11. mars 2012

Night School av C.J. Daugherty - spennende og bringer noe nytt i ya-sjangeren

Carter had explained that, as part of their training, Night School students patrolled the hallways of the school at night, but not constantly. So on the way down, they'd hidden in an alcove on the first floor and waited until a pair of shadows walked by, silent as death.
Man kan ikke stole på hvem som helst...


Etter et rebelskt år blir tenåringsjenta Allie sent av gårde til en skole hun aldri tidligere har hørt om. Det er straffen etter at hun ble arrestert tre ganger på et år. Noe som selvfølgelig har skuffet foreldrene hennes dypt. Hun og foreldrene hennes har sklidd litt fra hverandre etter at broren hennes ble sporløst forsvunnet, og foreldrene er mektig lei av hennes barnslige oppførsel. De vil bare hennes beste og få henne på rett spor. Derfor sender de Allie til en skole utenfor London. Bort fra dårlige venner og hvor hun kan reflektere over ting i fred og ro. Skaffe seg nye venner og gjøre det bedre på skolen.Men bare etter noen uker føler hun at det foregår noe underlig der og at både medstudenter og lærere holder noe skjult for henne. Hva kan det være og hvordan skal hun finne det ut uten å havne i mer trøbbel?

Jeg ble først kjent med denne boka etter en smakebit som ble lagt ut av Mari fra bloggen Flukten fra virkeligheten - en bokblogg tidligere i år. Både smakebiten, og konseptet virket veldig spennende for meg. Og som god bedring for at jeg var forkjølet var hun så snill og sendte denne boken til meg i gave. Tusen hjertlig takk, Mari. Det var veldig snilt av deg! Og jeg gledet meg vilt til å lese den.

Til min store lettelse falt boka i smak! Det tok ikke lang tid før jeg ble dratt i det store mysteriet Allie og hennes nye venner ville finne ut av om skolen. Jeg ble jo selvfølgelig like nysgjerrig som dem og jeg følte at jeg ble såpass godt kjent med både dem og miljøet at det var som om jeg var der selv. Det var så mye jeg ville ha svar på at det var mange kvelder jeg slet med å legge fra meg boka.

Det var ikke bare spenningen som gjorde at jeg ble glad i boka, men uten å avsløre det, må jeg bare si at Night School bringer noe nytt innenfor den typiske ya-sjangeren. Det setter jeg stor pris på fordi mange ganger har jeg følt at jeg har lest den samme boka for den målgruppa. Her er det noe forfriskende og annerledes konsept som jeg syntes både var positivt og herlig! Jeg vet ikke om Night School tilhører noen serie. Kunne ikke finne ut noe om det gjennom goodreads eller andre steder på nettet, og jeg er glad i enkeltstående bøker. Men her skulle jeg gjerne ha lest en oppfølger. Jeg følte meg ikke klar for å forlate denne herlige gjengen og konseptet helt ennå, og det er vel et godt tegn? Anbefales virkelig for de som liker ungdomsbøker med en litt annen vri.
Bakpå


Allie's world is falling apart ...

She hates her school. Her brother has run away.
She's just been arrested. Again. And now her parents are sending her away.

But instead of hating boarding school, Allie is happy. She's making friends. And there's Carter, a boarding loner with whom she feels an instant connection.

Cimmeria Academy is no ordinary school. Her classmates - and maybe some of the teachers - are hiding a secret. And sooon it begins to feel like a very dangerous place ...
Originaltittel: Night School
Norsk tittel: Ingen norsk utgave
Forfatter(e)
: C.J. Daugherty
Sjanger: konspirasjon, spenning, thriller
Målgruppe: Ungdom
Antall sider: 454
Forlag: Atom Books

Norsk Forlag: -
Utgitt:
2012
Min utgave:
2012 (Pocket)
Lest:
27.02 - 10.03 (2012)
Kilde:
Gave
Plot:
5 (forfriskende og herlig!)
Tittel:
5 (spennende nok)
Omslag:
4 (litt kjedelig. Begynner å bli litt lei av omslag med vakre ansikt eller jenter i kjole-stilen. Det er på tide med noe mer nytt og originalt.)
Baksidetekst:
5 (vekket i alle fall nysgjerrigheten min!)
Persongalleri :
5 (mange personer å bli glad i og bryne seg på)
Skrivemåte:
5 (mye bedre enn mange andre ungdomsbøker jeg har lest. Føles hverken barnslig eller tilgjort. Her er det snakk om ekte skriveglede og det liker jeg!)
Favorittkarakter:
Allie (syns hun er tøff og det er godt å lese om hovedpersoner som også viser svake sider)
Slutten:
4 (hadde forventet noe litt mer. Men egentlig kunne det ikke ha vært gjort annerledes heller. Vanskelig å forklare...)
Høydepunkt:
Friskt pust og godt å lese noe annet enn den typiske oppskriften på en ungdomsfiction.
Lavpunkt:
Ingen oppfølger?
Terningkast:
5
Leseutfordring:
100 + Books In A Year (2012)

Boktrailer8 kommentarer:

 1. Night School høres veldig spennende ut! Jeg har lurt på om jeg skal kjøpe den en stund, og nå ble jeg overbevist :-) Flott omtale, Ina!

  SvarSlett
 2. Takk, Silje. Og ja, jeg anbefaler boka på det varmeste. Den er annerledes og jeg falt for atmosfæren i innholdet!

  SvarSlett
 3. Så flott at du likte boken, Rufsa. Det er jo helt supert, alltid litt nervepirrende å gi fra seg bøker man håper jo at mottakeren vil like boken. Jeg har enda ikke fått suset meg til å anmelde boken men jeg har skrevet ned noen ord i kladdeboken min, så det kommer etterhvert.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg likte den bedre enn forventet. Grunnen var vel at konseptet var litt annerledes enn de fleste av ungdomsbøkene jeg har lest i det siste og det liker jeg. Forandring fryder! Gleder meg til din omtale! Så tusen takk igjen for at du ga den til meg. Det var en bok jeg storkoste meg med!

   Slett
 4. Anonym14:44

  Hei♥️JEG HAR LEST SERIEN OG ...HERRE!!! SÅ BRA DEN VAR. DET ER FORESTEN 5 BØKER I DEN SERIEN. OG JEG HAR LEST AAAAALLE OG LESER ALLE PÅ NYTT NÅ������������������

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei. Leste denne boka i 2012, flere måneder før bok to ble utgitt. Den ble utgitt mot slutten av 2012, en god stund etter at jeg hadde lest og skrevet om boka. Så vet godt at det er en serie. :) Leste bok to noen år senere, men har ikke skrevet om den.

   Slett
 5. Anonym14:47

  Karakterene i bøkene er så bra at BESTEVENINNA MI ER FORELSKA I CARTER WEST��♥️

  SvarSlett
  Svar
  1. Koselig. :) Godt at bøker/serier gir glede. :)

   Slett