27. februar 2011

(Darke Academy) Blood Ties av Gabriella Poole - jeg er fremdeles like hekta!
Sir Alric steepled his fingers and began again cautiously. 'Over the years, we have found that secrecy is the best policy. Not everyone would be  as accepting of the Few as you have been, Isabella. If the world knew the truth about us - about our strengths and skills and what we need to do to maintain them - how long do you think it would be before we found ourselves branded monsters? Feared and persecuted wherever we went. No. There is safety in secrecy, and it is for that reason that most members of the Few choose to keep their roommates ignorant of what is happening to them.'

Isabella nodded.

'As for why we insist that each member of the Few feeds only on their roommate,' continued Sir Alric, 'if the Few were allowed to feed at random, there would be the risk that one student might be fed on by more of the Few, loosing too much of their lifeenergy. It is when that happened that feeding can become dangerous. But if each member of the Few only feeds from their roommate, that danger is avoided. It is merely a precaution, another measure of how seriously we take your safety.'

Cassie was shaking her head.

'Is there a problem, Cassandra?'


Cassie er forandret, og mange ukjente utfordringer venter henne. Hun prøver å være den samme Cassie hun alltid har vært, men det er ikke lett.  Hun mister krefter for hun har vanskeligheter med å godta den hun har blitt, og vil ikke gjøre noe med det, men hun har dessverre ingen valg...

Jula er over og Cassie begynner på det andre semesteret, men denne gangen i New York. Darke Academy er ikke som alle andre akademier. For hvert semester flytter dette akademiet på seg fra stedet til sted. Forrige semester var det i Paris. Til tross for nye forandringer både miljø og som menneske, er hun fremdeles beste venn med romkameraten Isabella. Til tross for to forskjellige personligheter, går de godt overens og har det moro sammen. Men en dag settes vennskapet på prøve. For Cassie er ikke helt den samme som før med tanke på den grusomme episoden hun ble utsatt for av The Few forrige semester. Hun trenger noen spesielle behov for å kunne overleve fra nå av, og hun vet at hun er avhengig av Isabella på en måte for å overleve. Men hun vet at kjæresten hennes, Ranjit og Isabellas kjæreste, Jake, ikke vil like det, for hun er redd for at Isabella skal få alvorlige skader av det. Men Cassie tappes av krefter, og grunnleggeren av akademiet, Sir Alric Darke, er redd for hennes svake tilstand og må lære henne å huske på at hun er ikke helt den samme før. At hennes nye liv er mer komplisert og at hun må ta noen valg hun ikke liker. Kunsten er å overleve, og hun hater å være avhengig av andre siden hun har vært selvstendig i hele sitt liv. Men kommer hun til å høre på Sir Alric Darke, eller skal hun sette vennskapet med Isabella på en stor prøve?

Blood Ties er andre bok i den nye og fantastiske vampyrserien, eller skal jeg heller kalle det for den demoniske? Grunnen til at jeg brukte litt tid på denne boka var fordi jeg ikke ville at den skulle ta slutt. For jeg vet at det bare er en bok igjen som er publisert i denne serien og jeg er hekta. Det går rykter om at Gabriella Poole allerede har skrevet fjerde bok, men vet ikke når eller om den kommer til å bli publisert, så det er bare å vente og se. For jeg er redd for at hvis jeg kjøper og leser den tredje boka nå så må jeg sikkert vente innmari så lenge på bok fire. Jeg vet ikke om jeg har tålmodighet til det. Så dilemmaet mitt er om jeg skal få tak i bok nummer tre så fort som mulig eller om jeg skal vente til å se om bok fire vil bli gitt ut, og lese bok tre når den fjerde nærmer seg lanseringsdato, hvis det blir noe av? For dette er den første bokserien på lenge jeg har blitt så hekta på. Jeg elsker karakterene i serien og ikke minst plottet. Det er så lett å leve seg inn i det og det er første gang jeg leser om karakterer i en slik serie uten at jeg blir irritert av dem. For en gangs skyld virker karakterene i en slik serie levende og ikke minst, troverdige. Det er lett å kjenne seg igjen, i hvert fall i noen av dem og man får til og med medfølelse for persongalleriet. Det er så lett å forestille seg alle sammen. Og jeg liker Cassie virkelig godt. Hun er sarkastisk, godhjertet, bryr seg om vennene sine og prøver så godt hun kan å unngå konsekvenser. Liker også vennskapet mellom henne og Isabella godt. Det er unikt og morsomt. Sir Alric Darke er også en favoritt. Liker hans lune væremåte og reaksjonene når han blir satt ut av Cassies unike evner som verken han eller The Elders har hørt om før. The Elders er en gruppe med voksne mennesker utenfor akademiet som diskuterer med Sir Alric Duke når en av studentene hans har havnet i en knipe eller gjort noe alvorlig galt. Der diskuteres det om studentene det prates om, om de skal bli utvist av akademiet eller sendes til et sted som kalles The Confine, hvor de må ta sin straff.

