15. mars 2021

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Reklame: Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
Hun "var" velkommen av Adele Parks, The Unwelcome av Jacob Steven Mohr, House of Leaves av Mark. Z. Danielewski, og Knust av Karin Slaughter, er fra egen boksamling
 

 

 Bøker jeg leste i forrige uke:

De andre - C.J. Tudor
Poppy - Kristine Getz

Antall leste sider:
509 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

🖉 Hun "var" velkommen - Adele Parks
🖉 The Unwelcome - Jacob Steven Mohr
🖉 De andre - C.J. Tudor

Bøker som leses nå:

🕮 Korrektur av et sorgens kapittel - Eivind Riise Hauge
🕮 Friheten - Arne Dahl
🕮 House of Leaves - Mark Z. Danielewski

Planlagte bøker denne uka:

⃞   Knust - Karin Slaughter
⃞   In Darkness, Shadows Breathe - Catherine Cavendish

Leselysten er ikke helt på plass ennå, men den er ikke like håpløs som den var i februar, og jeg lar det selvfølgelig ikke påvirke meninger over bøkene jeg leser.

Natt til torsdag leste jeg ut De andre av C.J. Tudor. Kommer ikke til å skrive så mye om den nå siden jeg har lagt ut en anmeldelse om den. Så tar bare en kort oppsummering: Den er om Gabe som får seg en dårlig overraskelese på veien. I bilen foran ham, gjennom bakvinduet, ser han jente som er en tro kopi av hans egen datter. Han kjenner ikke igjen bilen, men den er karakteristisk siden den er gammel og rusten, og bakdelen har mange klistremerker med diverse utsagn på. Men det kan da umulig være hans datter i den bilen. Men så ringer Gabe hjem ... Tre år senere kjører han døgnet rundt i håp om å finne denne rustne bilen for det er hans eneste mulighet til å finne hans datter, hvis det var henne.

Som jeg har nevnt tidligere, hadde boka en veldig god og engasjerende start, men så blir det noe famlende. Likte mange av karakterene og de fleste var interessante å lese om, men selve handlingen ble for lett å gjette seg frem til, og det blir for mange tilfeldigheter i alt. Det blir ikke helt troverdig og slutten var noe svak.

I går kveld ble jeg ferdig med Poppy av Kristine Getz. Jeg likte tematikken som er veldig moderne, hverdagslig og aktuell. Den er bok som beskriver godt hvordan man forestiller seg hvordan toppbloggere er. Den er om Flotte Lotte som har en av landets mest leste blogg, og hun har den bloggen sammn med sin mann, Jens Wiig. De har datteren Poppy sammen og hun havner ofte på deres bloggside og Instagram. Boka er om eksponering av barn og deres lite rett til privatliv. Mange har blogg og Instagram, og legger ut bilder av sine nærmeste uten å tenke på konsekvensene, og hvem som eventuelt følger med. Konsekvensene av det får Lotte og Jens erfare da deres datter forsvinner, da hun skal være hos farmor og farfar en helg, mens foreldrene hennes er på spahotell. Er det en av følgerne deres som har tatt henne, noen fra Lottes liv, eller er det bare et varsel?

En småspennende bok med etterforskerne Mons Tidemand og Emer Murphy, men synes den er litt treg til å være en krimbok, og synes ikke at etterforskerne er helt troverdige. Ser mange har likt denne boka, og jeg ville gjerne like den og jeg liker den litt, men ble bare ikke like begeistret.

Om natta leser jeg Friheten av Arne Dahl, som er svensk krim. Stort sett liker jeg svensk krim, men synes at denne er noe ujevn. Den er noe ujevn for synes den handler mer om familiedrama enn selve krimsaken. Friheten er nyeste bok om etterforskerne Sam Berger og Molly Blom. Har ikke lest de andre bøkene selv, men synes ikke det gjør noe. Gode forfattere har ofte med bakgrunnshistorie og da faller man ikke ut av noe sammenheng. Den er om Sam Berger som er etterlatt til seg selv, for Molly er forduftet. Han har forsøkt å finne henne, men uten hell. Hun var gravid og han frykter for at han ikke får sett sitt nye barn. Vil han noen gang få se Molly og eventuelt barnet? Samtidig får han en sak gjennom en psykiater han har gått til, men han har kort tid. Vil han rekke det alene?

Interessant sak og småspennende karakterer, men er ikke helt engasjert i handlingen, kjenner jeg. Litt lei av etterforskere som enten sliter med alkohol eller familieproblemer, noen ganger begge deler. Men grei nok krimbok så langt.

Sammen med en annen bokblogger leser jeg House of Leaves av Mark Z. Danielewski og har ikke tenkt å oppsummer den hver uke, siden vi kommer til å bruke tid på den, med tanke på at det er en murstein. Men jeg liker den. Spesielt oppbygningen og skrivemåten. Det er litt originalt og jeg er fascinert. Så har ikke noe i mot å bruke tid på denne.

Lover ikke noe, men jeg blir antakeligvis ferdig med Korrektur av et sorgens kapittel innen uka er over siden den er på få sider, og Friheten, siden jeg er kommet over halvveis, og de neste bøkene blir da: Knust av Karin Slaughter, og In Darkness, Shadows Breathe av Catherine Cavendish. Slaughter har jeg lest litt av og vet jeg har sansen for hennes fortellerstemme. Men dette blir min første Will Trent bok. De andre bøkene jeg har lest av henne, har vært enkeltstående thrillere, mens Knust er andre bok om Will Trent. Er ikke så nøye på å lese serier i kronologisk rekkefølge. Som nevnt en del ganger før, det kommer an på hvem som har skrevet og hva slags serier det er. Men når det gjelder krim og thrillerserirer, er det lett å følge med selv om man ikke leser bøkene i kronologisk rekkefølge.

Catherine Cavendish forfatterskap ble jeg så vidt kjent med i fjor gjennom boka; The Garden of Bewitchment. Likte veldig godt atmosfæren i den, og håper hun har noe av den type atmosfære i denne også. In Darkness, Shadows Breathe kom ut i januar i år.

Savner å lese noe provoserende og mørkt, og håper å komme over noen slike bøker snart.

2 kommentarer:

 1. Til å ikke ha særlig leselyst synes jeg du leser mye :)
  Håper også du kommerover en mørk og skummel bok snart.

  SvarSlett
  Svar
  1. Haha. =) Det ble riktignok noen flere sidere i forrige uke enn de tidligere ukene. Godt er det. Men likevel føles lesingingen seigere enn det som er normalt. Savner å lese sidene mer sammnhengende i lengre økter i stedet for bare noen få sider nå og da.

   Slett