25. februar 2022

Helgelektyre(427)

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
Bite av Richard Laymon, En verden av verdener av Kerby Rosanes, Havets hemmeligheter av Lina Ekstrand og Magiske eventyr av Johanna Basford, er fra egen boksamling
 

 

Størst av alt: Om kjærlighetens natur - Lone Frank

Bite - Richard Laymon

Ravnene - Kass Morgan & Danielle Paige

 

Har ikke lest ut en eneste bok siden forrige helg, men leser hver dag. Noen av bøkene er noe dryge selv om de ikke er så store. Sånn er det bare. 

Siden forrige søndag har jeg lest Størst av alt av Lone Frank. Vet ikke om henne fra før av, men hun bruker seg selv og sin egen bakgrunn til å utforske deler av kjærlighet både når det gjelder, familie, venner, forelskelse og hvorfor kjærlighet er så viktig. 

Dette er nok mer en sakprosa enn en fagbok. Skjønner at Lone Frank bruker seg selv og sin bakgrunn mens hun drøfter med forskjellige psykologer og fagpersoner når det gjelder kjærlighet, men likevel blir det litt vel mye meg, meg, meg enn selve tematikken. Den blir det ikke like mye om. Hadde også vært mer interessant å lese om henne som person, hvis man visste hvem hun var.

Ikke helt min type bok, men så er heller ikke kjærlighet mitt felt, da. Men ville lese denne fordi noen ganger må man utvide horisonten som leser og lese noe som er ulikt seg selv.

Siden 15. februar har jeg lest Bite av Richard Laymon. Det har tatt litt tid for nevner ofte at jeg leser litt tregere på engelsk. Sånn er det bare, men horror foretrekker jeg å lese på engelsk. Det er ikke alle forfattere som er er oversatt til norsk, heller. Bite er ikke den beste av Laymon. Min favoritt av ham er fremdeles Blood Games.

Bite er nok en av de mindre seriøse bøkene hans. Den er om Sam som får besøk av ekskjæresten Cat, sent en kveld. Han har ikke sett henne på ti år og hun har alltid vært hans store kjærlighet. Hun håper han kan hjelpe henne siden hun hevder hun har blitt plaget av en vampyr i ett år. Hun vil lure ham i en felle og trenger Sams hjelp. Sam går med på dette uansett hvor ulogisk det virker, og det hele fører til en road trip der de møter på det ene problemet etter det andre. Det ser ut til å bli en lang natt ...

En tullete og underholdende road trip.

I en god stund har jeg lest Ravnene av Kass Morgan og Danielle Paige. Føler ikke det er min type bok. Liker tematikken som hekseri, tarotkort osv, men synes at fortellerstemmene er noe barsnlige til tross for at det er en ungdomsbok. 

Den er om to forskjellige jenter på college som ikke kjenner hverandre fra før, og det er snakk om en rekrutteringsfest. Scarlett har mye å leve opp til siden hun kommer fra en familie som mener søsterskapet på college er det viktigste i hele verden, og Vivian begynner på college for å komme seg vekk fra moren hennes, som er besatt av tarotkortene sine. Moren hennes har advart henne om å dra på grunn av varsel i tarotkortene hennes. Kan man forvente kaos?

Veldig forskjellige bøker på leselista denne helga. Har som håp å bli ferdig med Størst av alt på lørdag, Bite på søndag og Ravnene på mandag for å bli ferdig med mest mulig innen februar, selv om det er tvilsomt at jeg klarer det. Det er jo lov å prøve. 😈

 

Siden sist helg har jeg fargelagt dette:


    

Motivene er fra denne boka:

En verden av verdener - Kerby Rosanes



Motivene er fra denne boka:

 
Havets hemmeligheter - Lina Ekstrand
 




Motivene er fra denne boka:

Magiske eventyr - Johanna Basford
 
God helg.
 
Ukas låt: That Old Pair of Jeans- Fatboy Slim


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar