12. april 2021

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
Knust av Karin Slaughter, The Other Emily av Dean Koontz, House of Leaves av Mark Z. Danielewski, The Stand og Later av Stephen King, er fra egen boksamling  
 

 
 Bøker som ble lest i forrige uke:

Heksejakt - Max Seeck
Ingen slipper unna - Mari Moen Holsve

Antall leste sider:

564 sider

Bøker som ble anmeldt:
🖉 Knust
- Karin Slaughter
🖉 Heksejakt - Max Seeck
🖉 Ingen slipper unna - Mari Moen Holsve

Bøker som leses nå:
🕮 Gjestelisten - Lucy Foley
🕮 Later - Stephen King
🕮 House of Leaves - Mark Z. Danielewski
🕮 The Other Emily - Dean Koontz

Planlagte bøker denne uka:

⃞   Lyst mørke - Geir Jacobsen
⃞   Torsdagsmordklubben - Richard Osman

Natt til tirsdag leste jeg ut Heksejakt av Max Seeck. God krimbok om okkultisme og veldig mørke handlinger. Den er om en forfatter som er veldig kjent. Men en trilogi han har skrevet kommer i dårlig lys da det viser seg at det skjer drap basert på åsted han har skrevet. Til og med hans kone blir et av ofrene mens han er på turné for å møte leserne sine. Jessica og hennes kolleger får en travel tid i møte, for det ser ut til at saken blir bare mørkere og mørkere. En god krimbok med mye drivkraft, men likte ikke helt utførelsen av slutten, men likevel er den god nok til å anbefale videre.

Torsdag leste jeg ut Ingen slipper unna av Mari Moen Holsve. Av og til leser jeg barnebøker og ungdomsbøker for jeg trenger noe lett, og jeg liker å holde meg oppdatert når det gjelder utgivelser for alle målgrupper. Likte denne bedre enn forventet.

Det er en grøsser for barn. Den tilhører serien Skymdal og selv om den er frittstående, bør man helst lese den første boka, for ganske tidlig i Ingen slipper unna, avsløres det mye om hva som skjedde i første bok, bare for å understreke det.

Den er om Thale som er lei av Skymdal og lengter etter å komme seg vekk. Det har skjedd forferdelige ting der og hun er lei av Irja som stadig mobber henne. Men hun er for ung til å dra noe sted. Ting blir ikke bedre når søsterens håndballag får anonyme trusler. Og rare ting skjer med noen unge mennesker. Noe hender med dem som gjør til at de blir stumme og redde. Hva kan være så skremmende til å skremme noen til taushet?

Hadde ikke noe i mot at den var noe forutsigbar for oss voksne. Syntes likevel den var småspennende, hadde en del humor og det skjedde noe hele tiden.

Jeg ble ikke ferdig med Gjestelisten av Lucy Foley i forrige uke. Jeg liker handlingen og synes den er litt underholdende, men er ikke helt fan av språket. Det er en "lukket rom" krim på en øy, men føler at språket er veldig chick-lit. Selv om jeg ikke er fan av språket, liker jeg deler av boka og mange av karakterene er fascinerende på sin måte.

Gjestelisten er om Jules og Will som skal gifte seg. De er velstående, har en viss kjendisstatus, og de har ikke vært sammen så veldig lenge. Noen uker før bryllupet fikk Jules en anonym lapp i postkassen om at hun ikke bør gifte seg med Will og blant annet om hvorfor. Hun bestemmer seg for å gifte seg likevel og bryllupet skal skje på en ekslusiv irsk øy. En borg er gjort om til et overnattingsted og det er attpåtil satt opp et enormt partytelt for anledningen. Det er ikke bare været og strømbrudd som kan være en utfordring for bryllupet. Under feiringen hører de et redselsskrik utenfor partyteltet. Det hevdes at noen har sett et lik. Hvem kan personen ha sett og kan det bare ha vært innbilning?

Som nevnt er dette mer underholdende enn spennende ...

I forrige uke begynte jeg å lese Later av Stephen King. Det er hans nyeste og kom ut i mars. I begynnelsen av den var jeg litt lunken for likte ikke helt fortellerstemmen til hovedkarakteren Jamie, helt, men etter litt tålmodighet venner man seg til det, og rundt 100 sider tar det seg opp på grunn av en karakter som spriter opp hele handlingen.
Kenneth Therriault er en karakter veldig ulik mange andre karakterer i bøker jeg har lest om. Etter det har lesingen nesten gått av seg selv.

Den er om Jamie som kan se og kommunisere med de døde. Det er likhetstrekket med filmen The Sixth Sense, men bortsett fra det er handlingen veldig ulik fra filmen. Jamie oppdager i ung alder at han kan se og kommunisere med de døde. Etter at han blir dratt med Liz Dutton, moren hans sin ekskjæreste på politioppdrag, er det et spøkelse han ikke blir kvitt. Bombemannen
Kenneth Therriault. Spøkelsene han møter ellers blir svakere og forsvinner som regel en uke etter at de dør, men dette spøkelset ser ut til å bli sterkere og begynner å følge etter Jamie. Kommer dette spøkelset til å ødelegge Jamies liv lang tid fremover, eller vil det forsvinne etter hvert?

Ved siden av hovedbøkene leser jeg: House of Leaves av Mark Z. Danielewski, og The Other Emily av Dean Koontz. Både House of Leaves og The Other Emily, leser jeg sammen med andre bokbloggere. Jeg leser også The Stand av Stephen King. Jeg kommer ikke til å skrive noe om disse bøkene, siden det er bøker som tar lang tid og sparer alt sånn til anmeldelse, for å unngå flere gjentakelser hver uke. Det blir bare kjedelig.

Bøkene jeg er sikker på at jeg blir ferdig med denne uka er Gjestelisten og Later. Det virker overkommelig. Da blir de neste bøkene på leselista: Lyst mørke av Geir Jacobsen og Torsdagsmordklubben av Richard Osman. Geir Jacobsen er fra min nærmeste by Trondheim, så det blir artig å lese noe av en trønder igjen, og Torsdagsmordklubben har jeg allerede hatt liggende en stund, men ville vente med å lese den til den ble litt mindre synlig. Richard Osman har jeg sansen for, for jeg har sett mye på programmet Pointless, hvor han er dommer. Liker sarkasmen hans.

Flere bøker tror jeg ikke det blir siden det er en del bøker å styre med allerede, og er ikke så god på prioritering. Vil jo ikke at noen av bøkene skal bli forsømt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar