31. juli 2019

Bøker jeg skal lese i august


Mørkets gjerninger - Elizabeth George
Du er død - Peter James
La oss håpe på det beste - Carolina Setterwall
Skyggebilder - Julia Heaberlin
Ingen kniver på kjøkkenet i denne byen - Khaled Khalifa
Vinter på savannen - Levi og Leah Henriksen

Det ble ikke noen utvalgte bøker på engelsk denne gang. For jeg har ikke mange bøker på engelsk igjen som ikke er lest, bare noen få. Det blir mer tilfeldig av det etter hvert. Også litt uvant at mange romaner ble valgt, i og med det ikke er sjangeren jeg leser mest av, men siden jeg har mange romaner liggende, så tenkte jeg det var på tide å gjøre noe med det. Selv om horror og psykologiske thrillere er mine favorittsjangre, så liker jeg å lese litt variert ved siden av, og utfordre meg selv litt.


Mørkets gjerninger: Dette er første bok i serien om Lynley og Havers.  Bokcoveret fanget interessen min. Jeg liker kirkegårder, hodeskaller og alt som er creepy.

(Bakpå):

PRISVINNENDE KRIMDRONNING

I Keldales grønne, frodige daler kan man ennå høre svak gråt fra et spedbarn. Legenden sier at for tre hundre år siden kvalte den skrekkslagne landsbybefolkningen en gråtende baby i Keldale Abbey, hvor de hadde gjemt seg for å unnslippe lord Cromwells herjinger.

Roberta Teys blir funnet stivpyntet og med en øks i hendene ved siden av farens hodeløse lik, og hennes eneste ord er: "Jeg gjorde det. Og jeg angrer ikke."

Inspektør Thomas Lynley og overkonstabel Barbara Havers blir sent til Keldale av Scotland Yard for å etterforske det brutale mordet. Sammen avdekker de hemmeligheter og grusomme forbrytelser som ikke bare ryster hele den lille Yorkshirelandsbyen, men som også påvirker deres egne liv.

Dette er  den første romanen om Lynley og Havers.

Ren underholdning fra den gryende
begynnelsen til den gripende slutten.
The Washington Post Book World

Ambisiøs og eksotisk. Høydepunktet er sjokkerende
og urovekkende. En spennende debut.
The Times London

Man skal lete lenge etter en mer komplett krimgåte.
Daily News, New YorkDu er død: Hyggelig tittel ... Men som i fleste bøker med Peter James, dukker ofte ordet død opp. Har lest noen bøker av ham før som jeg har likt, blant annet Levende begravet. Nå er det lenge siden jeg har lest noe av ham, og tenkte det var på tide.

(Bakpå): 

Jamie Ball får en desperat oppringing fra sin forlovede Logan Sommerville, som nettopp har kjørt ned i parkeringshuset under boligen deres i Brighton. Det siste han hører, er at hun skriker, så kuttes samtalen. Etter noen minutter er politiet på plass. Logan er forsvunnet og etterlater seg både bilen og mobilen.

Samme ettermiddag avdekker gravearbeider i en park i en annen del av byen liket av en ung kvinne. Kvinnen har vært død i tretti år.

De to sakene kobles ikke sammen før nok en kvinne i Brighton forsvinner - og enda et lik fra fortiden avdekkes.

I mellomtiden har en velrenommert London-psykiater møte med en person som hevder å vite noe om Logan. Og Roy Grace blir kald om hjertet når han innser at informasjonen er relevant for både de fortidige og nåtidige forbrytelsene. Er Brighton herjet av en seriemorder for første gang på åtti år?

"Fantastisk god research."
NEW YORK TIMES BOOK REVIEW

"Dette er kanskje Peter James' beste. (...) Et sant mesterverk. 
(...) En bok du ikke kan legge bort!"
HUFFINGTON POSTLa oss håpe på det beste: Det blir en del ukjente bøker og forfattere for min del i august, ser jeg, men det gjør ikke noe. Jeg liker å lese bøker av både kjente og ukjente forfattere. 

(Bakpå):

"Besettende lesing. En bok som tvinger seg på
deg, umulig å motstå, vanskelig å sette på pause."
MARIA SCHOTTENIUS, DAGENS NYHETER


En sterk fortelling om å finne kjærligheten. Og miste den.

Det er en søndag i oktober, Carolina og Aksel er trette og litt irritable etter nattevåk. Carolina har ammet deres åtte måneder gamle sønn gjennom enda en natt og har sovet altfor lite. Stemningen er ikke god. Aksel setter seg som vanlig med pc-en. Carolina bestemmer seg for å legge seg i rommet ved siden av. Neste morgen går hun inn til Aksen med Ivan i armene. Hun kan ikke tro det hun ser: mannen hennes ligger død i sengen.
    Boken er et åndeløst spennende oppgjør, ikke bare med døden, men med kjærligheten og foreldrerollen og det moderne samlivets iboende forventninger. For uansett hvordan vi lever, så må vi bare håpe på det beste.Skyggebilder: En bok jeg fant i en dagligvarebutikk. Jeg får mye bøker, men samtidig kjøper jeg en god del bøker også, både online, i dagligvarebutikker og andre butikker. Jeg finner alltid noe jeg har lyst til å lese. Siden det blir mye romanlesing i august, må man bryte inn med litt mørke spenningsbøker også.

(Bakpå): 

En besatt ung kvinne har ventet halve livet - siden hun var 12 år - på dette øyeblikket. Hun har planlagt til minste detalj. Nå er hun nesten helt sikker på at mannen som kidnappet og myrdet søsteren og mange andre jenter sitter i passasjersetet ved siden av henne i bilen. De skal på tur.

