19. juni 2015

Helgelektyre(97)

Da er det helg igjen og det har vært oppholds i to dager nå i hele juni. Men personlig bryr jeg meg ikke noe om hvordan været er:) Bare nevner det ...

I helga skal jeg lese disse bøkene:


Kjære søster - Rosamund Lupton
Savner deg - Harlan Coben
Silo - Hugh Howey

Jeg begynte med Kjære søster på mandag og har ikke kommet særlig langt for jeg er ikke glad i skrivestilen, og jeg er heller ikke glad i bøker der graviditet er i fokus. Det er kjedelig, så derfor går det litt trått med den boka. Men skal fullføre den som alle andre bøker. Og jeg har kommet et stykke i Savner deg, så den blir jeg garantert ferdig med i helga. Ikke særlig spennende den heller. Lettlest, men kjedelig handling. Coben kan skrive bedre enn dette, men det går jo opp og ned med forfattere også som med "vanlige" folk. Og når jeg blir ferdig med en av de nevnte bøkene skal jeg begynne på Silo, som jeg grugleder meg til. Enten digger jeg dystopier eller så hater jeg dem. Det er ingen mellomting. Så vi får se hvilken side Silo havner på ...

Ellers følger jeg med på Norway Chess for tiden. Jeg har fulgt med på alle sjakkturneringer helt siden sjakkturneringer ble vist på tv, og nå er det Norway Chess som står for tur, og som begynte mandag 15. juni og varer til 26. juni. Liker ikke sport ellers, men sjakk kan jeg glo på i timesvis. Er ingen sjakkspiller selv, spilte så smått før i tiden, men det er lenge siden (har ett sjakkbrett med brikker stående som pynt i leiligheten),og jeg forstår i hvert fall grunnreglene. Hva brikkene har lov til å gjøre og ikke, og en annen grunn til at jeg liker å se sjakk er at det er fascinerende å se hvor lenge spillerne kan være i ro og konsentrere seg om selve spillet.

God helg.

5 kommentarer:

 1. Jeg har lest noen sider i Silo, drivende i en start følte jeg, men så var det alle de andre bøkene jeg holdt på med samtidig da. Den får plukkes opp igjen senere. Jeg rakk ikke å danne meg noe stort inntrykk av den, annet enn at så langt jeg leste var det lett å vende om til neste side.

  Sjakk forstår jeg egentlig ingenting av, men det har kanskje noe med at jeg ikke har førsøkt å sette meg inn i det. Ellers er jeg veldig glad i sport på tv, spesielt fotball(og det spilte jeg aktivt fram til jeg var 19 år) og langrenn.

  Alle gode ting er tre er jo en klisje, men jeg håper at kanskje Silo kan være den av disse tre som fenger deg. Det er så irriterende når man bare ender opp med å lese bøker som ikke egentlig fenger.

  SvarSlett
  Svar
  1. Sjakk er den eneste sporten jeg tåler. Fotball, håndball osv er jeg fullstendig allergisk mot. Det er så masete, haha.

   Ja, det spørs om Silo faller i smak eller ikke for nå har jeg lest så mange bøker fra forskjellige sjangre som ikke har fenget meg helt, så nå er det på tide å bli oppslukt av en bok snart. Det er for lenge siden sist:)

   Slett
 2. Eg likte godt Silo! Las den på engelsk, god driv! Ellers så veit eg no at eg skal holda meg unna Kjære søster, likar heller ikkje graviditetssentrert lit. haha :p

  SvarSlett
  Svar
  1. Haha, godt å vite at det er flere som ikke liker graviditetssentrert litt:) Jeg syns det er både kjedelig og masete å lese om. Ikke spennende i det hele tatt, men skal tvinge meg til å bli ferdig med den boka. Så det får bare ta den tiden det tar:) Så spørs det da om jeg liker Silo eller ikke. Ser den har fått mange blandede tilbakemeldinger, både fra dere og andre. Vi får se om den blir en favoritt eller ikke. Selv har jeg mine tvil:) Som vanlig:)

   Slett
 3. Eg likte godt Silo! Las den på engelsk, god driv! Ellers så veit eg no at eg skal holda meg unna Kjære søster, likar heller ikkje graviditetssentrert lit. haha :p

  SvarSlett