Jeg kunne ha skrevet i en evighet om Darke Acedemy bøkene, men jeg er redd for å avsløre for mye og jeg vurderer sterkt å få tak i den tredje boka i serien i morgen, selv om jeg har handlet mye på mammutsalg og mange bøker før salget. Men jeg er så spent på fortsettelsen! Så vi får se. Har jo noen pensumbøker jeg mangler, så tenker jo faktisk litt på det økonomiske også, men som sagt, er veldig spent på fortsettelsen.  Det er ikke ofte jeg blir hekta på vampyr/fantasyseien, men denne må jeg si fenget meg skikkelig. Så muligens jeg får tak i den tredje boka så fort som mulig. Er bare så redd for å lese den ut og så senere få vite at den fjerde muligens ikke blir gitt ut. Det hadde vært kjipt for at jeg vil at denne serien skal vare så lenge som mulig. Så glem Twilight, House of night, eller hva slags andre fantasyserier dere nå enn leser og les heller Darke Academy! Det er en mørk og lekker serie på mange måter!

—————————————————————————————————————————————————————–

Bakpå:

CASSIE SHIVERED. THE HUNGER WAS GROWING AGAIN; SHE COULD FEEL IT. THE SPIRIT WAS AWAKE, AND RAVENOUS.


This term the secretive Darke Academy has moved to New York, and Cassie Bell is no longer the innocent new girl. Now she is strong, determined, and hiding secrets of her own. For Cassie has been introduced to the world of the Few and is struggling to come to terms with her astonishing powers, a dangerous romance and the malevolent spirit inside her, demanding to be fed.


When an old enemy returns, bent on revenge, Cassie is tested to the limit. Can she rescue her friends from a horrific fate, or will she end up destroying them to save herself?


Wherever the Darke Academy goes,


death is never far behind…


—————————————————————————————————————————————————————-

Originaltittel: Darke Academy: Blood Ties

Norsk tittel: Ingen norsk utgave, tror jeg.

Forfatter: Gabriella Poole

Sjanger: fantasy, vampyr, overnaturlig, ungdom

Antall sider: 288

Utgitt: 2010 (Pocket)


Lest: 17.02 - 27.02 (2011)


Plot: 5

Tittel: 5

Omslag: 6

Baksidetekst: 5

Persongalleri: 6

Skrivemåte: 5

Slutten: 6

Høydepunkt: Jeg er fremdeles like forelsket i denne serien, etter bok nummer to. Jeg var redd for at bok nummer to ikke skulle være like fengende som bok en, men der tok jeg heldigvis feil.


Lavpunkt: At jeg har et såkalt liv utenom bøkene. Skulle gjerne ha lest boka mer sammenhengende, men siden en del venner av meg, i motsetning til meg, har hatt vinterferie, så har det ikke vært så mye tid til lesing som jeg hadde håpet på, men sånn er det bare. Og angående boka, har jeg lyst til å vite litt mer om Sir Alric Darke og akademiets bakgrunn. Men ellers var boka ypperlig lesing.


Terningkast: 5

Leseutfordring: 100 Books In a Year Reading Challenge

3 kommentarer:

  1. Stephen King er min favoritt..ikke ofte jeg finner muligheten til lese bøkene lenger,men leste en del av de før :smile: jeg ha mye av han på film(samler) :smile:

    http://www.stephenking.com/index.html

    SvarSlett
  2. rufsetufsa18:46

    Hei, Stephen King er min favorittforfatter og jeg har lest mye av ham oppgjennom årene :) Hvis du søker navnet hans i søkefeltet dukker det vel opp noen omtaler av hans bøker også :) I hvert fall av de jeg har lest i det siste :)

    SvarSlett