3. mai 2024

Helgelektyre(641)

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
Friends Like These av Kimberly McCreight, Hell House av Richard Matheson, Rooms of Wonder av Johanna Basford, Alien Worlds av Kerby Rosanes, og Nightmare Cabaret av Fausto Bianchi, er fra egen boksamling

 



Beistet - Johannes Kaasa

Spillet om Svalbard - Birger Amundsen

Friends Like These - Kimberly McCreight

 

Tirsdag leste jeg ut denne:

 

 
Hell House - Richard Matheson
 
Hell House av Richard Matheson. Horror utgitt i 1971.
 
Dr. Barrett får en uke på seg på æ være i Hell House som befinner seg i Maine. En velstående mann gir ham i oppdrag om å finne ut om spøkelser eksisterer eller ikke, og klarer han oppdraget, vil han få 100.000 dollar, som betyr mye for Dr. Barrett. Han har med seg kona Edith bare fordi hun ikke orker tanken på å være hjemme alene, og Fischer og Tanner som begge skal være et slags medium. Fischer har vært i huset før for mange år siden, og var den gang den eneste overlevende. Under oppholdet blir disse fire satt på prøve. Er det bare huset som spiller dem et puss på grunn av dets mørke bakgrunnshistorie, eller ligger det noe mer bak?
 

Samme kveld leste jeg ut denne:
 
 
Ingen lykkelig familie - Shari Lapena
 
Ingen lykkelig familie av Shari Lapena. Psykologisk thriller/mysterie utgitt på norsk i 2023.
 
Bokas forside er stemplet som krim, men siden etterforskeren har såpass liten rolle i det hele, føltes det mer ut som en psykologisk thriller blandet med mysterie. Om en svært rik familie som blir utsatt for noe sjokkerende. Etter en mislykket påskemiddag og etter at gjestene har dratt, blir foreldrene myrdet på en brutal måte De voksne barna mistenker hverandre, og etter hvert får man vite at faren deres har vært litt av en bølle. Er noen av de voksne barna skyldig i drap eller var det et tilfeldig mord?
 
 
I helga skal jeg lese videre i disse bøkene:
 

Beistet av Johannes Kaasa. Krim utgitt i 2023.
 
En far finner sin datter død, og det går rykter om dette mystiske beistet som lusker i skogen. Det blir senere organsiert en jakt, men hvor lett er det å finne dette dyret? Mer vet jeg ikke om plottet da jeg ikke har kommet særlig langt. Det har stort sett vært beskrivelser.
 
 
Spillet om Svalbard av Birger Amundsen. Sakprosa/historie utgitt i 2024.
 
En detaljert bok om hvordan Norge og blant annet Russland knivet om hvem som skulle få beholde Svalbard. Om hemmelighetsskremmerier, taushetsplikter som gjelder den dag i dag, og Birger Amundsen som sporer opp Galina som var en avhopper. En bok om mye politikk, og hvor strengt det var å ankomme Svalbard før i tiden.
 
 
Friends Like These av Kimberly McCreight. Thriller utgitt i 2021.
 
En bok jeg ikke aner noe helst om. Har ikke en gang lest baksideteksten, for har lyst til å vite så lite som mulig om en bok, før jeg begynner å lese den. Har lest en bok av henne før som jeg ikke likte helt, og velger å gi henne en ny sjanse. Liker å gi forfattere minst to eller tre sjanser før jeg finner ut om forfatterskapet er noe for meg eller ikke. Foretrekker også å bli kjent med en bok før jeg gir noen oppsummering.


 Siden sisst helg har jeg fargelagt dette:

 



Motivet er fra denne boka:


 
Rooms of Wonder - Johanna Basford
 
 

Motivet er fra denne boka:
 
 
Alien Worlds - Kerby Rosanes
 
 

 Motivet er fra denne boka:

 
Mythogoria: Nightmare Cabaret - Fausto Bianchi
 
 
God helg.
 
 
Ukas låt: Without You - Mötley Crüe

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar