4. februar 2010

Fossefall: Avskjedens time, Bok 13 av Jorunn Johansen - en skikkelig pangslutt. Venter spent på neste bok!

"Vil du virkelig dette, Amalie?" spurte han og så på henne med et blikk fylt av begjær. "Ja, jeg vil det," hvisket hun og sank ned ved siden av ham. "Jeg har lengtet etter deg, og jeg ha vært så ensom." "Nå glemmer vi alt det triste og nyter øyeblikket," sa han inn i håret hennes. "Ja, Mitti. Det gjør vi."

Originaltittel: Avskjedens time

Forfatter: Jorunn Johansen

Sjanger: romanserie, overtro, kjærlighet

Antall sider: 253

Utgitt: 2010

Lesetid: 5 dagerBakpå: Amalie fortviler fordi Sofia er bortført av sigøynerne. Trond vender hjem og får vite at sønnen er syk. Selv om Tannel har prøvd alt for å bekjempe sykdommen til den lille gutten, svinner snart det siste håpet hen...

Mitti har tatt en beslutning som vil påvirke fremtiden med Amalie. Men idet han drar for å fortelle henne om planene, er det som om flere måneders lengsel tar overhånd.Oppsummering: Amalie har mye å stri med for tiden. Det skjer stadig triste ting og det ser ikke ut til å ta slutt. Hun er skikkelig bekymret over Sofia. Sofia som er tatt av sigøynerne og som er på vei til Russland. Hvordan skal Amalie og letemannskapet klare å finne henne? Samtidig føler ikke Amalie seg trygg på Tangen. Mindre trygg enn hun noen gang har vært. Hun føler at noen lusker rundt både innen og utendørs. Og med tanke på at Willy er på frifot, er alt så skremmende. Hun føler seg ikke trygg på gården uten en mann eller flere arbeidsfolk til stede. På Torpet er Tannel knust over at lille Tron er syk og hun er redd for at han kanskje ikke har lenge igjen.Ettertanke: Har ligget litt etter med Fossefall - lesingen. Har hatt en del på studiet å gjøre og formen har ikke vært på topp i det siste, så jeg har ikke lest så mye  idet siste som jeg bruker. Så det er flere bøker som jeg har begynt å lese og som venter på å bli utlest, så jeg prøver så godt jeg kan å komme igang med lesingen for fullt igjen.(Ingenting er som å fylle tiden med bøker:) Men jeg er glad for at jeg drøyde litt med denne boken for at da blir det ikke lenge igjen til neste gang. For jeg må si det var litt av en dramatisk slutt. Så jeg er glad jeg slipper å vente så lenge til neste bok. Blir også litt fortvilet over Mitti av og til. Noen ganger har jeg bare lyst til å si: Ta deg sammen mann, og bli sammen med Amalie. Hva er det du venter på? Men skjønner jo også at det ikke er så lett. Og selv om det var en svært dyster slutt, håper jeg at det går bra, selv om jeg tviler sterkt på det. Amalie har opplevd nok av vonde ting nå.Høydepunkt: Dramatisk slutt og mye som skjer på en gang. Lite med dødpunkt for å si det sånn og det er jo bra!Lavpunkt: Håper at Amalie får det godt igjen, men tviler på det akkurat nå. Men det er jo alltids lov til å håpe for vi vil jo Amalie og de andre alt godt!Terningkast: 5

5 kommentarer:

 1. Anonym22:47

  Kjøpt meg 7 bøker i dag! Pluss holdt av mange før mamut salget begynner, så nå skal mannen få se på OL jeg er langt unna i bøkene ;)

  http://annlaug.isay.no/

  SvarSlett
 2. lesereseren23:08

  Lucky you!:) Hvilke bøker har du kjøpt deg? Nå ble jeg nysgjerrig! Når er det mammutsalget starter? Det er i februar er det ikke, men jeg er usikker på dato. Det er da jeg virkelig hamstrer inn bøker:) Jeg elsker virkelig mammutsalg for da kjøper jeg som regel bøker jeg aldri har hørt om og forfattere som jeg ikke har lest noe av. Jeg blir mer vågal:) he-he. Det er da man kommer over noen overraskende godbiter.

  Huff ja. OL nærmer seg. Jeg gruer meg for jeg hater virkelig sport. Det er så kjedelig. Da ser jeg heller på kanaler som ikke involverer sport og koser meg med bøker/filmer:)

  Kos deg masse med bøkene!

  Hilsen
  -Lesereseren-

  SvarSlett
 3. Anonym08:47

  Her er de... Panserhjerte av Jo Nesbø.
  Sammen til verdens ende, av hun som fikk kreft å døde i fjor Tone Elisabeth Simonsen
  Bunny Munros død av Nick Cave
  Haikerens guide til galaksen - Douglas Adams
  Eselet så Herrens engel - Nick Cave
  Det tapte symbol : roman - Dan Brown

  Hadde en del gavekort som skulle bort, men fant mange bra bøker tror jeg, ikke alle jeg kjenner til fra før så gleder meg ;)


  22. februar braker Mammutsalget 2010 løs, men du kan allerede nå forhåndsbestille blant over 800 titler med inntil 80% avslag!

  En smart ting ;)

  Annlaug

  SvarSlett
 4. Jorunn10:10

  Hjemmeside Hei!

  Vil bare informere deg om at anmeldelsen din er lagt ut på hjemmesiden min www.fossefall.net

  Flott at boka falt i smak:)))

  God helg!

  Hilsen
  Jorunn

  SvarSlett
 5. lesereseren13:58

  Halla! Hei Annlaug:)
  Spennende utvalg du har der. Har ikke lest noen av de, men kjekt med lesetips. Panserhjerte er noe jeg skal lese i hvert fall etter hvert for jeg har lest de fleste bøkene av Jo Nesbø (Snømannen syns jeg er den beste av ham) og den nye bka til Dan Brown har jeg heller ikke lest. Jeg har bare lest Da Vinci Koden av ham. Har engler og demoner i bokhyllen. Så jeg kommer til å lese flere bøker av ham. Hvem liker vel ikke å lese om konspirasjoner, hemmelig brorskap, mystiske symboler osv... Det er spennende saker! Haikerensguide  til  galaksen av Douglas Adams kan  bare glede til. Den er kjempemorsom. Rett og slett rå!  Jeg har ikke lest noen av bøkene til Nick Cave, men hørt mye på musikken hans (Nick Cave& The Bad Seeds). Tenker at bøkene hans er moorsomme så gjerne gi tilbakemelding om de. Om de faller i smak så skal jeg også kanskje lese dem.Og takk for tips om salget. Setter stor pris på det:) Ingenting er som å dra på bokjakt:-)

  Og takk Jorunn for at du la anmeldelsen på nettsiden din. Det setter jeg stor pris på! Bok 13 falt skikkelig i smak, og jeg som ikke får bøkene i postkassen, får bare smøre meg med tålmodighet til den kommer i butikkene den 15.feb. Den som venter, venter ikke forgjeves:-) Godt å ha noe å glede seg til!:)

  Hilsen
  -Lesereseren-
  SvarSlett