11. mars 2015

Hvordan kommer du deg gjennom kjedelige bøker?

Har du noen gang kommet over bøker som er så kjedelige/tørre at du ikke vet hvordan du skal komme deg gjennom bøkene uten å avbryte? Hva gjør du da?

Selv sliter jeg med boka Good Omens av Terry Pratchett & Neil Gaiman. Helt uforståelig, tenker dere fordi jeg vet at den boka er elsket av mange, men jeg sliter. Som kjent avbryter jeg aldri en bok så jeg må komme meg gjennom den til slutt uansett hvor lang tid det tar. Tror ikke jeg har slitt så mye med en bok siden Barfotdronningen av Ildefonso Falcones.

Problemet er ikke at jeg ikke får med meg innholdet. Det går helt fint. Problemet er å ta opp boka, åpne den og lese videre (sånn pensumskrekkaktiglignende følelse). Det er et enormt tiltak når det gjelder en bok som ikke interesserer så veldig. Hva gjør dere da? Vet dette høres utrolig sært ut, men sånn er det enkelte ganger angående bøker. Noen bøker krever større tiltak enn andre.

Så hva er teknikken deres? Avbryter dere boka? Jeg har ikke samvittighet til å avbryte bøker, og hvis også dere ikke avbryter bøker, hva gjør dere når dere skal lese en kjedelig bok? Hvordan er det mulig å komme seg gjennom kjedelige bøker på lettest mulig måte?

Tenkte jeg kunne dele en video med det samme som jeg fant på youtube om nettopp dette, men lurer på om dere har noen personlige tips som dere kanskje vil dele? Jeg tar gjerne i mot!2 kommentarer:

 1. Malin22:56

  Leser jeg en bok jeg ikke er interessert i så bare avbryter jeg. Prøver selvfølgelig å lese mest mulig videre for å se om den blir noe bedre, men blir det ikke det orker jeg ikke å tvinge meg selv til å lese ferdig. Er så mange bra bøker som venter på å bli lest, så vil ikke kaste bort fritiden min på bøker som ikke interesserer meg, hehe :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Skulle ønske jeg hadde samvittighet til det, men det har jeg dessverre ikke. Fullfører alltid en bok uansett hvor lang tid det tar:) Tenker jo det er mange bra bøker i verden, men man rekker jo ikke å lese alle i verden likevel fordi det publiseres jo bøker hver dag så trøster meg med den tanken - at det er umulig å få lest alle bøkene selv om jeg ikke avbryter bøker:) Interessant hvor forskjellig vi mennesker er:)

   Slett