14. desember 2016

Julehefte 2016: Donald Duck & Co - koselig lesestund, men ikke det beste av Donald


Dolly Duck: Jeg har æren av å be byens fremste borger om å bidra til et juletre for byens torg! Ikke bare det, men giveren vil bli æres - julenisse og gi julegaver til trengende barn!
Skrue McDuck: Du vet da at slikt skader helsen min!
Dolly Duck: Gavene er allerede donert av butikkene. Du trenger bare å dele dem ut!
Skrue McDuck: Det var noe annet. La meg tenke på det.
Dolly Duck: Så til spørsmålet om en simpel gran fra en av dine veldige skoger ...
Skrue McDuck: Nei, nei, nei! Trær betyr tømmer! Tømmer betyr penger!

Fleste av oss er ekstra glad i Disney nå i juletiden. For hva er vel jul uten Disney?

Magiske Disney
Disney er kjent for å være magisk og eventyrlig, derfor passer det godt i jula. Da skal man slappe av og kose seg, bare nyte tilværelsen; kanskje se filmer og lese tegneserier, eventuelt bøker. Da er det ofte at man velger noe som er Disneyrelatert. Det er en tradisjon for meg og kanskje for mange andre også. Synes at Disney gir det lille ekstra i jula og hjelper på med julestemningen.

Jeg har lest mange tegneserier siden barndommen, men det jeg har lest aller mest av og som jeg har lest i alle disse årene er Donald Duck, som jeg også abonnerer på. Synes det er en trivelig tegneserie med mye sprell, eventyr, fart og spenning. Det er en tegneserie som har litt av alt og som virkelig passer alle målgrupper. Man blir aldri for gammel til å lese Donald. Donald er Donald. Det er koselig lesestoff uansett hvilken målgruppe man tilhører.

 Her går det galt med en av Petter Smarts oppfinnelser, og det er jo ikke første gang det skjer ...

Fire historier i et hefte
Dette juleheftet består av fire historier: Den første er om Donald og nevøene hans; Ole, Dole og Doffen som prøver en oppfinnelse av Petter Smart. Som vanlig går det galt, og Donald og guttene havner i fare. I den andre historien er om Langøre som lurer Mikkel og Bamse med sine rampestreker. Den tredje historien er om Dolly som prøver desperat å skaffe et juletre til byen. Den fjerde og siste historien er om Donald og Klodrik som prøver kreative forsøk på å bli kvitt Donalds hikke. Så i disse fortellingene får man litt av hvert.

Til tross for at man er glad i Donald og resten av gjengen, så ble ikke dette helt det store, noen av fortellingene. Ingen av fortellingene skilte seg noe særlig ut, og man fikk heller ikke se den store personligheten til Donald. Han virket noe tammere og ikke den energibunten vi kjenner han som. Ikke alle historiene hadde stor spenningsfaktor heller, bortsett fra den første. Generelt var det noe underholdende her og der, men det var alt.

Ellers er det ikke så mye å si om dette juleheftet. Man fikk ikke den samme spenningen som man får i de ukentlige Donaldbladene så det var en liten nedtur. Men for all del, det var trivelig lesing og hver juleaften ser jeg både Donald Duck og vennene hans, og Timmi Gresshoppes julefest, så dette ble en fin oppvarming til det. Det er ingen jul før Timmy Gresshoppe synger: When You Wish Upon A Star.

Bakpå:

Ingen bakside tekst, bare reklame

Originaltittel: Donald Duck & Co Ingen undertittel
Forfatter(e): Stefan og Unn Printz - Påhlson, Vicar, Paul Murry, David Gerstein, Tony Strobl, Dick Kinney (blanding av manusforfattere og tegnere).
Sjanger: julehefte
Målgruppe: for alle
Antall sider:
34
Forlag: Egmont Kids Media Nordic AS
Utgitt: 2016
Min utgave: 2016
Lest:
02.12.16
Kilde:
anmeldereksemplar
Plot
: 3 (På alle de fire forskjellige historiene. En del sjarm, men ikke det morsomste eller det mest spennende historiene jeg har lest, dessverre).
Tittel:
Kan ikke dømmes i og med det ikke er noen undertittel.
Omslag: 4 (Morsomt og søtt).
Baksidetekst: Ingen baksidetekst, bare reklame.
Skrivemåte
:
3 (Småmorsomt og kreative løsninger på forskjellige episoder).
Favorittkarakter:
Donald selvfølgelig. Han roter seg borti alt, men han har sine kreative sider til å ordne opp i ting også. 
Slutten: Kan ikke dømmes i og med at julehefte består av forskjellige historier.
Høydepunkt: Den første historien, som var den beste.
Lavpunkt: Historien med Langøre. Følte ikke den passet helt inn i heftet og historien var hverken interessant eller spesielt vittig. 
Terningkast: 3


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar