6. juni 2016

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ... Bøker jeg leste i forrige uke:

Billett til helvete - Patricia Higsmith
 
Antall leste sider i forrige uke:

487 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

Dakota rød - Lene Lauritsen Kjølner

Bøker som leses nå:

NOS4A2 - Joe Hill (horror/voksen)
The Night Circus - Erin Morgenstern (fantasy/voksen)
Djevelmasken - Tom Egeland (krim,mysterie/voksen)

Planlagte bøker denne uken:

Jeg leser noen heavy bøker for tiden så derfor går det ikke så fort. Det ble bare en bok ferdiglest forrige uke, for to uker siden leste jeg tre, men ingen uker er like. 

Natt til søndag leste jeg ut Billett til helvete (snerten tittel) av Patricia Highsmith, og jeg begynte samme natt så vidt på The Night Circus av Erin Morgenstern. Den har vært mye hyped opp og bøker som får mye oppmerksomhet; enten dropper jeg å lese dem i det hele tatt eller så venter jeg til oppmerksomheten rundt visse bøker blir lagt ned før jeg bestemmer meg for å lese dem. Man blir jo lei av å høre om den samme boka/de samme bøkene hele tiden en viss periode. Så bruker å lese de bøkene som er hauset opp senere hvis nysgjerrigheten fremdeles er der. Husker jeg var utrolig lei av å høre om bøkene til Knausgård hele tiden for det var stadig mas om dem i media da det var på det varmeste, men glad jeg utsatte bøkene hans for jeg likte dem bedre enn jeg trodde jeg ville gjøre. Så glad jeg ga dem en sjanse for Knausgård kan virkelig å skrive, og det var ikke gubbelitteratur som jeg hadde fryktet.

Jeg skal fremdeles lese NOS4A2 av Joe Hill og Djevelmasken av Tom Egeland. Det gikk litt trått med lesingen i forrige uke og det hadde ikke noe med bøkene å gjøre, men noen dager føler man ikke for å lese hele tiden. Noen dager leser man mer enn andre dager. Så håper denne uka blir mer effektiv. Dessuten foretrekker jeg å være opptatt med noe. Gir også American Horror Story sesong 1 noe av skylda. Begynte å se det torsdags kveld og har nå kommet til episode 9 av 12. Noen synes ikke sesong 2 er så god og ser den har fått litt blandede meninger, men liker sesong 1 så langt. Kommer muligens til å se sesong 2 også og se om den kan måle seg med sesong 1 eller ikke. Men skal selvfølgelig se resten av sesong 1 først, og nei, jeg har fremdeles ikke Netflix og vil ikke ha det heller. Jeg er gammeldags og bruker blu-ray og dvd istedet:)

Hvis jeg blir ferdig med en av de nevnte bøkene skal jeg begynne på Med beina på nakken av Arne Svingen. Målet mitt for denne uka er å bli ferdig med NOS4A2 og Djevelmasken, og forhåpentligvis The Night Circus. Men vi får se hvor langt jeg kommer:)

I forrige uke laget jeg en liste over hvilke bøker jeg har tenkt å lese i sommer. Ta gjerne en titt her: Sommerlesing 2016

8 kommentarer:

 1. Det nærmer seg lesetid for meg også, bare noen dager til nå. Jeg har tatt avbrekk fra termintester med å se på Hinterland på NRK nett-tv, det er en krimserie jeg liker veldig godt. Hører forresten på Alltid Alice som lydbok på Storytel, den svenske utgaven som heter Fortfarande Alice. Det er en bok som engasjerer :) Ha en fin uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt at ting begynner å roe seg ned slik at du også får tid til å lese:) Hinterland har jeg ikke hørt om, men skal sjekke det ut på NRK nett-tv og se om det er noe å være opptatt med i sommer. Jeg liker ikke dødtid og kjedsomhet.

   Alltid Alice leste jeg i april og det ble faktisk månedens bokanbefaling. Har ikke rukket å skrive anmeldelse av den ennå, men likte den veldig godt. Trodde ikke jeg ville like en slik type bok før jeg begynte å lese den, men det gjorde jeg. Den er troverdig og sterk. Og du har rett, den var engasjerende:) Har også sett filmen som er nesten like god som boka:)

   Håper du liker den, og spent på din omtale:)

   Slett
  2. Vet ikke om du har Netflix, men første sesong av Hinterland ligger ute der. Sesong to ligger på NRK med begrenset tid, tror jeg. Det er en litt annerledes krimserie fra Wales.

   Slett
  3. Jeg har ikke Netflix og nekter å ha det. Kjøper filmer og tv - serier på Blu-Ray og Dvd for jeg liker å ha en personlig samling. Synes det er synd at alt skal være så digitalt og jeg er gammeldags. Kjøper også fremdeles musikk på cd:)

   Slett
 2. Spennende å høre hva du synes om Djevelmasken. Av en eller annen grunn har jeg bestemt meg for å ikke lese den, har liksom fått nok av heseblesende skattejakter, men gode omtaler kan jo få meg til å ombestemme meg :) Ønsker deg en fin leseuke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Skjønner hva du mener. Man kan jo gå lei av å lese om djevelutdrivelser og slike ting, men hvorfor ikke? Man kan jo gå lei av alt, slik er det med mange av sjangere. Man blir fort mett av det meste. Mye er av det samme og lite som skiller seg ut uansett hva man leser egentlig, men har ikke noe å si hva folk leser, bare man leser:) Hva man vil lese er jo frivillig og godt er det:)

   Ha en fin leseuke du også, Tine:)

   Slett
 3. Bra ukelesing med heavye bøker!
  Jeg er ferdig med alle eksamener, og studiet, og dermed klar for mer samlesing hvis du ønsker det :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, for da varer jo bøkene en stund;)
   Og gratulerer med overstått eksamener. Nå kan du puste lettet ut og jeg er interessert i samlesing jeg:)

   Slett