7. mars 2016

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ... Og lyden av gaupe Bøker jeg leste i forrige uke:

Familieforbannelsen - Gareth P. Jones
Linda - som i Lindadrapet - Leif GW Persson

Antall leste sider i forrige uke:

452 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

Kledd naken - Agnes Lovise Matre

Bøker som leses nå:

Dere finner meg aldri - Robert Wilson (krim/voksen)
The Haunting of Sunshine Girl - Paige McKenzie (horror/ungdom)

Planlagte bøker denne uken: 

På torsdag begynte jeg på Dere finner meg aldri av Robert Wilson, og natt til onsdag begynte jeg på The Haunting of Sunshine Girl av Paige McKenzie. Jeg ble ikke ferdig med noen av disse i helga så de skal jeg fortsette å lese, og når jeg blir ferdig med en av disse skal jeg begynne på Everest av Odd Harald Hauge. Håper på en bok til før uka er over. Jeg må bli flinkere til å prioritere tiden bedre. Jeg har god tid til å gjøre alt, men er flinkere til å sose bort tiden på ingenting eller spille dataspill. Så jeg må få prioritert lesetiden bedre.

Jeg prøvde å få til en anmeldelse av Den største straffen av Robert Wilson i helga, men utsetter det til onsdag eller torsdag for jeg prøvde å skrive i helga, men strevde med ordene. Noen bøker er letter å skrive om enn andre og jeg legger ikke ut noe bare for å ha noe å legge ut. Det blir feil. Prøvde å skrive mange ganger, men hadde ikke ordene med meg, så skal prøve å få den anmeldelsen ferdig til onsdag/torsdag. Jeg skriver hver dag, men det er ikke alltid skrivingen går som den skal på grunn av skrivesperre.

I tre forskjellige netter i de to siste ukene (jeg er jo våken i alle døgnets tider) har jeg hørt en rar lyd utenfor og det var en lyd jeg ikke klarte å identifisere og jeg så ingenting da jeg så ut heller. Men forrige fredag gjorde jeg litt research og søkte etter dyrelyder, og jeg fant ut at lyden tilhørte gaupe. Noe jeg ikke var klar over for hadde ikke trodd det var gaupe her i området. Trodde ikke sånne dyr var så nærme boligområder, men all slags dyr kommer jo nære boligområder, så hvorfor ikke gaupe også? Trodde bare at de holdt seg lenger inne i skogen for jeg trodde at slike dyr er sky. Jeg skulle gjerne ha sett den, men så langt har jeg bare hørt den. Det er jo en kjent sak at jeg er gladere i dyr enn i mennesker:)

Jeg fant en video av lyden av gaupe som er akkurat den lyden jeg har hørt de siste ukene. Jeg fant dessverre ingen god video med god lyd med gaupe som ikke var i bur/innstestengt, beklager det. Er ikke fan av det jeg heller (dyr tilhører friheten) , men dette var den beste lyden jeg fant av en gaupe og som hadde akkurat den lyden jeg hadde hørt: Lyden høres nesten ut som om noen blir torturert ...4 kommentarer:

 1. Jeg veldig god på prokastinering, skal bare se en video til på Youtube eller en episode til på Netflix. Så du er nok ikke alene om det :) Jeg har faktisk sett gaupe en gang, på vei til jobb(i bil heldigvis). Jeg bor veldig landlig til, men det er første og eneste gang jeg har sett gaupe.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tror jeg er den eneste som ikke har Netflix og det er selvbevisst. Jeg foretrekker å se filmer/serier på dvd og blu - ray og andre videoer ser jeg på youtube. Kan ikke noe for at jeg er gammeldags:)

   Spennende at du så gaupe. Jeg hørte den bare, men så den dessverre ikke. Jeg synes de er søte. Tror ikke de angriper mennesker, men det spørs jo hvor sultne de er;)

   Slett
 2. Oi, så spennende å våkne til en gaupe. De er jo veldig sky, så bare å få hørt den er jo ganske så spesielt. Her ved kysten er vel det mest spennende elg, vil jeg tro. En morgen tidligere i vinter våknet vi til to sett elgspor på altanen vår. Vi vet at det er en elgku med kalv i området, og jeg skulle gjerne tittet ut av vinduet da de spankulerte over altanen, det hadde nok vært et mektig syn. Ha en fin lesetirsdag :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg var allerede våken da jeg hørte gaupa. Sånn er det når man lider av søvnmangel. Da er man våken uansett hvilken tid det er på døgnet:) Og gauper lager en helt spesiell lyd.

   Det er elg her i området også og hort, sånn er det når man bor nær skogsområdet:) Så noen elger et stykke unna veikanten tidligere i år. Dyr kommer jo nærmere sivilasjonen når det er vinter og de er på leting etter mat.

   Elgen deres må ha vært veldig nære siden dere har sett spor etter den på altanen. Jeg synes de elg er elegante dyr. Så en på nær avstand en gang da jeg gikk tur med Dennis (det eldste tantebarnet mitt som er hund:). Det var en fjorårskalv som nettopp hadde blitt avvist av sin mor og visste ikke hvor den skulle gjøre av seg.

   Elglivet er brutalt. For etter et år blir de avvist av sin mor for å klare seg selv så der er det ingen kjære mor:/

   Ha en fin lesetirsdag du også:) Det er greit å sette av noen dager til kun lesing:)

   Slett