7. mai 2014

Siste fangst(10)

Nå ser jeg det er lenge siden jeg har oppdatert noe på Siste fangst - spalten. Dette er en spalte som er mest for min egen del. For å holde litt oversikt over de nyeste bøkene. Jeg ser jeg ikke har oppdatert Siste fangst - spalten siden midten av mars, og det er godt over en måned siden. Så tenkte at det var på høy tid å gjøre noe med det før det går i glemmeboken. Jeg har merket at jeg har blitt mer glemsk etter å ha vært hjemme og sykemeldt i ti måneder. Vet nesten ikke hvilken dag det er osv ...

Og humøret har slett ikke blitt bedre. Har mest av alt lyst til å slenge noe i veggen for jeg er utrolig lei av dette hjemmelivet og utrolig lei av meg selv, men det fins dessverre ingen sykemelding eller medisiner mot seg selv. Så jeg får bare svelge dette raseriet så godt jeg kan.

Får tenke på bøker, det er det eneste positive i livet nå. Bøker og kaffe. Alt annet kan bare dra til %¤%¤"%¤"¤%"#¤"&¤, you know where:) Så det er godt jeg har mange bøker som venter på å bli lest så jeg ikke mister meg selv fullstendig. Får drukne meg selv i bøker og la være å tenke på at jeg virkelig hater den livssituasjonen jeg er i nå. Føles ut som jeg sitter fast i en en slags dyrefelle. Det gjør vondt og jeg vet ikke hvordan jeg kommer meg løs. Helt håpløst. Så sånn har hverdagen blitt. Det er vel bra jeg bor alene ...

Så det eneste som holder meg oppe om dagene nå for tiden, og den eneste grunnen til at jeg orker å stå opp om dagene i det hele tatt er bøker og kaffe. Hadde det ikke vært for det så har jeg vel ikke orket å stå opp en gang (ironisk nok lider jeg av søvnmangel også). Så jeg prøver å lese så mye som mulig hver dag. Prøve å svelge alt hatet og raseriet og frustrasjonen som bygger seg opp i meg for tiden.

Beklager at jeg blir litt privat av og til og kanskje en smule masete og for drøy. Men jeg er bare møkklei av denne situasjonen og det verste er at jeg greier ikke å komme meg ut av det, og tålmodigheten begynner snart å ta slutt. Savner jo arbeidsplassen. Der jeg jobbet før, men jobbkontrakten gikk ut i januar, så nå har jeg ikke en gang en plass å gå til. Har lyst til å stikke innom arbeidsplassen jeg hadde, men føler at jeg ikke får være der på en måte. Har aldri følt meg mer isolert som nå, for det var på en måte den eneste plassen jeg hadde å gå til ...

Jaja ....

Tilbake til emnet som er siste fangst og i løpet av over en måned har det kommet en god del bøker og det setter jeg utrolig pris på. Setter pris på alle bøkene jeg får, og selvsagt skal jeg lese alle også. Og bøkene jeg har fått i hus i det siste er disse:


Alle bøkene jeg har fått i hus i det siste er bøker som jeg har fått fra generøse forlag.

Hjemgjeld - Ronny Trælvik (Bok i nord) Lest og anmeldt
London 2084 - Bing & Bringsværd (Pax) Lest og anmeldt
Nådegaven - Kristin Cashore (Cappelen Damm) Lest og anmeldt
Rød som blod - Salla Simukka (Gyldendal) Lest og anmeldt
Skyggefødt - Jan Tore Noreng (Gyldendal) Lest og anmeldt
Et feilgrep - Wendy James (Juritzen) Leser nå
Bare en time til - Sanne Mathiassen (Cappelen Damm) Skal lese
Den 13 disippel - Tom Egeland (Aschehoug) Skal lese
Ektemannens hemmelighet - Liane Moriarty (Pantagruel) Skal lese
Mannen fra Primrose Lane - James Renner (Pantagruel) Skal lese

Glemte nesten å ta med denne i farten så den får være med i et bilde for seg selv som er tatt tidligere:

Himmlers kokk - Franz - Olivier Giesbert (Pax) Lest og anmeldt

Da ble alle bøkene med, både de leste og bøkene som selvfølgelig også som skal leses etter hvert. Skulle ønske jeg hadde evnen til å lese en bok pr.dag, men mitt nivå er som oftest 2 - 3 bøker i uka.
Og bunken består av psykologiske thrillere, litt grøss, romaner og litt krim. Litt av alt og det er fint for meg som er altetende, selv om mørk litteratur er min favorittsjanger. Men vil jo lese fra så mange sjangre som mulig. Jeg er en nysgjerrig leser som gjerne vil utvide horisonten.


Glemte selvfølgelig også å ta med Mapuche - Caryl Férey (Aschehoug) Leser nå 
(Jeg sa jo at jeg har blitt glemsk ...)

Har du lest noen av disse og var det noen du likte?
Og har du fått tak i noen spennende bøker i det siste?

4 kommentarer:

 1. Anonym09:51

  Jeg bruker også ofte bøker for å flykte litt fra virkeligheten, så skjønner godt at du begraver deg i dem ;) Mapuche og Nådegave har jeg lest av disse :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jepp, bøker er gode å ha for å koble ut og fortrenge realiteten på:) i alle fall en sunn og ufarlig måte å komme seg unna sin egen livssituasjon på. Alt annet er bare forstyrrelser og til besvær:)

   Slett
 2. Skjønner at du er møkklei av situasjonen din, og det er terapi å skrive om det! Skjønner at du klager over det på bloggen :/

  Utrolig mange spennende bøker, og "Et feilgrep" har jeg utrolig lyst til å lese! "Nådegaven" har jeg på engelsk, og "Ektemannens hemmelighet" er også i bokhylla :)

  - Siri

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for støtte Siri. Å skrive istedet for å snakke om ting syns jeg er lettere. Men er også redd for at dere vil gå lei av "sytingen" min så bare si i fra hvis det blir for mye:)

   Ser ut som vi har mange av de samme bøkene. Hadde vært artig med noen sammenligninger med meninger:)

   Slett