25. desember 2020

Helgelektyre(366)

Reklame: Inneholder eksemplar fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
En verden av verdener av Kerby Rosanes og Historier fra Midnattsmaskeraden av Hanna Karlzon, er fra egem boksamling


Hekser og fuglekikkere - Magne Hovden

Tusenårsriket - Tonny Gulløv

Nattsangeren - Johanna Mo


Natt til tirsdag leste jeg ut denne:


Min sønn - Arne Svingen

En bok om noe dramatisk mor og sønn forhold. De snakker ikke mye sammen selv om de deler leilighet. Han er sjeldent hjemme og når han er hjemme, er han ofte på rommet og gamer. Selv er hun langtidssykmeldt, sliter med vekta og klarer ikke å slutte og tenke på mat. Hun vet selv at hun er for avhengig av mat, men klarer ikke helt å kutte ned på det. Istedet prøver hun å gå mer. 

En dag kommer sønnen hennes senere hjem enn til vanlig og de neste dagene virker han mer stresset og sky. Samme dag som han kom senere hjem, ble en kvinne myrdet i sitt eget hjem, og moren hans blir urolig for at han kan ha noe med det å gjøre, og starter sine egen undersøkelse. Men hvor mye skal blande seg inn i barna sine sitt liv? Blir det til det bedre eller verre?
 
En interessant mordgåte å lese om. Noe forutsigbare vendinger, men fascinerende måte å gjøre det på. Denne boka er en del av en serie som er basert på De ti bud hvor forskjellige forfattere bidrar. Første boka var Andre guder av Jørgen Brekke, og boka etter denne er Sannheten av Knut Nærum. Min sønn er basert på budet: du skal hedre din far og din mor.

Siden sist helg har jeg lest Hekser og fuglekikkere av Magne Hovden og det er min første bok av ham. Det er en humorbok. Litt skeptisk til humorbøker. Har lest noen før som ikke har vært så gøyale. Er ikke så gøyal denne heller, men lettlest og den har noen små glimt. Den er om Vardø som plutselig får mange turister. Den ene gruppa er der for å lære seg å høste energier av en temmelig spesiell leder. Den andre gruppa er der for sin store interesse for fugler. En sjeldent fugl er blitt observert i området, som de gjerne vil se, og de er en gruppe som møtes for første gang. De har tidligere snakket på et forum om fugler. Men de frykter for at energigruppa skal ødelegge muligheten for å se denne sjeldne fuglen. Blir det spetakkel?

Liker noen av karakterene og det er litt humor her og der, men det tar litt tid før noe skjer. Det går noe tregt til å være humor. Jeg liker litt kjapp humor som i britisk humor. Godt mulig jeg blir ferdig med den i helga da boka ikke er så stor.

Jeg leser ikke bare en humorbok, men to. Litt ironisk med tanke på at det ikke er noen favorittsjanger. Den andre humorboka er Tre menn til Vilma av Gudrun Skretting som det går litt trått med, og kan innrømme at jeg ikke liker den like godt som mange andre gjør. Jeg forstår hvorfor andre liker den så godt, men den treffer ikke meg helt, selv om det er bra at man tar opp temaet ensomhet. Den er om Vilma som er i midten av tredveårene. Hun har arvet huset av sin grandtante, og er pianolærer. En dag tar ting en noe uventet vending. Hun får nemlig presten på døra og en annen mann som forteller henne at faren hennes er død, og kommer med en bunke med brev som er til henne. Men vil hun lese brevene fra en mann hun ikke har hatt noe forhold til, og vil det forandre på noe?

Jeg liker Vilma og noe av historien, men her er det fortellerstemmen og humoren jeg ikke er helt på lag med, så det går dessverre ikke så fort med lesingen når det gjelder denne boka.

Natt til onsdag begynte jeg å lese en ny bok og denne gang en sjanger jeg ikke har lest på lenge, nemlig en slags vikingsaga. Tusenårsriket av Tonny Gulløv. Den venter jeg litt med å si noe om. Har kommet et stykke, men historien har en lang introduksjon, så har ikke kommet skikkelig i gang med selve historien. Men det er en bok med mye trøkk i, interessant å lese om en annen tid og fascinerende karakterer. Jeg liker den så langt. Føler jeg bare må bli bedre kjent med boka før jeg kommer med en fair oppsummering, men den er lettere å få med seg enn det jeg først trodde.
 
