24. mai 2013

Tankevandring: Hører du på musikk mens du leser?

Jeg er en leser som ikke irriterer meg over lyder når jeg fordyper meg i en bok. Jeg klarer fint å ha tv'n på i bakgrunnen uten at det irriterer meg og gjerne vil jeg ha headpones med musikk på mens jeg leser i en bok. Jeg kan høre på musikk uten at det går utover konsentrasjonen. Syns det bare skaper enda mer stemning når jeg leser i en bok og det gjør til at jeg får større innlevelse i selve handlingen. Har tenkt å skrive litt om hva slags musikk jeg hører på mens jeg leser. Det er meget forskjellig for jeg liker forskjellig type musikk, gjerne mørk sjanger der også (black metal), men hører også på musikk fra andre sjangre. Derfor har jeg tenkt å dele opp disse innleggene litt så listene ikke blir så lange.

Oftest mens jeg leser har jeg for vane å høre på filmmusikk gjerne fra skrekksjangeren. Hvorfor? Grunnen er at mye av filmmusiken fra skrekksjangeren er vakre og veldig stemningsfulle. Meget behagelig å høre på. Og mine favorittfilmmusikk fra den sjangeren er:

  The Haunting in Connecticut 

Dette er en av de få moderne skrekkfilmene som jeg liker godt. En av få skrekkfimler som har litt mening i og soundtracket er både spennende, vakkert og stemningsfullt. Lytter til dette soundtracket meget ofte når jeg leser.

 Wind Chill

Ikke akkurat en skrekkfilm, men heller psykologisk thriller/skrekk. En meget bra film som er vanskelig å glemme og som har svært så hjemsøkende soundtrack
The Texas chainsaw massacre

Elending nyversjon av en film, men herlig soundtrack! Stemningsfult og dystert!


Hellraiser

Har aldri likt filmen(e) noe særlig, men syns at the main title fra soundtracket er meget hjemsøkende og herlig av en eller annen grunn
The Grudge

Syns filmen er så som så og ikke særlig. Syns musikken er mye bedre:)
Dreamcatcher

Kjedelig film, men spennende musikk!
I know what you did last summer

En festlig skrekkfilm som er morsom å se på av og til. Soundtracket er bedre.


The Ring

Nyversjonen av denne filmen er ikke så verst, men den japanske originalen Ringu er helt klart best. Men nyversjonen skal ha for creepy musikk.When a stranger calls

Nok en nyversjon, men syns den slett ikke er så verst. Liker at filmen er saktegående og musikken beskriver den langsomme og ekle ventingen på at noe skal skje temmelig godt.Det var alt for denne gang. Sikkert mye god filmmusikk fra skrekksjangeren som jeg har glemt, men, men,  det er i alle fall disse musikkstykkene som går igjen i ørene mine mens jeg leser en god, mørk bok for å komme i skikkelig stemningsfull atmosfære.

I neste tankevandring - innlegg skal jeg skrive om hva slags band og artister jeg hører mest på når jeg leser.

Hører du på musikk mens du leser eller må du ha det helt stille rundt deg?

6 kommentarer:

 1. Anonym12:33

  Det blir ja,takk begge deler hos meg. Som regel har jeg det bare stille rundt meg, men jeg leser også når mannen min ser på tv. Da har jeg lagt merke til at noen program irriterer meg (Det må ha både med lydene å gjøre, og med volumet mannen min vil ha på tv!) Vel, når jeg blir irritert av lyder tar jeg på meg hodetelefonene og hører på musikk. Jeg har Wimp på ipaden, så musikken jeg hører er basert på humøret mitt og på hva som kommer opp som forslag på Wimp :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg klarer det ikke å ha det helt stille. Da på en måte mister jeg konsentrasjonen. Høres kanskje spesielt ut, men sånn har det alltid vært. Måtte ha musikk på da jeg gikk på skolen og gjorde leksene hjemme, ellers så klarte jeg ikke å gjøre leksene mine:) Men musikk for meg er terapi og det er ogsp bøker. En god kombinasjon:)

   Slett
 2. Interessant innlegg. Jeg hører aldri på musikk mens jeg leser, men tror ganske sikkert at jeg ville valgt meg noe instrumentalt, gjerne klassisk, dersom jeg skulle hørt på noe. Tror at sanger med tekst ville fått meg til å miste konsentrasjonen. TV går greit som bakgrunnsstøy, men bare dersom det er noe jeg ikke er så interessert i ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Interessant at lesere reagerer forskjellig:) For meg gjør det ikke noe om å lytte til musikk med tekst mens jeg leser. Syns da at konsentrasjonen min blir mer skjerpet på grunn av det. Sikkert bare jeg som er litt snodig:)

   Slett
  2. Eller jeg som fort blir ukonsentrert fordi jeg vil ha med meg alt som skjer ;-)

   Slett
  3. Ja, vi mennesker er forskjellige:)

   Slett