5. september 2015

Helgelektyre(108)


Det som ikke vokser, er døende - Jesper Weithz
Kims lek (En diktator, et splittet land og en forsvinningssak i Sørkedalen) - Sun Heidi Sæbø
Maktspillet (sympatiske teknikker for å bestemme over alt og alle) - Henrik Fexeus

Jeg legger ut helgelektyreinnleggene egentlig natt til fredag og det hender seg også at jeg legger det ut på fredager. Grunnen til at jeg har utsatt det er fordi jeg tok meg noen internettfrie dager. Det er ikke første gang jeg gjør det. Synes det er godt å ta et avbrekk fra Internett av og til. 

Natt til torsdag ble jeg ferdig med boka Hellig ku av David Duchovny (mest kjent som agent Mulder fra verdens beste tv - serie; The X-files). Det overrasket meg over at han ikke skrev bok som involverte aliens, konspirasjoner eller noe annet lignende fra tv-serien, men istedet valgte han å skrive noe fra dyreverdenen:)

Den nye nattlektyren ble Kims lek (En diktator, et splittet land og en forsvinningssak i Sørkedalen) av Sun Heidi Sæbø, som jeg begynte på i natt.

Og jeg leser fremdeles i Det som ikke vokser er, døende av Jesper Weitz. Den begynte jeg på fredag i forrige uke og det er flaut å si at boka er på bare 218 sider og jeg er ennå ikke ferdig med den. Den tar bare litt tid for den er lite engasjerende og det er en bok jeg bare vil bli ferdig med. Så satser på å bli ferdig med den i helga uansett. Liker ikke å drøye for lenge med en bok heller. I hvert fall ikke når det gjelder korte bøker.

Blir det tid til overs skal jeg begynne å lese Maktspillet (sympatiske teknikker for å bestemme over alt og alle) av Henrik Fexeus. Har ikke helt sansen for "selvhjelpsbøker", men det hender seg jeg leser noen hvis det inneholder et interessant tema, og denne er ikke en vanlig selvhjelpsbok, men en selvhjelpsbok med litt humor i. En såkalt "tullebok" eller hva jeg skal kalle det. Må lese litt "tullebøker" også en gang i blant.

Mulig jeg ikke blir ferdig med alle i helga, men håper å bli ferdig med Det som ikke vokser er døende og kanskje jeg også blir ferdig med Kims lek (En diktator, et splittet land og en forsvinningssak i Sørkedalen). Vi får se ...

Har dere lest noen av disse bøkene og hva leser dere i helga?

2 kommentarer:

 1. Artige bøker du leser i helgen, jeg har ikke hørt om noen av dem, og jeg undrer meg over hvordan du velger deg ut bøker?? Jeg har hørt på lydbok i 7 timer i dag, og er nå temmelig ør i hodet. Noen timer gikk jeg tur, mens resten av ettermiddagen satt jeg på balkongen i solsteiken og strikket ferdig to plagg. Det er den nye Millennium boken jeg hører på, og den fenger selv om den ikke er så veldig lik Stieg Larsson sine originale. God helg Ina!

  SvarSlett
  Svar
  1. Kims lek er ikke en artig bok i og med den er basert fra virkeligheten:)
   Før så leste jeg bøker i samme rekkefølge som de kom i hus, men jeg får så mange bøker at det er håpløst nå. Så jeg setter opp en leseliste måned for måned som jeg har tenkt å lese og prøve å variere fra forskjellige sjangre som mulig, så det er den eneste "metoden" jeg bruker når jeg velger bøker nå. Det eneste som funker, i hvert fall:)
   Spreking du som går turer hver helg. Fortsett med det!:) Her har det vært skikkelig regnvær og blåst litt så nå er det ordentlig høst her og det er på tide. Det er min favorittårstid. Synes høsten er den årstiden som har mest atmosfære:)
   Håper du koste deg på balkongen med håndarbeid og lydbok. Har ikke lest Millennium serien ennå, men har den første boka ulest i hylla og må få lest den:) Alle er sånn fan av Lisbeth Sander virker det som så jeg må lese serien og finne ut hva som er så bra med det:)
   Riktig god helg til deg også:)

   Slett