I går begynte jeg på en ny bok som kom i postkassa. Siden jeg leser en del humor, følte jeg for litt krim ved siden av. Kommer heller ikke til å ssi så mye om den siden jeg ikke har kommet langt i denne heller. Har ikke fått lest så mye i jula ennå for jula er så ymse. Men blir nok mer tid i helga.

Usikker på om jeg blir ferdig med andre bøker enn Hekser og fuglekikkere i løpet av helga. Tror neppe det, men neste bok blir: Den nye jenta av Daniel Silva som jeg har sett litt på i hylla den siste måneden, og tenkte at det var på tide å lese den. Etter noen humorbøker må man ha litt mørk lesestoff. Den aner jeg ikke hva handler om og foretrekker å ikke vite noe om den, før jeg har begynt å lese boka. Liker ikke å vite altfor mye om en bok man ikke har lest. Man er jo redd spoilere. Synes ofte at baksidetekster kan være noe lang og avslørende.
 
Siden sist helg har jeg fargelagt dette: 
Motivene er fra denne boka: 
 
En verden av verdener - Kerby Rosanes


Motivene er fra denne boka:
 
Historier fra Midnattsmaskeraden - Hanna Karlzon

Med dette ville jeg bare stikke innom for å si god helg og god jul.

Ukas låt: 25 - The Pretty Reckless

6 kommentarer:

 1. Kjekt å se at du leser og fargelegger, er så imponert over hva du får til med blyantene dine. Nattsangeren har jeg også fått, venter spent på hva du synes, før jeg prioriterer den. Ha en fortsatt fin romjul Ina!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk. Fargeblyanter er lett å bli avhengig av og det er bare å hive seg ut i det hvis man vil være kreativ. Det er en fin hobby.
   Ble nesten lettet over å få Nattsangeren for mine nærmeste har gitt opp med å gi meg bøker til jul, for ellers kjøper jeg mange selv eller får mange. Men det betyr ikke at man har nok av bøker av den grunn. =)
   Tusen takk og i lige måde, Tine. Godt å høre fra deg igjen. =)

   Slett
 2. Vikingsaga er det lenge siden jeg har lest. Jeg ville bli viking som barn :) Spent på Gullløvs sin bok.
  Kos deg videre i romjula, Ina

  SvarSlett
  Svar
  1. Lenge siden sist hos meg også. Tror ikke har lest det siden barndommen, men liker språket og handlingen så langt, selv om jeg ikke har kommet lenger, men jula har vært litt i veien i det siste. Litt vanskelig å bli viking nå for tiden, men du kan jo prøve. =)

   Tusen takk, og i lige måde. Her går dagene langsomt. =)

   Slett
 3. To humorbøker samtidig, ikke verst! Jeg er også skeptisk til den sjangeren, synes det fort kan bli for febrilsk, men for all del, det finnes gode bøker der også.

  Som alltid fine fargelegginger! En verden av verdener har jeg sikkert nevnt at jeg ønsker meg. Til jul fikk jeg to fargeleggingsbøker, en Harry Potter og en mandalas :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Da er vi to. Er skeptisk til humorbøker og komedier fordi er ikke den som ler lett og liker ofte sarkasme og humor som er på kanten. Hvis man må lese en bok der humoren ikke helt treffer, blir det ofte litt seigt og langdrygt over det hele.

   Takk. En verden av verdener anbefales og er mer detaljert enn han tidligere har tegnet. Fikk ingen fargelggingsbøker, men heldigvis fargeblyanter til jul. De blir brukt opp så fort siden man på kvesse dem hele tiden. =) Har en Harry Potter fargeleggingsbok jeg også, men ikke gjort så mye i den. Får ta det igjen på nyåret. =)

   Ser også herlig ut å fargelegge mandalas. Ser krevende, men morsomt ut. =)

   Slett