2. mai 2017

Månedens Bokanbefaling (april)

I april leste jeg disse bøkene:
 
 Lest i kronologisk rekkefølge:  

We Were Liars - E. Lockhart
Noe skal skje - Therese Aasvik
Before the Fall - Noah Hawley
Rødt som blod - Unni Lindell
Be aldri om nåde - Martin Österdahl
De dødes tjern - André Bjerke
Aller siste utvei - Federico Axat
The Dark Tower 6 (Song of Susannah) - Stephen King
Unmasked (The True Life Story of the World's Most Prolific Cinematic Killer) - Michael Aloisi & Kane Hodder
Jentene - Emma Cline

April har vært en utrolig seig måned av en eller annen grunn, men det gjorde ikke meg noe da jeg fikk lest en god del. Det ble til sammen ti bøker og det har vært en overraskende bra lesemåned. Ikke på grunn av antall bøker, men innholdsmessig. Husker jeg fra 2013 - 2015 ga svært få femmere og seksere da jeg strevde med å finne bøker jeg virkelig likte. Det var nesten ikke noen bøker som fenget. Men siden 2016 og til nå så har utvalg av bøker vært bedre og truffet bedre på. Jeg er ikke mer sjenerøs nå enn før med terningkast, det er ikke det jeg mener, men noen ganger er det lettere å treffe på med bøker.

Og hvilken bok likte jeg best i april?

Unmasked (The True Life Story of The World's Most Prolific Cinematic Killer) - Michael Aloisi & Kane Hodder.

Helt ærlig trodde jeg ikke at jeg ville like denne så godt på forhånd. Var sikker på at det var en slags tullebok som man ikke tar så høytidelig, men jeg ble overrasket.

Kane Hodder er stuntmann og skuespiller, mest kjent for å ha vært Jason Voorhees (fra Friday the 13th - filmene), hele fire ganger. Han har bidratt i mange skrekkfilmer, og også mange andre filmer. Du har muligens sett minst to filmer med ham i uten å ha tenkt over det. Andre filmer enn noen av Friday the 13th filmene han blant annet har bidratt i er; Wishmaster (1997), Monster (2003), 2001 Maniacs (2005), Hatchet (2006), Hatchet II (2010) og Hatchet III (2013), Frozen (2010) (ikke tegnefilmen), Se7en (1995) ... Listen er lang. Han har også jobbet "utenfor" mange kjente actionfilmer og Tv - serier som stuntkoordinator. Han er over 60 år og er fremdeles med i bransjen som både stuntmann, skuespiller og stuntkoordinator. I denne biografien forteller han episoder om seg selv fra barndommen og frem til nå, og viser flere sider av seg selv. Så dette var fascinerende lesing. Det var også spennende å lese om noen med et litt annerledes yrke. Som horrornerden jeg er måtte jeg bare få med meg denne boka, noe jeg er glad for. Morsom fakta: Han ble spurt av selveste Wes Craven om å være Freddy Krueger i The Nightmare on Elm Street filmene, men takket nei fordi han selv mente at han hadde for stor kroppsbygning og at han ikke var rett mann for rollen. Den rollen gikk senere til Robert Englund og de to drar ofte på diverse horror arrangementer sammen for å møte fansen og de som er glad i horror generelt. Morsomt hva tilfeldigheter fører til noen ganger. Jeg har ikke skrevet anmeldelse av denne boka ennå, men det blir snart.

Andre bøker jeg likte godt i april og som jeg gjerne vil nevne er; Before the Fall av Noah Hawley og Aller siste utvei av Federico Axat er kanskje bøker for deg som liker thrillere, for disse var kjempespennende bøker. Jeg liker thrillere, og leser masse av dem, men har følt meg veldig kresen innen den sjangeren i det siste, men de var veldig gode bøker.

De dødes tjern fikk den eneste sekseren og den første sekseren i år, men det telles på en måte ikke siden det er en bok jeg leser hver påske, og har gjort det siden jeg gikk på ungdomsskolen. Derfor ble den ikke utvalgt som månedens bokanbefaling.

Bøkene jeg likte minst i april er We Were Liars, Noe skal skje, Rødt som blod og Jentene. Det var bare ikke bøker for meg, men man kan jo ikke like alt. Alt i alt har det vært en bra lesemåned likevel.

2 kommentarer:

 1. Samme antall som jeg leste i april, og jeg er som deg overrasket over at jeg leste ti bøker. De siste månedene har det vært langt færre.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei og beklager for sent svar fra meg. Bruker å ta noen internettfrie dager av og til.

   Har lest opptil 10-12 bøker i løpet av en måned, men det varierer veldig og noen ganger er det bare 5-6 bøker. Men det er morsomt å sammenligne da fra måned til måned for det er svært sjeldent at det er det samme. ;)

   Slett