30. oktober 2015

Helgelektyre(115)


De dødes avtrykk - Lena Ranehag
Evna (Ravneringene,#3) - Siri Pettersen
Miss Peregrine's Home For Peculiar Children - Ransom Riggs
Edgewise - Graham Masterton

Da er det Halloweenhelg og jeg skal feire med litt mørk litteratur og kanskje noen skrekkfilmer. Jeg skal fortsette å lese i De dødes avtrykk og Evna. Og før helga er omme håper jeg at jeg har begynt på Miss Peregrine's home for peculiar childeren og Edgewise. Selv når Halloween er over kommer jeg til å fortsette med å lese ekstra mørk litteratur siden det nå er mørketid for alvor, så Halloween er bare oppvarmingen. Hvorfor slutte å lese grøss når den dagen er over? Grøss leser jeg jo året rundt, men ekstra av det rundt Halloween og i mørketiden. Kommer jo også til å lese andre bøker ved siden av.

Skal du legge vekt på Halloween på noen måte? Personlig vil jeg heller ha Halloween istedet for Valentine's Day. Valentine's Day er bare tull:)

(Bildet hentet fra google.)

Mitt drømmehjem:)

Som vanlig forteller jeg ikke hva bøkene handler om i helgelektyreinnleggene fordi disse innleggene skal være korte og enkle.

Happy Halloween.

8 kommentarer:

 1. Jeg er ingen fan av Halloween eller Valentines for den saks skyld. Amerikansk tullball i mine øyne. Jeg driver å skipper mellom Den nye illustrerte Potterboka, Mysterier av Hamsun og BadBoy av Horst og Frednes i helga.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har ikkke noe i mot halloween og elsker det konseptet. Det er tross alt kun en dag i året, så hvorfor skal folk klage så mye på det?:) Det meste er jo tull,men det er ikke det verste å feire.
   Ser ut som du har variert lesestoff denne helga. Kos deg:)

   Slett
 2. Bare en kort kommentar til bildet av drømmehuset: jeg vil også ha en slik kåk! Der må det vel være obligatorisk med spindelvev og støv, trur du ikke? Dvs. Null støvsuger, null støvtørking, null rydding- bare masse tid til å lese ;o)
  Kos deg med bøker, film, knask og knep! Jeg står over enhver markering av dagene du nevner. Kort og godt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant? Hvor stilig hadde det ikke vært å ha en slik kåk? Det hadde vært rått:) Og man som du sier, sparer seg for mye husarbeid, haha.
   Takk. Jeg kan ikke fordra valentine's day og jul. Halloween er mer min greie:)

   Slett
 3. God spøkefull helg Ina.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, Anita:) jeg skal i hvert fall kose meg til tross for at mange er i mot halloween. Jeg er mot det meste, men synes at halloween er en sjanger jeg elsker. Og det er snakk om en gang i året:)
   God helg til deg også:)

   Slett
 4. Jeg likte både Miss Peregrine's Home For Peculiar Children og Evna veldig godt. Håper du liker dem! Jeg hører på Dyrekirkegården av Stephen King på lydbok. Perfekt når jeg går tur med hunden min i den mørke parken om kvelden :-)
  I kveld har jeg tenkt å sitte her med godteposen klar og håpe på at det kommer noen skremmende barn fordi :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei og godt å se deg her igjen. Lenge siden sist!
   Dyrekirkegården er min favorittbok. Leste den på engelsk, og jeg liker atmosfæren i den boka så godt og jeg kommer ikke til å se på min katt på samme måte igjen:)

   Ja, jeg har kommet langt i Evna og litt usikker på hva jeg synes enda og Miss Peregrine's Home For Peculiar Children har jeg ikke begynt på, men er nysgjerrig. Vet den har fått mange meninger.
   Kos deg med Dyrekirkegården og spent på din mening. Den tror jeg det er en av de mørkeste bøkene King har skrevet.

   Jeg også har snop klart hvis det skulle dukke opp noen, men jeg bor i en bygd så det blir vel ingen stor pågang. Jeg synes Halloween er artig og har sansen for konseptet for jeg elsker grøss. Det er bare så synd at mange klager på Halloween istedet for Vanlentine's Day. Jeg vil heller ha Halloween for Valentine's day er bare tåpelig av mange grunner, men den dagen er det ikke mange som syter om. Noe jeg synes er rart ,,,

   Slett