2. januar 2013

Topp 12 lest i 2012

Nytt år og nye muligheter. Det er også tid for litt kavalkader og se tilbake på året som har gått.

Jeg kan ikke tro at jula og 2012 allerede er over og at nå er det tid for å gå tilbake til den grå hverdag. Det er kanskje på tide. Selv har jeg fått nok av jula. Grunnen er vel at jeg har slitt med influensa og det er første året jeg ikke har fått noe skikkelig julestemning. Det kunne ha vært påske for min del ...

Jaja ... sånn kan det gå.

Nå har jeg sett litt tilbake på bøkene jeg har lest i året som har gått og disse er bøkene jeg har valgt ut til min topp 12 liste. Denne gangen har jeg ikke trukket ut de med høyste terningkast fra meg, men de bøkene jeg husker aller best, og som gir en slags goodfeeling selv om noen av bøkene var litt dystre. Bøker som ga meg et eller annet, spenning, tankevekkende osv ... det er de kriteriene jeg går etter i denne lista. Og lista er heller ikke oppsatt etter kronologisk rekkefølge. Det er umulig. For jeg har vanskelig for å bestemme meg så rekkefølgen er helt tilfeldig!

PS: Jeg går heller ikke ut fra måndedens bokanbefalinger lista 2012. Men de bøkene jeg husker på aller best akkurat her og nå.Night School (Night School, #1) - C.J. Daugherty


De dødes tjern - André Bjerke


En svunnen tid - Kate MortonKvinnen i buret - Jussi Adler - Olsen

Jakthundene - Jørn Lier Horst
The Summoning (Darkest Powers, #1) - Kelley Armstrong
Ring (Ring, #1) - Koji SuzukiThe Ritual - Adam NevillScary Mary - S.A. HunterDoppler - Erlend Loe Trusselen - Guillermo del Toro & Chuck Hogan

Hva er dine favorittleseopplevelser fra 2012?

4 kommentarer:

 1. Spennende liste. De dødes tjern er en favoritt hos meg også. Jeg så forresten endelig filmen tidligere i vinter. Ikke så skremmende/oppslukende som boka er for meg, men artig likevel. :)
  Og så skjønner jeg ikke hvorfor jeg ennå ikke har fått lest Before I go to sleep, grrrr. Både du og Askeladden skryter sånn av den, så jeg VET det er en bok jeg må få med meg. Jeg har reservert den på biblioteket 2 ganger tidligere, men pga. surr og tidspress og diverse, så har jeg ikke hentet den noen av gangene. Kanskje jeg må ha et eget mål i 2013 om å endelig få rotet meg til å lese den, haha :P
  Jakthundene er jeg også spent på, har lest de fleste av Horst sine bøker fra før av og likt dem godt. Realistisk og spennende politikrim.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, har sett De dødes tjern filmatiseringen jeg også, men ble ikke voldsomt imponert. Festlig med gammeldagse skrekkfilmer da. Det har sin sjarm. Og Before I go to sleep må du bare få med deg. Spesielt hvis du liker psykologiske thrillere:) jeg har som deg også fått sansen for JLh. Spennende og realistisk politikrim. Har lest Jakthundene og Vinterstengt. Skal få med meg de tidligere bøkene hans også.

   Slett
 2. Anonym14:10

  En flott liste. Det var flere her jeg også har lest; (Før jeg sover, De dødes tjern, En svunnen tid, Kvinnen i buret og Jakthundene). Summoning ligger i hylla sammen med Awakening og Reckoning) De har jeg lånt på biblioteket og må derfor snart leses. The Ritual skal jeg lese og nå sitter jeg og ser på Trusselen og tenker jeg må lese den og :-)
  Jeg har ikke vært så flink å plukke ut mine beste. Jeg skal tenke på det :-)

  PS: Pan's Labyrinth er også en av mine favorittfilmer :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Håper du også kommer til å lage en slik liste. Jeg liker slike kavalkader/ lister. Man får jo ofte gode boktips på den måten også:) anbefaler Trusselen. Det er begynnelsen av en triologi som jeg skal få med meg. Og ja, Pan's Labyrinth er en virkelig god film. En film man ikke glemmer:)

   Slett