29. november 2013

Helgelektyre(21)

Selv om leselysten har vært litt nedsatt denne uka så har jeg til tross for greid å lese ut en bok.
Nittenåttifire: Min vei inn i scientologiens dypeste hemmeligheter - og ut igjen - Geir Isene

Jeg forbinder scientologien med Tom Cruise og John Travolta siden det er de mest kjente scientologimedlemene her i verden. Men Scientologi er mer enn bare kjente profiler. En selvbiografi om en mann som torde å melde seg ut av organisasjonen/sekten, hvor han skriver om livet innenfor det å være scientolog og hvilke forandringer det ga ham. Og litt om livet både før og etterpå. En interessant bok selv om enkelte partier var litt tørre å lese. Aner ikke når jeg kommer til å skrive anmeldelse om den, men snart som mulig.

Har ikke blitt ferdig med andre bøker denne uka, men har tenkt å bli ferdig med den tredje Min kamp boka av den herlige Karl Ove Knausgård. 

 Min kamp 3 - Karl Ove Knausgård (PS: Jeg har en annen utgave)
Jeg vet det går tregt med disse Min Kamp bøkene. Det er ikke fordi de er kjedelige - tvert i mot. Jeg vil nyte dem for Knausgård skriver innmari godt. Han har gode observasjonsevner og det er ikke vanskelig å forestille seg det han skriver.
Onsdagskvelden begynte jeg så vidt på denne:
 Frimurernes hemmeligheter: Fortalt fra innsiden - Roger Karsten Aase

Denne kjøpte jeg på mammutsalg for noen år siden og tenkte å begynne på den nå siden jeg nettopp var ferdig med en annen bok om sekt. Vet ikke hva det er med meg og sekter? Vil ikke være en del av det selv, men syns bare det er interessant å lese om det. Dette er om en mann fra Trondheim som valgte å slutte som frimurer. Ville gjerne lese boka etter at jeg så en dokumentar om ham på tv for noen år siden gjennom dokument 2, tror jeg det var? Husker ikke helt. Men ville gjerne vite mer om dette "brorskapet" eller hva jeg skal kalle det. Så håper det blir spennende lesestoff.

Hvis jeg utnytter tiden godt for tid har jeg riktig nok til overs, skal jeg begynne på en bok jeg fikk i posten tidligere i høst og som har en litt artig tittel. Nemlig denne:

Det blir pinlig uansett - Tyra Teodora Tronstad & Bjørn Sortland

Vet ikke så mye hva den handler om ennå, så har ikke tenkt å skrive noe om den. Det er en ungdomsbok og man må jo orientere seg litt om hva ungdommer leser også. Ja til både bøker for voksne og ungdommer. Så jeg har ikke noe i mot å lese ungdomsbøker selv om jeg ikke tilhører den målgruppa.

Det er alle bøkene jeg har tenkt å fortsette med og begynne på resten av uka.
Hva skal du lese i helga?

God helg:)

6 kommentarer:

 1. Anonym10:29

  Min bærbare data holder bokstavelig talt på å gå i oppløsning, så den ble tidligere i uken erklært for å være stasjonær. Tør ikke flytte på den mer :p Men det er forsåvidt ikke nødvendig heller nå i iPadens tidsalder. Dataen har holdt i fem år, men det blir nok ny til høsten ja, om den holder ut så lenge ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Haha, en bærbar som har blitt til stasjonær:) Får håpe din overlever. Jeg tenkte å ikke kjøpe meg pc før på nyåret da det er salg, men siden min bærbare takket for seg og en pc må jeg ha (må ha det istedet for mobil). Så dermed ble det en tidlig julegave til meg selv istedet. Klarer fint å leve uten mobil, men pc er jeg avhengig av, spesielt med tanke på bloggen:) Min bærbare holdt ut i fire år og håper denne stasjonære holder ut i minst ti år for nå er jeg lei av å bytte pc'er:)

   Vi får håpe at pc'n din holder ut en stund til:)

   Slett
 2. Hehe, minner meg om min datter; alt hun har av tekniske saker blir på en eller annen måte ødelagt! Men gratulerer med ny pc!
  Ser ut som en fin leseliste for helgen, og jeg håper det kommer en anmeldelse av Geir Isenes bok for den virker interessant. Selv leser jeg noveller av Munro denne helgen :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja,tekniske problmer ting er ikke alltid så greit så på den måten tror jeg nesten at jeg er hjemsøkt. Det går alltid galt bare jeg er i nærheten av noe som er teknisk:) Det føles i alle fall sånn ut:)

   Og takk for det:) Håper denne pc'n varer lenge for nå er jeg lei av å bytte og skaffe ny.

   Skal prøve å få til en anmeldelse av Geir Isene boka så fort som mulig, men det blir nok ikke før tidlig neste uke hvis jeg skal tenke "realistisk":)

   Kos deg med Munro og god helg:)

   Slett
  2. Krysser fingrene for at pc-en varer lenge!
   God helg til deg også :)

   Slett
  3. Riktig god helg til deg også:)

   Slett