20. januar 2017

Helgelektyre(177)


Djevelen i den hvite byen - Erik Larson
How to be Both - Ali Smith
Necronomicon (The Best Weird Tales of H.P. Lovecraft) - H.P. Lovecraft
11.22.63 - Stephen King
Every Last One - Anna Quindlen

Mandagskvelden leste jeg ferdig The Dark Tower 4 (Wizard and Glass) av Stephen King. Var ikke meningen å bruke så lang tid på den, men det var en murstein på over 800 sider så da krever det sin tid, og det var vel verdt det. Jeg har bestilt bok fem, men ikke fått den ennå. Har heldigvis andre bøker å lese i mellomtiden, så det går bra.

Jeg har ikke skrevet et eneste innlegg siden mandag fordi jeg var hos foreldrene mine i noen dager og da tok jeg likesågodt noen internettfrie dager. Jeg liker å ta noen internettfrie dager. Det gjør jeg også av og til når jeg er hjemme hos meg selv.

Jeg har ennå ikke blitt ferdig med Djevelen i den hvite byen av Erik Larson. Den tar sin tid. Den er interessant, bare litt langsom. Satser på å bli ferdig med den i helga, men vi får se. Og jeg har kommet et stykke i How to be Both av Ali Smith. Om jeg blir ferdig med den er jeg litt usikker på. Tar det som det kommer.

Necronomicon av H.P. Lovecraft og 11.22.63 av Stephen King tar jeg litt av og på.

Hvis jeg blir ferdig med Djevelen i den hvite byen eller How to be Both i helga, skal jeg begynne på Every Last One av Anna Quindlen.

I helga, nærmere bestemt i morgen skal jeg også begynne å lese en bok sammen med en youtuber som kaller seg Bookworms Buddy. Har fulgt kanalen hennes i de siste årene for vi har stort sett samme lesesmak. Hun leser en god del Stephen King hun også, krim, grøss og annen mørk litteratur. Jeg så en av videoene hennes for ikke lenge siden da hun nevnte Karin Slaughter, og jeg la igjen en kommentar om at jeg ikke har lest noe av henne før, men kunne tenke meg det. Og da foreslo hun å lese Pretty Girls sammen, så den skal vi starte på i løpet av morgendagen. Booktubere (altså folk som anmelder bøker på YouTube) som jeg liker, og som jeg synes er troverdige og ekte: Better Than Food: Book Reviews, Bookworms Buddy, ChapterStackss, Becky M og getbookish. Følger en del andre også, men disse er booktubere som jeg "stoler" mest på. Følger en god del andre youtubere også, som ikke har noe med bøker å gjøre, blant annet forskjellige horrorkanaler.

Så da spørs det hva jeg kommer til å lese ferdig i helga eller ikke.

Har du lest noen av disse bøkene og hva leser du i helga?
God helg.

Ukas låt: January - James Michael4 kommentarer:

 1. Så spennende med et samlesingsprosjekt, jeg håper det blir en fin opplevelse. Jeg følger egentlig også flere booktubere, men har ikke sett noen videoer på evigheter nå. Så der var egentlig veldig fint med en påminnelse om at de finnes.

  Jeg har ikke lest noen av bøkene, bortsett fra endelig helg hihi ;) I helgs håper jeg på å bli ferdig med Mördarens apa av Jakob Wegelius, den liker jeg så godt, den handler om en gorilla som ønsker å regnvaske sin eier for et mord. I tillegg ønsker jeg å fullføre Blodskraft av Lise F. Grimnes.

  Ha en god helg, Ina! Og lykke til med lesemålene.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, skal begynne med det i kveld. Morsomt å lese med noen man ikke kjenner, men likevel har samme lesesmak:) Jeg ser ikke youtubevideoer slavisk jeg heller. Gjør det på kveldstid når det ikke er noe på tv, og booktubere ser jeg spesielt mange videoer av når leselysten har dalt, i et forsøk på å få tilbake leselysta. Også er det morsomt å sammenligne når man har lest samme bok, noe som skjer altfor sjeldent:)

   Skulle ønske det var en bok som het Endelig helg, haha:) Det hadde vært morsomt. Rart det ikke gjør det da det er så mange rare titler der ute, hehe:)

   Mordarens apa har jeg ikke hørt om, men høres ut som en spesiell bok. Håper det er en spennende bok:) Og har ikke lest Blodskraft, men Kaoshjerte av samme forfatter, som er forløperen til Blodskraft. Syntes den var helt ok. Helt grei, men tror ikke jeg er engasjert til å lese bok to. Men håper du liker den:)

   Tusen takk og i lige måde. Ha en fin lesehelg:)

   Slett
 2. Jeg liker den ganske godt, men opplevelsen blir litt preget av at jeg leser for mange bøker på en gang. As usual.

  SvarSlett
  Svar
  1. Skjønner dilemmaet for har det litt sånn selv. Får ikke den samme flyten på alle for har en tendens til å gape over litt for mye på en gang. Sånn er det når man er en nysgjerrig leser:) Prøver å holde meg til to-tre bøker som er mye enklere å forholde seg til, men det er vanskelig. Det er lettere å begynne på flere bøker "samtidig":)

   Slett