1. januar 2013

Må jo prøve å få lest 100 bøker i år også selv om jeg har mislyktes med det to år på rad

I flere år har jeg prøvd å lese så mange bøker som mulig, men det er ikke alltid det blir slik at jeg får lest så mye jeg skulle ønske. Av og til kommer det ting i veien, og tiden strekker ikke til selv om jeg leser litt hver dag.

I to år har jeg prøvd å nå målet om å lese 100 bøker i året uten å lykkes. Feilet noe grundig, men jeg prøver meg i år også likevel.

I fjor (2012) leste jeg til sammen 47 bøker. Det har vært desidert mitt dårligste leseår. Kan ikke huske sist jeg leste så lite i løpet av et år *fy, skamme meg*. Grunnen er vel at det har vært et år det har skjedd mye på kort tid og har hatt mye å tenke på. Så håper at 2013 blir litt roligere av mange årsaker slik at jeg får lest mer.

Året før der igjen i 2011), leste jeg litt mer og endte opp med 64 leste bøker. Litt bedre enn 2012, men ikke bra nok.

Og før jeg meldte meg på leseutfordringer på nettet hadde jeg en notatbok der jeg skrev opp bøkene år for år fra 2006 (som jeg dessverre har rotet bort da jeg flyttet i sommer), men det mest leste året tror jeg var enten i 2009 eller 2010 med litt over 70 bøker. Så håper jeg får til å lese såpass i år og enda litt til slik at jeg når opp til 100.

Jeg vet det er bare barnematen for enklte av dere bokbloggere som leser mye mer enn meg, men har jo også andre hobbyer ved siden av lesing som jeg sysler litt med.

Uansett, jeg prøver nok et år med å få lest 100 bøker i løpet av året (gjennom goodreads.com) og se hvordan det går. Man tror jo at man har hele året foran seg, men aldri før har jeg opplevd at et år har gått så fort som 2012. Det året forsvant med et blunk.

Kanskje jeg kommer til å melde meg på flere leseutfordringer også i løpet av året innenfor forskjellige sjangre. Vi får se. Tar det som det kommer:)

Skal du være med på noen leseutfordringer i år?

10 kommentarer:

 1. Har kikket litt på noen utfordringer.. Så spørrs om jeg ikke skal joine noen av de :)

  Lykke til med 100 bøker.. Hadde nok ikke jeg klart.. I år klarte jeg rundt 70.. Hvilket er kjempe mye for meg.. Så satser på og klare rundt 50 i år kanskje.. Siden jeg må ta meg tid til andre ting også.. Som du sier sjølv.. Mye annet som skjer i livet også ;)

  Lykke til med målet.. Og kos deg masse :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk og er spent på hvilke utfordringer du velger å være med på og lykke til med det:)

   Slett
 2. Anonym21:54

  Jeg har tenkt å lese 25 ebøker i år. Det var en utfordring jeg meldte meg på siden jeg tenkte jeg jo må bruke Kindelen min til noe :-) Jeg liker amerikansk fantasy og det er lett å laste bøkene ned til fra Amazon. Jeg har også lastet ned noen gratis Dickens bøker, så kanskje jeg kan få lest mer av han?
  Jeg har også meldt meg på Lines lesesirkel med 1001 bøker. Der datt jeg fullstendig av i fjor. Men det er jo lov å prøve på nytt :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er jo alltids lov til å prøve en utfordring flere ganger. Man må jo presse seg selv litt også:)

   Slett
 3. Jeg skal heie på deg, Ina :-). Måle mitt er 60 bøker, flere klassikere og 1001 - bøker. Godt nytt år! Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, Silje:) Jeg trenger virkelig all den støtte jeg kan få til å klare dette:) Og lykke til med utfordringene dine også, Silje:)

   Slett
 4. Anonym22:17

  Jeg ønsker deg et godt nyttår :-)

  Klem fra Jorunn

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Jorunn!
   Lenge siden sist!
   Riktig godt nyttår til deg ogsp:) Og klem tilbake!

   Slett
 5. Jeg kjører på videre med noen av de gamle, faste, som f.eks. 10 krim/spenningsbøker og 12 historiske romaner i løpet av året og å få lest 30 av de gamle uleste bøkene mine som står i bokhylla og støver ned (haha, den feiler jeg grovt på hvert år, men er sta og vil ikke gi meg. Trenger påminnelsen, selv om den ikke er så virkningsfull..). Ny av året er 10 fantasy-bøker og å få lest 5 bøker av Sigrid Undset. Jeg har samlet meg opp noen av bøkene hennes i flere år nå uten å få lest dem, så da håper jeg å få slå to leseutfordringer i én smekk nå etter hvert. :)
  Lykke til med å nå 100 bøker, og evt. andre lesemål du setter deg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Kommer nok til å prøve meg på off the Shellf utfordringen jeg også. Har også prøvd den to ganger uten å lykkes, men har jo så mange uleste bøker stående, så jeg må bare melde meg på i år også. Alltids lov å prøve også håper jeg vi klarer utfordringene vi melder oss på i løpet av 2013 begge to:)

   Slett