:00 - 04:30. Det er sjeldent jeg sover. Sover ca i en time og det kan gå tre netter på rad uten at jeg får en eneste blund. Så preges av søvnløshet. Så da er det bare å stå opp istedet for å prøve å sove for det er bare bortkastet tid:) Jeg klarer ikke å sovne på dagtid heller:/

   Jeg foretrekker svenske Wallander, spesielt med den første Wallander i rollen. Så noen episoder på engelsk, men det ble bare rart, spesielt når man er vant til å se det på svensk fra før så ble det litt kontrast. Foretrekker engelsk krim fremfor svensk, men når det gjelder Wallander må det være svensk. Det man er vant til:) Jeg er vel gammeldags og liker vel ikke forandringer:o)

   Kos deg med Wallander og får håpe du vil føle deg mer opplagt fremover. Jeg sliter med dårlig søvn/lite søvn, men har blitt så vant til det. Men misunner de som får til å sove mer enn en time i hvert fall:)

   God helg:)   Slett
 3. Har ikke lest noen av disse bøkene, men det høres ut som ålreit helgelektyre. Selv har jeg brukt helgen til å lese ferdig "Undermajordomo minor" av Patrick DeWitt (smart, gotisk og underholdende bok som ga meg lyst til å lese mer av Patrick DeWitt) og nå skal jeg til å begynne på "One" av Sarah Crossan. Ellers varierer det veldig mye per dag hvor mye jeg leser også siden bøker er veldig viktig for meg, men så er jeg også opptatt av internett, nintendo, kreative prosjekter og Netflix blant annet så det blir en fin miks.
  Og unnskyld, men leste kommentarene til Tone og svaret ditt og følte meg så heldig siden jeg pleier å legge meg rundt midnatt, sovne fort og vanligvis står opp rundt syv på morgenen for så å være ganske så opplagt dagen i gjennom, det er veldig praktisk å være en slags miks av a- og b-menneske og jeg håper ting bedrer seg sånn at du slipper å måtte være vant til lite søvn.

  SvarSlett
  Svar
  1. Nattens stemme var så som så, og The Gunslinger helt rå. Har lest den før og likte den like godt. Gleder meg til fortsettelsen av serien og Fergen ble jeg ikke ferdig med.

   Jeg legger meg rundt 2 på natta og står opp mellom 4 og halv fem på morningsen. Selv om jeg sliter med søvnmangel så har jeg ingen problem med å stå opp tidlig. Heller stå opp enn å prøve å sove. Det er bare bortkastet tid:) Men blir vant til å ikke få lite sovn spesielt siden det har vært sånn de siste årene. Så jeg er en mellomting av a og b jeg også selv om jeg nesten ikke sover. Du har ikke noe å unnskylde deg for:) Bare koselig at dere deltar i kommentarene:)

   Ser ut som vi er veldig like. Jeg også spiller mye nintendo i hvert fall nintendo 3DS, en del pc spill, ser mye på filmer og tv serier, da på blu - ray eller dvd for jeg er motstander av Netflix:)

   Slett