7. februar 2014

Helgelektyre(31)

Så langt har jeg lest to bøker denne uka:

Brente barn skyr ilden - Maren Westlie Mathisen

Fikk denne som anmeldereksemplar av Panthera Publishing. Boka var både underholdende og skuffende. Hva den handler om og hva jeg syns, kan dere lese om i anmeldelsen her. Orker ikke å gjenta meg til det kjedsommelige. Skal spare dere for det:)

 En smak av zommer - Tor Arve Røssland

Boka fikk jeg som anmeldereksemplar av Egmont Forlag og den handler om Norge som blir invadert av zombier og tenåringsgutten Max prøver å redde vennene sine og hans mor fra galskapen. Det er zombier overalt. Klarer de å slippe unna uten å bli en av dem? Hva jeg syns om denne skal jeg ikke utdype meg om riktig ennå. Sparer det til anmeldelsen og den kommer nok ikke til å bli lagt ut før på lørdag. Så følg med:) 
Dette er den første boka i Grusom-serien. En frittstående serie skrevet av forskjellige forfattere.


 I helga skal jeg konsentrere meg om disse bøkene:


De 500 - Matthew Quirk

(Tekst hentet fra bokelskere.no)

Mike Ford har ikke den mest åpenbare bakgrunnen til en forretningsadvokat. Han var på full fart inn i en kriminell løpebane da han valgte å arbeide seg gjennom jusstudiet på Harvard. Nå har han fått drømmejobben hos The Davies Group, en mektig politisk lobbyist, som blir ledet av den karismatiske Henry Davies. Mike havner midt i maktens sentrum, og har mer penger og privilegier enn han kunne drømme om. Endelig har brikkene falt på plass.Men snart går det opp for ham at alt har en pris. Henry Davies trenger en til å gjøre utføre et spesielt oppdrag, og valget faller på Mike. Men bare fordi man arbeider på lovgivernes side, betyr ikke det at det er lovlig. Og det er ikke plass til etikk og moral når du arbeider for djevelen. For å komme seg ut av maktspillet, må han gjøre alt det han trodde han ikke skulle gjøre igjen: lyve, bedra, stjele og denne gangen kanskje også drepe.

Denne fikk jeg som anmeldereksemplar av Bazar Forlag og forfatteren Matthew Quirk er en fersking. (Syns alltid det er spennende med nye forfattere og prøve meg på bøker av forfattere som jeg ikke har hørto om før). Og selv om Matthew Quirk er ferskis så har han allerede blitt sammenlignet med John Grisham. Jeg har aldri lest noe av John Grisham, men jeg vet hva slags sjanger han skriver i. Så dette er en hardbarket thriller. Det er det lenge siden jeg har lest og følte det var på tide. Hva jeg syns om boka De 500 av Matthew Quirk vil jeg ikke røpe noe om riktig ennå ...

Jeg skal også fortsette i disse bøkene:
 Min kamp 6 - Karl Ove Knausgård

Har sagt det før, men jeg sier det igjen. Vemodig at dette er den aller siste boka i Min kamp - serien, men det er godt at den er på 1120(!) sider. Da varer boka en stund og godt er det. Fremdeles liker jeg Knausgårds skrivemåte veldig godt og hans detaljerte og fotografiske obeservasjonsevne. Nei, det blir trist å bli ferdig med den aller siste boka i serien. Håper jeg ikke blir ferdig med den i helga for jeg vil at boka skal vare en stund til og det tror jeg den vil gjøre også med tanke på at det er en murstein, men mursteiner skremmer ikke meg:)


Og jeg skal prøve å bli ferdig med denne:


Girl in the woods - Jennifer McMahon

Haha, tror ikke jeg har brukt så lang tid på en bok som denne. Har lest i den sånn av og på i flere uker nå og er ennå ikke ferdig. Direkte flaut, men jeg skal bli ferdig med den fordi jeg avbryter ikke bøker. Jeg vil bli ferdig med bøker jeg begynner på uansett hvor mye eller hvor lite jeg liker dem. Men håper jeg virkelig blir ferdig med denne i helga nå. Den er bare ikke så spennende og engasjerende som jeg hadde håpet på, så jeg får bare holde ut som med alt annet her i livet. En dag skal jeg bli ferdig med den uansett hvor lang tid det tar.

Har du lest noen av disse bøkene og hva skal du lese i helga?

God helg:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar