20. november 2015

Helgelektyre(118)


Den største straffen - Robert Wilson
Kledd naken - Agnes Lovise Matre
Fjellets skygge - Gregory David Roberts

Aller først vil jeg beklage for lite aktivitet på bloggen i denne uka, men har ikke hatt overskudd til å skrive noe særlig. Har ikke så mye overskudd ellers heller, men av og til presser jeg meg selv for å få ting gjort. Fordi jeg liker ikke å ligge etter med ting og jeg får dårlig samvittighet hvis bloggen står stille i noen dager. Men for å rette opp for meg skal jeg skrive to anmeldelser i helga.

I de siste dagene har jeg lest i Den største straffen av Robert Wilson, og Kledd naken av Agnes Lovise Matre. Jeg har kommet langt i begge, så de blir jeg ferdig med i helga, og jeg skal begynne på Fjellets skygge av Gregory David Roberts.

Gregory David Roberts skrev Shantaram (forfatteren har bakgrunnshistorie som bankraner og klarte å rømme fra fengsel i Australia på høylys dag, og rømte til Bombay). Han ga ut Shantaram i 2003 og Fjellets skygge er oppfølgeren. Jeg leste Shantaram sommeren 2011. Jeg likte den utrolig godt fordi den var hardbarket, og eventyrlig. Så håper oppfølgeren er like bra, men jeg har mine tvil for oppfølgere har som tendens til å svikte av en eller annne grunn, så håper det ikke skjer med denne. Fjellets skygge er en bok på over 800 sider, men heldigvis har jeg ikke noe i mot store bøker for det har jeg blitt så vant til.

Flere bøker i helga blir vel ikke.

Har dere lest noen av disse bøkene og hva leser dere i helga?   

4 kommentarer:

 1. Jeg ble så fascinert av fargene i bildet ditt, Jeg slo opp bøkene på Bokelskere og ser at Den største straffen står på leselisten min. Men jeg kan ikke huske at jeg satte den der :-) Nå får jeg høre hva du synes om den først. Jeg har ikke lest Shantaram, og må kanskje gjøre det før Fjellets skygge?
  Jeg synes du er utrolig flink til å holde bloggen oppdatert. Her går det i rykk og napp og det føles som jeg alltid halser ett steg etter. Men, men :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk:) Det skulle være litt vinteraktig siden det første snøfallet kom her i går kveld og det er helt tilfeldig jeg leser bøker nå med svart og rødt omslag. Jeg tenkte ikke over det før jeg laget den collagen:)

   Jeg har lest litt om Fjellets skygge og det hevdes at man ikke trenger å lese Shantaram først for det er en enkeltstående oppfølger, men anbefaler deg gjerne å lese Shantaram først for det er ikke ofte jeg kaller bøker fantastisk og det er den:) Håper du gir den en sjanse:)

   Jeg prøver jo så godt jeg kan å holde bloggen i live selv om det er enkelte dager jeg ikke orker å tenke på bloggen i det hele tatt. Men så tenker jeg at lesing og bokblogging er den eneste hobbyen jeg har for tiden og det er ikke mye annet jeg makter, og de dagene jeg orker litt mer så er bokblogging morsomt og noe jeg trives med. Så jeg klamrer meg fast til bokbloggingen så godt jeg kan og holde den i aktivitet:)

   Men, man skal ikke overdrive heller. Er man ikke i form, så er man ikke i form, men jeg prøver å presse meg litt til det ene og det andre så lenge jeg kan selv om jeg blir fort utslitt av ingenting. Jeg er livredd for å kjede meg. Det var jeg bedre til før, men nå er jeg avhengig av å ha noe å gjøre:)

   Slett
 2. Nei, dette med blogging kan absolutt gå i bølger. I hektiske perioder der jeg ikke leser så mye kan det være lange perioder jeg ikke skriver noe, men det er alltid godt å komme tilbake. Håper du får en fin lesehelg, hilsen Anette :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er ikke alt som går som planlagt, det er en del av livet:) Men prøver å blogge så jevnt jeg kan:) Det er en hobby jeg ikke har gått lei av ennå så jeg blåholder på bloggingen for jeg vet ikke hva annet jeg skal finne på. Så håper jeg aldri går lei av bokblogging. Da blir jeg veldig apatisk:)
   En god lesehelg til deg også, Anette:)

   Slett