Carl LOuis Feldman er dokumentarfotograf. Han er dement, men det er ikke helt sikkert. Og han er høyst sannsynlig seriemorder. Den unge kvinnen hevder å være datteren han ikke har sett siden hun var barn. Han tror henne ikke. Han har ingen minner om at han drepte jenter over hele Texas, på steder hvor han tok uhyggelige fotografier. Hun tror ham ikke.

Er han en løgner eller en fortapt gammel mann?
Er han en patalogisk sviner? Eller er hun det?

"Julia Heaberlins Skyggebilder er en overveldende
og skummel thriller som umiddelbart kryper under
under på deg ... En skremmende pageturner av en
thriller fra en mester innen psykologisk suspense."
KAREN DIONNE, BESTSELGENDE FORFATTER

"Nydeklig skrevet og herlig skremmende."
SARAH PINBOROUGH, BESTSELGENDE FORFATTER

"Denne boken hjemsøkte meg ... Jeg elsket den!"
C.J. TUDOR, FORFATTER AV KRITTMANNENIngen kniver på kjøkkenet i denne byen: Ukjent tittel og forfatter for min del, men så nysgjerrig som jeg er, må boka selvfølgelig undersøkes nærmere.Virker som en sterk og vemodig roman på mange måter. Håper den ikke blir før tørr å komme seg gjennom.

(Bakpå):

"Skrivingen er av ypperste klasse - en fortettet,
overdådig realisme spekket med overraskende
metaforer ... En fryd å lese."
THE GUARDIAN

Fortelleren i romanen ble født i 1963, samme året som Baath-partiet kom til makten i Syria ver et kupp. Handlingen strekker seg inn i vårt århundre og skildrer familiens liv i Aleppo under diktatoren Hafez al - Assad og senere hans sønn, Bashar, et samfunn styrt av frykt og kontroll. Søsteren Sawsan er lidenskapelig og løsluppen, flørter med militsen, det styrende partiet og religionen.
Onkelen Nizar er homofil, en legning han kan leve ut i utlandet, men må skjule i hjemlandet. I den engang så vakre byen Aleppo ender familien i tragedie og ruin.
Sawsan og søsknene blir gradvis traumatiserte, og livene deres ødelegges av et brutalt regime. Romanen forteller om Syrias politiske kollaps som har pågått i over flere tiår. Gjennom tre generasjoner følger romanen familien, venner, fiender og elskere. Aleppo er romanens sentrale karakter, en gang en metropol for rikdom, makt og kultur, nå i ruiner.

Ingen kniver på kjøkkenet i denne byen er en dragende og velskrevet fortelling. Khalifas litterære språk er frodig og elegant, og han forteller om byen med stor intensitet.Vinter på savannen:  Jeg har ikke lest noe av Levi Henriksen før, men har sett noen intervjuer av ham og har alltid hatt lyst til å utforske forfatterskapet hans. Denne boka har han skrevet med sin datter.

(Bakpå): På den afrikanske savannen, oppe i et tre omgitt av aggressive flodhester, sitter Eleanor og lurer på hva som er verst; å bli spist av ville dyr eller å leve videre.

Hun er på reise med en stefar hun knapt kjenner, hun har falt for feil gutt - igjen - og hun savner mamma.

Vinter på savannen er en fortelling om en reise som setter spor. Det er en fortelling om dyrenes rettigheter og bevaring av naturens mangfold. Men det er flrst og fremst en fortelling om å være ung og prøve å leve videre etter et stort tap.

Vinter på savannen er noe så uvanlig som et litterært far og datter - prosjekt. Levi Henkrisken har skrevet boka sammen med datteren Leah.

Som sagt kvier jeg meg litt til all romanlesingen i august, for det er en sjanger jeg har et litt anstrengt forhold til, men har lest noen gode romaner tidligere også, så kanskje jeg kommer over noen godbiter som vil overraske. Som vanlig skal jeg også lese noen andre bøker ved siden av. I noen måneder rekker jeg å lese nesten alle de planlagte bøkene, og andre måneder ikke. Det varierer så veldig.😊

4 kommentarer:

 1. Spent på hva du synes om Mørkets gjerninger. Jeg var en periode svært begeistret for bøkene om Lynley og Havers, og har lest til og med Sannheten og Sonia. Dette var før jeg begynte å blogge. De jeg har lest står i bokhylla. Jeg har hele TV serien på DVD og har sett den flere ganger. Men etter at sideantallet økte i bøkene hennes, mistet jeg interessen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, og beklager for sent svar, men har ikke vært online i det siste.

   Har lest en bok av Elizabeth George for lenge siden. Da visste jeg ikke før jeg begynte å lese den at det var en del av en serie, for var ikke flink til å gjøre research før i tiden. Men fikk lyst til å lese mer av henne. Jeg kom over denne på Europris til 40 kroner. =) Og siden det også er første bok, tenkte jeg nå eller aldri. =)

   Morsomt at du har hele Tv-serien. Selv har jeg ikke sett den, men mulig jeg finner den online? Og synd at du mistet interessen for bøkene hennes. Selv foretrekker jeg store bøker, og tror det er en vanesak. =)Hvilken Elizabeth George bok likte du best?

   Slett
 2. Vet ikke om du finner serien andre steder nå enn å kjøpe den. Kanskje biblioteket har den. Produsert av BBC. Kan ikke huske hvilken bok jeg likte best. Det var nok relasjonen mellom Lynley og Havers som facinerte meg. De som spiller dem i serien synes jeg er gode skuespillere.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for tips. Jeg skal undersøke online før biblioteket. Rart hvis det ikke ligger ut på youtube eller lignende sider. Lenge siden jeg har lest og sett en god krimserie. =)

   Slett