30. oktober 2023

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse 
Boy in the Box av Marc E. Fitch, Trick or Treat av Richie Tankersley Cusick, The Woods av Vanessa Savage, Devolution av Max Brooks, Do You Dream of Terra-Two? av Temi Oh og Holly av Stephen King, er fra egen boksamling
 
 
 
 
Bøker som ble lest i forrige uke:

Trick or Treat - Richie Tankersley Cusick
✔  The Woods - Vanessa Savage

Antall sider lest:

531 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

Vokterne - John Grisham
Devolution - Max Brooks

Bøker som leses nå:

📖Nattens bok - Jørgen Brekke
📖Natthuset - Jo Nesbø
📖Aftentid og morgengry - Ken Follett
📖Boy in the Box - Marc E. Fitch
📖Do You Dream of Terra - Two? - Temi Oh

Planlagte bøker denne uka:

⃞   Holly - Stephen King
⃞  Store små eventyr - Andreas Veie-Rosvoll

Ikke mye gikk som planlagt i forrige uke. Mål for forrige uke var å lese ferdig Nattens bok av Jørgen Brekke og Natthuset av Jo Nesbø, og lese videre i Boy in the Box av Marc E. Fitch.Jeg kom meg videre i Boy in the Box, men leste ikke ut Nattens bok eller Natthuset, til tross for at begge bøkene er korte. Leser hver dag og har ikke dårlig leselyst, men når man leser mye, er det dager da konsentrasjonen ikke er like stor, og man bruker tid på andre hobbyer, i stedet. Er ikke den som ønsker å lese absolutt hele tiden og krever litt variasjon.

Men ble ferdig med noen bøker, selv om det ikke var bøkene jeg hadde som mål å bli ferdig med. Lørdag hørte jeg feridg Trick or Treat av Richie Tankersley Cusick. Det er horror for ungdom som ble utgittt i 1989, og er en del av Point Horror serien. Point Horror serien er en frittstående serie skrevet av forskjellige forfattere. Likte denne fordi den hadde mye atmosfære og inneholdt noen klassiske elementer i horrorsjangeren. Denne hørte jeg på lydbok.

I går kveld leste jeg ut den The Woods av Vanessa Savage som er en psykologisk thriller. Likte den ikke fordi hovedpersonen Tess var veldig slitsom. Boka inneholdt mye flashbacks, traumer og Tess var en meg, meg meg og stakkars meg person gjennom hele boka. Både tankene til karakterene og samtalene ble også noe repeterende. Jeg likte The Woman in the Dark av Savage bedre enn denne.

Jeg har kommet et stykke videre i Nattens bok av Jørgen Brekke. Liker ikke at temaet er delvis om kunstig intelligens. Skjønner at det er et aktuelt tema, men personlig synes jeg ikke det er spesielt interessant. Brekke har også brukt KI i en liten del av boka.

Om natta leser jeg Natthuset av Jo Nesbø, som er en spenningsroman med horrorelementer. Det er en voksenbok, men føles nesten som en ungdomsbok, både på grunn av tema, språket og de unge karakterene. Usikker på om jeg liker den ennå, eller ikke, men spesiell er den.

Aftentid og morgengry
av Ken Follett leser jeg ikke videre i før i november, for nå er det Spooky Season og andre bøker som frister mer på grunn av det.

Jeg leste et stykke videre i Boy in the Box av Marc E. Fitch. Det går ikke så fort. Ikke på grunn av handlingen, men på grunn av at det er en liten font. Har ikke problmener med å lese store bøker, men bøker med liten font i er det verre med, så den får jeg lese litt stykkevis og delt i.

Har ikke lest videre i Do You Dream of Terra - Two av Temi Oh, og det har ikke bokbloggeren som jeg leser den sammen med ikke gjort heler, så ligger ikke etter.

De neste bøkene på leselista, er da de samme som forrige uke: Holly av Stephen King som er hans nyeste, og Store små eventyr av Andreas Veie-Rosovll.

Mål for denne uka er å lese ut Nattens bok av Jørgen Brekke og Natthuset av Jo Nesbø som er mer realistisk mål denne gang, og komme meg videre i Do You Dream of Terra - Two? av Temi Oh.

Det er blitt minusgrader for tiden og kjølig, noe som er perfekt for Halloweendagen i morgen.🧛👻👾

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar