26. juni 2023

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
Fairy Tale av Stephen King, 
er fra egen boksamling 
 
 
 
Bøker som ble lest i forrige uke:

Kallmyren - Liza Marklund
Blodmåne - Tor Arve Røssland

Antall leste sider:

622 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

Brennende jenter - C.J. Tudor

Bøker som leses nå:

📖Mord i Lima - Mats Vederhus
📖Kommer alltid tilbake - Christina Erikson
📖 Aftentid og morgengry - Ken Follett
📖 Fairy Tale - Stephen King
📖 Skriften i vannet - John Ajvide Lindqvist

Planlagte bøker denne uka:

⃞   Begravet - Sharon Bolton
⃞  The Southern Book Club's Guide to Slaying Vampires - Grady Hendrix

I forrige uke hadde jeg som mål å lese ferdig Kallmyren av Liza Marklund, og Blondmåne av Tor Arve Røssland. Jeg ble merkelig nok ferdig med begge ...

I går kveld leste jeg ut de siste sidene i Kallmyren av Liza Marklund. Det er bok nummer to i en trilogi og en frittstående oppfølger til Polarsirkelen. Personlig likte jeg Polarsirkelen et hakk bedre. I Kallmyren var det i kjent Marklund stil litt for mye om familiehverdag som graviditet, amming og slikt, og det er jeg ikke så interessert i å lese om. Jeg likte de første to hundre sidene, men så likte jeg ikke retningen handlingen tok. Det ble for usannsynlig og jeg ble ikke så interessert i boka lenger.

I går kveld leste jeg også ut Blodmåne av Tor Arve Røssland, som er horror for ungdom. Kjente det var en slags blanding av The Shining og Carrie av Stephen King. Det var også noen elementer i boka jeg ikke likte som er veldig typisk for ungdomsbøker uansett sjanger, men likte kulda, at handlingen var svært isolert og utfordringene som oppsto.

I dag begynte jeg på en ny bok, som ble opprinngelig utgitt i 2019. Det er Mord i Lima av Mats Vederhus. Det er andre bok i serien om journalist Kurt Hammer. Selv har jeg ikke lest første boka i serien som heter Trøbbel i Trondheim. Har ikke kommet så veldig langt i boka, men tror ikke det er helt krim for meg. Har på følelsen av at det blir en slags røverhistorie kanskje, og hvis det tar den retningen, er det en retning jeg ikke er noen fan av, men vi får se.

Om natta leser jeg svensk krim og jeg har ikke lest noe av Christina Erikson tidligere. Synes det er småspennende med krim om psykopater. Handlingen er noe treg, men man blir godt kjent med karakterene. Det er rolig hverdagskrim med mørke personligheter.

Jeg leste ikke videre i Aftentid eller morgengry av Ken Follett eller Fairy Tale av Stephen King, men som nevnt mange ganger før, er det bøker jeg leser når jeg vil i. Men leste noen sider i Fairy Tale i dag.

I en av de nærmeste dagene skal jeg begynne på Skriften i vannet av John Ajvide Lindqvist, og det er en mann jeg kjenner til. Jeg likte ikke La den rette komme inn som mange andre gjorde, til tross for at jeg liker vampyrer. Personlig likte jeg Håndtering av udøde bedre. Jeg likte også Menneskehavn bedre enn La den rette komme inn. Så har bare lest tre bøker av ham og det er lenge siden sist. Fikk lyst til å lese Skriften i vannet på grunn av coveret, og tenkte det ville være kjekt å lese noe av ham igjen.

De neste bøkene på leselista, er: The Southern Book Cub's Guide to Slaying Vampires av Grady Hendrix, og Begravet av Sharon Bolton. Det blir min andre bok av Hendrix og min tredje bok av Bolton.

Så da er lesestoffet planlagt for månedsskiftet, og godt er det.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar