20. oktober 2011

Englevakt av Narinder Dhami - koselig og småtrist bok om livets små ogstore utfordringer

Klart at det er mange folk å prate med Her Oppe, men her er det absolutt ikke slik som levende mennesker forestiller seg det. Levende mennesker, LM, tror at så fort de har kommet gjennom porten, kan de trykke James Dean i neven og fortelle John F. Kennedy hvilken utrolig fin president han ville ha vært hvis han ikke var blitt skutt.

Glem det. Jeg har vært Her Oppe i tre måneder, og jeg har ikke sett en eneste kjendis ennå. En gang syntes jeg at jeg så Elvis i det fjerne, og styrtet rett bort for å spørre ham om han virkelig var død, eller om han bare lurte oss alle sammen. Men jeg fant det aldri ut. Han forsvant bak en sky før jeg kom nær nok.

Det er lov å spørre om hjelp ...

Aidan er ingen vanlig tenåringsgutt. Av en eller annen grunn er han død og er der oppe i himmelen hvor ingenting skjer. Derfor blir han meget glad når han endelig får sitt første oppdrag, som inkluderer å dra tilbake til jorden for en liten stund, og desto bedre blir det når jobben hans går ut på å passe på ei jente. Jenta er på samme alder. Hun er den rake motsetningen til Aidan. Aidan er kjempekjekk, har masse sjarm og skikkelig kul, mens Catherine føler seg alltid trist til sinns, stygg og ubrukelig. Hun har en jobb ved siden av skolen siden moren hennes er ufør og kan ikke bidra med så mye selv. Folka Der Oppe syns synd på denne Cathterine siden hun har så mye ansvar i en så ung alder og sender derfor Aidan ned på jorden for å hjelpe henne. Selv er Aidan amerikans og han blir sendt helt til England hvor Catherine bor. Uansett hvor han havner er han glad og lykkelig over å være tilbake på jorden igjen og levende for en liten stund. Men kommer han til å klare oppdraget som går ut på å hjelpe Catherine uten å avsløre hva han er?

Nok en bok som jeg fant da jeg ryddet litt i gamle bokhyller og vasket. Det er ikke alle bøker jeg rakk å lese da jeg var yngre. Fant mange bøker som jeg vil lese nå. Og det er aldri for sent å lese bøker uansett hvilke bøker det er. Og dette virket jo som en koselig bok selv om den er også litt trist og vemodig. Men absolutt fin og varm. Boka tar jo for seg et tema som vi mennesker må bli flinkere til. Det å være mer omsorgsfull overfor andre. Ikke bare å tenke på oss selv absolutt hele tiden. Men heller å forestille oss selv litt i andres sko. Det skader ikke å sette ting i forskjellige perspektiv. For her er det jo om en gutt som var kjempepopulær da han levde, egoistisk, kul og kjekk. Mens han nå plutselig skal hjelpe en jente han aldri har møtt før og som absolutt ikke er hans nye type. Men underveis i boka oppdager han stadig nye sider av seg selv.

Englevakt er en bok som får deg til å tenke, smile og underholdes selv om Aidan og Cahterine har sine egne problemer. Boka får oss kanskje til å være mindre egoistiske og vise mer forståelse når det gjelder andre. Uansett er det en minneverdig lesing. Og til tross for at den ikke er en favorittbok så kommer jeg nok til å tenke tilbake på den av og til.

Catherines liv er et eneste rot.

Hun har ikke en eneste venn, og ingen i klassen liker henne.

Aidan er kul, pen og jentegær’n – og jentene er ville etter ham. Han er nesten perfekt – hadde han bare ikke vært død!

Da Aidan får sjansen til å besøke Jorda for å få orden på Catherines liv, kan han nesten ikke vente… inntil han får se henne.

Hans første plan for hvordan han skal hjelpe Catherine, slår feil, men Aidan er ikke den som gir opp.

Originaltittel: Angel Face


Norsk tittel: Englevakt

Forfatter(e): Narinder Dhami

Sjanger: Romance, Roman

Målgruppe: Ungdom

Antall sider: 132


Forlag: Lions/Hjemmets Bokforlag

Utgitt: 1995

Min utgave: 1995 (Innbundet)

Lest: 30.09 - 01.10 (2011)


Kilde: Kjøpt (gjennom Damms Junior Bokklubb)


Plot: 4

Tittel: 3

Omslag: 4

Baksidetekst: 3

Persongalleri : 4

Skrivemåte: 4

Slutten: 4

Høydepunkt: Sjarmerende og koselig bok selv om den er noenlunde trist.

Lavpunkt: Jeg vil vite mer om hovedpersonene. Syns jeg ble litt for lite kjent med både Catherine og Aidan.

Terningkast: 4

Leseutfordring: 100 Books In a Year Reading Challenge, Summer Romance Reading Challenge og Off the shelf

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar