1. november 2015

Månedens Bokanbefaling (oktober)

Da er favorittmåneden oktober over. Men alt tar jo slutt en gang ...

Menneskebarnet - M.R. Carey
Guder og Monstre (Ønskemesterens datter, #3) - Laini Taylor
Forbannet (Kire, #2) - Tonje Tornes
Say her name - James Dawson
Akademimordene - Martin Olczak
After Midnight - Richard Laymon

Jeg må lese sabla fort fremover hvis jeg skal rekke å lese 100 bøker før året er omme, fordi i følge profilen min på goodreads.com ligger jeg etter med tre bøker for å klare det (så langt har jeg lest 80 bøker). Og jeg har to måneder igjen til å fullføre den utfordringen. I fjor leste jeg 102 bøker og jeg har et ønske om å klare det i år også, om ikke mer.

Oktober ble dessverre ikke den mest leste måneden og jeg leste bare seks bøker til sammen og det er altfor dårlig. Mars er fremdeles den mest leste måneden i året da jeg leste tolv bøker. Så i de to siste månedene må jeg virkelig ta meg sammen:)

Jeg leste bøker av fire mannlige forfattere og to kvinnelige. To engelske bøker og ingen klasssikere. Noe som er synd for det er så mange klassikere jeg vil lese, men kan trøste meg selv at jeg i hvert fall leste  The Catcher in the Rye tidlig på året. Så skal prøve å lese litt flere klassikere før året er er over.

Jeg hadde høye forventinger til Say her name, men dessverre var det nesten en blåkopi av The Ring. Og jeg hadde forhåpninger til boka After Midnight. Jeg liker Richard Laymon, men det er dessverre ikke den beste boka han har skrevet.

Så ingen favorittbok i oktober heller, men hvilken likte jeg best?


Akademimordene - Martin Olczak

Som sagt, ingen favorittbok og den fikk en firer av meg, men likte den noe bedre enn de andre bøkene jeg leste i oktober likevel.

Jeg velger å ikke skrive hva den handler om og sparer den til anmeldelsen istedet. Synes det er lettere sådan. Men kan si at jeg likte den for boka var troverdig med gammeldags vri, og hadde herlige karakterer.


Har du lest noen av disse bøkene? Og ha en fin, ny lesemåned:)

9 kommentarer:

 1. Jeg har lest Menneskebarnet og Akademimordene. Guder og Monstre og Forbannet står på leselisten. Forbannet burde jeg klare i november. Jeg begynte på en hel haug bøker i oktober som jeg ikke fikk lest ferdig, så jeg skal også bruke litt tid fremover på å lese ferdig bøker :-) Ønsker deg en fin søndag, Ina!

  SvarSlett
  Svar
  1. Guder & monstre skuffet meg sånn. Jeg likte den første boka i Ønskemesterens datter trilogien så godt og oppfølgeren var helt ok, men den siste boka ble for meg en skuffelse. Noe som er synd for jeg likte atmosfæren i den første boka så godt.
   Så håper du vil like den bedre, og Forbannet er lettlest:)
   Man skal ikke stresse seg gjennom bøkene, men kose seg. Så kos deg med bøkene. Det er det som er poenget når man leser bøker:)
   Ha en riktig fin søndag, du også:)

   Slett
 2. Fint å finne flere bloggere igjen på Bokblogger.no - har savnet det. Jeg har ikke lest noen av bøkene du har lest, Men omtrent samme antall, jeg har lest 5 stk. Og jeg leste 104 bøker f å og har til nå lest 91. Men så har jeg også lest en del bøker med få sider. Idag skulle jeg lese en del, men har bare tullet bort dagen. Og ikveld skal jeg se på TV, Jeg må se Der ingen skulle tru... program i dag fra øya jeg vokste opp og som jeg savner veldig. I tillegg skal jeg se på Farmen. Jeg bruker å se når det nærmer seg slutten, når deres sanne personlighet kommer frem. Og i morgen er det 71 grader Nord og Broen. Må passe meg slik at jeg ikke faller inn i gamle TV vaner. Men jeg ser ikke på sportsendinger, Ha en fin lese uke

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har stort sett blogget jevnt og den eneste pausen jeg har hatt i år var den tredje uka i oktober. Men bortsett fra det har jeg blogget flere ganger i uka:)

   Jeg ser ikke så mye på tv, men er vel mye på youtube og ser en del videoer som jeg følger der som stjeler ltit av det så i november skal jeg være flinkere til å kutte det litt ned og lese enda mer. Av programmene du nevner ser jeg på Farmen. Synes det er Fascinerende. Hadde nok overlevd der selv av tålmodighet og lite mat:) Men hadde blitt lei av å ha så mange folk rundt meg hele tiden:) Og sportsendinger ser jeg heller ikke på. Allergisk mot all sport bortsett fra sjakk:) Det følger jeg med på:)

   Du har lest mer en meg gjennomsnitlig i år ser jeg. Så jeg må bare lese meg oppover:) Har ikke tenkt å gi meg ennå:)

   Kos deg med tv-titting, og ikke fall inn i gamle vaner:)
   Ha en fin uke du også og takk for kommentar. Lenge siden jeg har sett deg her:)

   Slett
 3. Fint å finne flere bloggere igjen på Bokblogger.no - har savnet det. Jeg har ikke lest noen av bøkene du har lest, Men omtrent samme antall, jeg har lest 5 stk. Og jeg leste 104 bøker f å og har til nå lest 91. Men så har jeg også lest en del bøker med få sider. Idag skulle jeg lese en del, men har bare tullet bort dagen. Og ikveld skal jeg se på TV, Jeg må se Der ingen skulle tru... program i dag fra øya jeg vokste opp og som jeg savner veldig. I tillegg skal jeg se på Farmen. Jeg bruker å se når det nærmer seg slutten, når deres sanne personlighet kommer frem. Og i morgen er det 71 grader Nord og Broen. Må passe meg slik at jeg ikke faller inn i gamle TV vaner. Men jeg ser ikke på sportsendinger, Ha en fin lese uke

  SvarSlett
 4. Jeg måtte gi opp målet på 100 bøker i år etter valpen og jobben så jeg har satt målet på 80 isteden noe som er veldig oppnålig da jeg har lest 71 bøker fram til nå. Synes det er så kjipt at Laini Taylor trilogien tydeligvis bare blir dårligere fra start til slutt. HAr første boka liggende her, men mister litt lysta når man vet at den slutter skuffende.

  Ellers så likte jeg veldig godt Forbannet, så jeg er spent på anmeldelsen din på den.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, jeg misunner dere som har jobb og et liv, men det har jeg ikke så da må jeg fylle det med ekstra mye bøker for jeg vet ikke hva annet jeg skal lese:) Noe må jeg også gjøre:) Klarte 102 i fjor, så er spent på hvordan leseutfordringen vil se ut i år. Det ser litt mørkt ut:)

   Jeg synes du skal gi den første boka i trilogien av Laini Taylor en sjanse fordi den første boka er magisk og kanskje du vil like slutten bedre enn meg? Hvem vet:)

   Skal prøve å få til en anmeldelse av Forbannet snart. Har prioritert å skrive anmeldelser av de norske bøkene jeg allerede har lest og ta de amerikanske/utenlandske bøkene etterpå. Av de som allerede står på anmelderlisten. Så følg med:) Og kos deg med valpen og lesing. Kanskje du kan lese høyt for ham:)

   Slett
 5. Jeg startet på Akademimordene, på lydbok, men ga den opp.. Ellers ikke lest noe av dine. ha en fin søndag.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er ikke helt begeistret for Akademimordene jeg heller og ikke det beste jeg har lest, men det var den boka jeg likte bedre enn de jeg leste i løpet av oktober, og de fleste bøkene jeg leste i oktober fikk treere og firere, så ikke all verdens:) Den boka hadde sine høydepunkter, men dog ikke mange:)
   Ha en fin søndagskveld du også:)

   Slett