27. januar 2016

De dødes avtrykk av Lena Ranehag - ikke Ranehags beste utgivelse


Man kan si at jeg snakker med energien. Jeg er en intuitiv energitolker og energibalanserer, som lytter til og følger åndeverdenens stemme for å gi trøst og hjelp. Når jeg har formidlet åndenes budskap, er de rede til å gå videre.

Selv om man ikke er religiøs, er det noe med det overnaturlige som; spøkelser, demoner, poltergeists, som fascinerer meg ...

 Lena Ranehag er kjent fra TV - programmet Åndenes makt, og det programmet har jeg vært fast seer av siden første episode. Åndenes makt viste første episode i 2005, og jeg har fulgt med siden. Lena Ranehag er en av de synske som er med. Hun har også skrevet en del bøker. Bøkene jeg har lest av henne tidligere er; Levende bilder fra åndeverdenen og Universets plan (sjelens kreative og åndelige utvikling).

Litt rart kanskje at jeg som er ateist leser slike bøker og ser på programmer om det overnaturlige. Selv om jeg ikke er religiøs i det hele tatt synes jeg som sagt at spøkelser, demoner, poltergeists og så videre er veldig interessant, og har lest noen bøker og sett en del programmer om det. Mitt favorittprogram om dette området, folk som har opplevd noe overnatrulig er A haunting. Det gikk på TV før på Discovery, men de fleste episodene finnes nå på youtube. Det er verdt å sjekke.

Å være observant
Men tilbake til De dødes avtrykk. Siden Lena Ranehag har skrevet en del lignende bøker før lurer man på om hun har noe mer å by på. Svaret er både ja og nei. Hun er kunnskapsrik i sitt område og det er opp til hver enkelt hva man skal tro på og ikke. Så enkelt er det. Selv om hun er kunnskapsrik med det hun driver med, kan også bøkene hennes være gjentagende.  I Levende bilde fra åndeverdenen får vi vite mer om Lenas liv og hvordan hun oppdaget sine "evner", og Universets plan (sjelens kreative og åndelige utvikling) er om at universet har en plan for hver og en av oss, at det består av forskjellige dimensjoner og hvordan hun er som medium og hjelper andre. I De dødes avtrykk forteller Lena Ranhag om hvordan man kan lytte og finne tegn  til noen som har dødd, og som viser seg å være i nærheten fremdeles. Hvis du har mistet noen som står deg nær, hvordan kan man vite at hun/han er "hos" deg fremdeles og hvordan kan du vite at det er virkelig hun/ham som prøver å få kontakt med deg? Hun skriver en del om det. Hvordan hun selv har opplevd det og andre. Hun forteller rett og slett om å være ekstra observant. Det er det alt dreier seg om.

Noen bøker må leses med et åpent sinn
Selv om man kanskje ikke tror på noe sånt så er det likevel fascinerende fordi det er ikke alt man skal forstå her i livet, samme hvor logisk man ønsker å være. Lena Ranehag er et medium (et medium betyr at de døde kommuniserer gjennom han eller henne og som formidler noe videre, gjerne et budskap til de levende). Og det er en del interessant det hun forteller, men likevel blir mye veldig repeterende og det er vanskelig å tro alt samme hvor hardt man prøver å lese med et åpent sinn.  Lena Ranehag er en type person som setter lesere og andre på prøve.

Det beste med boka er historien om en mor som mistet sin sønn i Utøya - tragedien. Det beste med den historien er at det får en til å undre om alt er bare en tilfeldighet eller ikke.

Ellers er det egentlig ikke så mye å si om De dødes avtrykk med tanke på at den boka er relativt kort, og da blir det ikke så mye å skrive om, heller. Og jeg vil understreke at selv om jeg ikke er religiøs så synes jeg at det overnaturlige er spennende, spesielt alt som har med hjemsøking og den grøssende delen å gjøre. Det er et interessant tema, men dette var dessverre ikke den rette boka for meg. Den ble for gjentagende og for sentimental for min smak. Jeg er ikke spesielt sentimental av meg så det sentimentale i boka ble fort masete. Forfatteren bringer heller ikke mye nytt i de 221 sidene, og da blir det fort monotont og uengasjerende.

Bakpå:

"Gang på gang har jeg vært vitne til Lenas unike evner til å registrere og tolke informasjon som er skjult for våre fem sanser. Hun er et levende bevis på at det er mye vi ikke vet om menneskets kapasitet."
Tom Strømnæss, program- og prosjektleder, Åndenes makt - TVNorge

De døde etterlater seg avtrykk, som bevis på at de fortsatt er med oss. Det beskriver medium og forfatter Lena Ranehag i denne boken, hvor hun deler en rekke sterke historier om slike avtrykk - både fra sitt eget liv og fra mennesker hun har truffet i sitt arbeid som medium. Hun lærer oss hvordan vi kan tyde og tolke de dødes avtrykk, og hva åndeverdenen kan lære oss om livet vårt her på jorden hvis vi bare er villige til å se og lytte.

Kristin, moren til Andreas som døde på Utøya 22.juli 2011, forteller sin historie i boken. På det stedet der sønnen døde, fant hun en hjerteformet stein. "Det var ingen tvil om at den var en gave fra Andreas til meg. Budskapet hans var at jeg skulle gå videre. Han ville vise meg og alle andre at kjærligheten er den rette veien."

Originaltittel: De dödas etikett 
Norsk tittel: De dødes avtrykk
Forfatter(e): Lena Ranehag
Sjanger: dokumentar
Målgruppe: voksen
Antall sider:
221
Forlag: Schibsted (Som nå har blitt til Vigmostad & Bjørke). 
Norsk forlag: 2015
Utgitt: 2015
Min utgave: 2015 (Pocket) 
Lest: 28.10. 2015. - 03.11. 2015
Kilde:
anmeldereksemplar
Plot:
2 (Virket interessant, men skrivemåten var alt annet enn fengslende).
Tittel:
1 (Tja, grei nok tittel, men vekker ingen spenning).
Omslag: 2 (Jeg liker det spøkelsesaktige omslaget. Det er mystisk, men liker ikke ansikt på omslag. Det synes jeg er unødvendig).
Baksidetekst:
2 (Blir ikke helt bergatt, men har likevel lyst til å lese boka siden jeg er fast seer av Åndenes makt).
Skrivemåte
:
1 (Monotont og repeterende. Lena kan skrive bedre enn dette. Det vet jeg).
Favorittkarakter:
Kan ikke dømmes i en slik bok.
Slutten: 1 (Hverken tankevekkende og setter heller ingen avtrykk).
Høydepunkt:
Noen gode historier og interessante deler i boka er det.
Lavpunkt:
Det blir fort langdrygt og lite engasjerende. 
Terningkast: 1
Leseutfordring:
100 bøker i løpet av 2015

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar