8. januar 2016

Helgelektyre(123)

Knuste hjerter og halve sannheter - Geir Sætre
De fortaptes øy - Melissa de la Cruz
Jeg gir deg sola - Jandy Nelson

Forrige mandag begynte jeg å lese Knuste hjerter og halve sannheter av Geir Sætre, og natt til torsdag ble jeg ferdig med Fjellets skygge av Gregory David Roberts. Så i natt ble min nye nattlektyre De fortaptes øy av Melissa de la Cruz. Ukjent bok og forfatter for meg, men det gjør ikke noe for jeg er alltid nysgjerrig på mindre kjente/ukjente bøker og forfattere. Man må jo utforske litt også.

Jeg likte Fjellets skygge, men tror jeg likte karakteren Lin bedre enn selve handlingen (Lin er en rå karakter). Det er som kjent oppfølgeren til Shantaram, og Fjellets skygge hadde en god start, men syntes at de tre hundre sidene og slutten ødela litt og oppfølgeren ble litt som en blek kopi av Shantaram. Den ble dessverre ikke like magisk og hadde ikke den samme gnisten. Fjellets skygge er en bra bok å få med seg, men den klarer ikke å måle seg med forgjengeren. Men mer om det i en senere anmeldelse. Når det blir er jeg høyst usikker på for jeg ligger etter med noen anmeldelser. Jeg skriver fort, men jeg leser enda fortere. Jeg jobber med saken og prøver å holde bloggen aktiv med anmeldelser og det hele så godt jeg kan.

Hvis jeg enten blir ferdig med Knuste hjerter og halve sannheter eller De fortaptes øy først, skal jeg begynne med Jeg gir deg sola av Jandy Nelson før helga er omme. Den har jeg lest en del mikset vurderinger om, men gir den en sjanse likevel. Har lest mange skuffende bøker så er ikke redd for å bli skuffet, hehe ...

Ellers har det vært litt kaldt denne uka her. Tidligere denne uka tror jeg det var på minus 10? Jeg husker ikke, men det var der omkring, ni eller ti. Men for meg har det ikke noe å si hvilken årstid det er (høsten er best) for jeg er en person med indre frost og kan fryse midt på sommeren. Litt rar sådan.

Akkurat nå er det - 15 grader, og det får holde. Jeg er ikke interessert i gradstokken og ser nesten aldri på den, bare en sjelden gang bare så det er sagt. Jeg bruker alltid å lage meg en kopp kaffe kl 07 hver morgen selv om jeg står opp mye tidligere, men tror det blir en kaffe nå istedet. Jeg får drikke kaffe hele dagen og hele kvelden som jeg bruker å gjøre (avhengig). Men har overlevd kalde vintre før. Husker før i tiden da hver vinter var som regel på minus 20, da det var ordentlig vinter. Overlever nok denne vinteren også, for denne vinteren er bare barnemat i forhold til hvor kaldt det var før i tiden. Det hjelper også å ha indre frost fra før av for da blir man vant til å fryse:)

Har dere lest noen av disse bøkene og hva leser dere i helga?    

6 kommentarer:

 1. Godt å høre at det ikke bare er i Bergen det er kaldt, vi fyrer i ovnen støtt, men får ikke kulden ut av huset. Jeg sto opp kl. 06:30 i dag for å begynne på Lucinda Riley sin nyeste bok, og har nå slukt 100 sider før jobb. Ønsker deg en fin fredag, og en deilig helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, her i Trøndelag er det kaldt. Jeg har ikke vedovn, men har i alle fall varmeovn og dyna på sofaen så berger vel da, hehe. Men vi nordmenn tåler da litt kulde. Vi er harde sånn sett:)

   Jeg leser mest når det er natt og på morgenkvisten jeg også, enn ellers på dagen for da blir jeg distrahert av så mye annet og finner på alt annet enn lesing, men på natten og tidlig morgen har jeg konsentrasjonen på topp, vet ikke hvorfor det er sånn, men slik har det vært så lenge jeg kan huske:)

   Du har i hverrt fall en jobb å gå til og det misunner jeg. Ha en fin fredag du også og håper at dagen på jobb har vært bra, og helga enda bedre:) Jeg husker ikke at det er helg før noen sier det eller jeg ser på kalenderen:) Rart å være så tidløs selv når tiden går tregt;)

   God helg:)

   Slett
 2. Hei Ina. Ja, det er bare å finne frem pleddet, varme teen, kakaoen, kaffen, finne boka og vente til det går over. Mandag skal det bli mildere..
  Har lest boka av Geir Sætre. Jeg likte den godt, selv om det er noe småtterier som forlaget burde ha fikset der.. har vel skrevet om det i omtalen min. Ha en fin lesehelg ::)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, lenge siden sist:)
   Godt jeg har som vane å drikke både kaffe, te og kakao i løpet av en dag, slik at det har blitt en ren rutine. Gjør det til og med når det er sommer, haha:) Så varme drikker er innøvd hos meg. Har alltid likt det bedre enn kalde drikker;)

   Litt usikker på hvordan jeg liker boka til Geir Sætre ennå, men husker både du og noen andre skrev noe om irriterende korrekturfeil. Jeg er ikke fan av korrekturfeil jeg heller. Prøver alltid å se bort i fra det, men det er vanskelig for jeg også har lett for å henge meg opp i slike ting:) Man må jo stille noen kriterier også:)

   Ha en fin lesehelg du også. Vi får lese masse og glemme kulda:)

   Slett
 3. Så koselig at du liker EFIT-innleggene mine, blir alltid så glad når du legger igjen en kommentar hos meg :) I helgen har jeg lest ferdig "Stormens Søster" av Lucinda Riley og er nå "between books". Tenkte å begynne på "Høytleseren..", men jeg tror jeg skal vente litt og lese den rett før vi har neste lesesirkelmøte i slutten av mnd. Så nå er jeg ikke helt sikker på hva jeg skal lese.. Hos meg er det te som er favoritten og jeg har en hel skuffe full :) Ha en fin søndag :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Bare hyggelig:) Jeg liker fotoinnleggene der du oppsummerer en dag time for time i bilder. De er koselige:)

   Lucinda Riley har jeg hørt om, men ikke lest noe av. Og håper du finner en bok du bestemmer deg for til slutt og som fenger:)

   Jeg drikker en kopp te om dagen, men ellers går det mest i kaffe. Det styrter jeg ned som om det skulle ha vært en kald drikke,hehe.

   Ha en fin søndag videre du også:)

   Slett