2. januar 2016

En litt annerledes månedens bokanbefaling (desember), det blir ingen månedens bokanbefaling fordi jeg leste så lite

I desember leste jeg disse bøkene:


Steady - Jarle Sten Olsen
Glimt - Tor Arve Røssland

Har prøvd å skrive dette innlegget mange ganger, men uansett hva jeg skriver så føles det ikke riktig, men det får bare gå som det går.

Jeg leste bare to bøker i desember (virkelig bra innsats), så derfor blir det ikke månedens bokanbefaling denne gang. Ingen  av bøkene skilte seg ut på den måten og jeg velger ikke en bok bare for å velge fordi det blir helt feil.

Dette har skjedd en gang før. En gang i fjor, tror jeg. Da hadde jeg lest mer bøker enn dette på en måned, men likevel var det ingen bok fra den måneden da som skilte seg ut heller, så det har ikke noe med antall bøker å gjøre.

Og tro meg, jeg leste i hele desember selv om det ble bare to bøker, men leser i store bøker for tiden og jeg har det ikke travelt. Det får ta den tiden det tar, som jeg sier. Ved siden av lesing fargelegger jeg litt, og spiller både pc-spill og nintendo - spill, ser også noen filmer av og til, så det er ikke all verdens som skjer. Jeg leser mye, men jeg orker ikke å lese absolutt hele dagen. Jeg må ha litt variasjon også.

Jeg har ikke mistet lysten på å lese selv om man får dårlig leselyst av og til. I 2014 klarte jeg å lese 102 bøker, og i fjor greide jeg bare 92, men helt siden 2010 har jeg prøvd å lese 100 bøker i løpet av året, og det skal jeg prøve i år også, og jeg skal virkelig ta meg sammnen for å greie det. Har lett av å sose bort tid på ingenting, men sånn har det lett for å bli når man trør hjemme.

Så beklager for at dette ble et kort og unødvendig innlegg, men siden jeg leste bare to bøker i desember, så ble det ikke all verdens å skrive om. Som regel leser jeg 8 - 10 bøker i måneden. Desember ble den minst leste måneden mens mars vant med hele 12 bøker. Så det varierer veldig fra måned til måned til hvor mye jeg leser. Har også en tendens til å lese en del mursteiner og det trenger mer tid.

Nå skal jeg ta meg en kopp kaffe (er jo avhengig av kaffe:), og lese videre i Himmelfall for jeg har bestemt meg for å bli ferdig med den i helga.

Håper dere hadde en bedre lesemåned i desember enn det jeg hadde.

4 kommentarer:

 1. Man kan ikke lese mer enn det man leser, så trøst deg med at det varierer. Spent på hvordan du liker Himmelfall. Mange liker den, men kritikkene er lunkne. Jeg har den liggende selv, på vent.. Ønsker deg et riktig godt nytt år Ina..:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det har du helt rett i:) Leser hver dag, men av og til mer og noen ganger særdeles lite. Ingen dager er like. Så jeg får lese mye i januar. Liker ikke at ting jeg skulle ha gjort bli liggende. Det har så lett for å skje:)

   Godt nyttår til deg også og håper at 2016 har vært fin så langt:)

   Slett
 2. Forstår godt at det er lett å sose bort tiden når du, som du skriver, trør hjemme. Har hatt mange fridager ifm jula og hatt mye tid til lesing. Men har det skjedd? Nei, for leselyste har vært lunken. Er som Anita spent hva du synes om Himmelfall. Det er mange sider bok, og jeg ble vel mest fascinert av historien den bygger på, som gjorde til at jeg leste en biografi om tsaren og en historiebok om Russland. Uansett, vi får krysse fingrene for at det blir flere timer med bok fremover. Jeg leser i flere bøker for tiden, og en av dem er Knausgårds "Sjelens Amerika". Det er sånn "bobbob" - noe av det han skriver blir litt vel filosofisk. Men jeg skal lese den ferdig. Fikk den i julepresang og det forplikter :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Nettopp. Er jo fremdeles sykmeldt og arbeidsledig. Enten er jeg hjemme hos meg selv eller hos foreldrene mine. Er mest hjemme hos meg selv, og en gang i uka hos foreldrene mine. Uansett så er det mye hjemmetrøing og da skjer det ikke stort og man har ikke lett for å bli inspirert. Det er bare sånn det er.

   Har ikke lest Sjelens Amerika. Har lyst til det. Er bare redd for at andre bøker av Knausgård ikke kan sammenlignes med Min kamp bøkene hehe, fordi de likte jeg meget godt. Er spent på hva du synes. Jeg får ikke skrekken av filosofi. Tror jeg takler det. Da jeg studerte ved universitetet var det et fag som het ex.fac, et fag som alle måtte ha hvis man skulle gå der i mer enn et år og det hadde ikke noe å si hvilke linje du gikk. Det faget måtte tas og det var et fag med bare filosofi. Det var tungt i starten, men etter hvert syntes jeg det ble interessant:)

   Slett