6. desember 2013

Helgelektyre(22)

Vinteren har kommet for fullt og det ser ut som den har kommet for å bli. Usj. Savner høsten allerede. Snø er litt fint det også, på julaften, men ellers er snøen meget upraktisk.

På mandag ble jeg ferdig med den tredje boka i Min Kamp - serien av Karl Ove Knausgård.

Min Kamp 3 - Karl Ove Knausgård

Syns fremdeles det er fascinerende å lese disse Min kamp - bøkene og jeg gleder meg til fortsettelsen. Jeg har lest og anmeldt Min kamp 1, Min Kamp 2 og Min Kamp 3. Skal vel begynne på neste bok i serien om ikke altfor lenge.

Den andre boka jeg leste ferdig denne uka er en ungdomsbok som har en herlig tittel, syns jeg.

Det blir pinlig uansett - Tyra Teodora Tronstad & Bjørn Sortland

Denne leste jeg ut på tirsdag og det er en litt annerledes ungdomsroman. Hva den handler om og hva jeg syns om den orker jeg ikke å si så mye om før anmeldelsen som kommer etter hvert. Håper på å få til en anmeldelse på lørdag, men skal ikke love noe.

I helga skal jeg konsentrere meg om disse bøkene:

Hyperpubertet - Vera Micaelsen

Mange kjenner nok igjen forfatteren Vera Micaelsen som barne tv-programleder. Jeg vet ikke om hun er det ennå? Jeg ser ikke barne - tv lenger så vet ikke hvem som er programleder der for tiden:)
Uansett, denne fikk jeg helt uventet i postkassen av Aschehoug tildigere i høst. Tenkte det var på tide å lese den nå for jeg har lest en del mursteiner i høst og tidligere i år, så det er greit med en lettvekter i mellomtiden. Har kommet godt i gang med boka og hva jeg syns om den vil jeg ikke røpe før jeg legger ut anmeldelsen. Det er jo snart jul og da må man jo være litt "hemmelighetsfull" ...

En annen bok jeg er godt i gang med og som jeg har holdt på med en stund er en historie fra virkeligheten. En sann historie fra Trondheim:

Frimurernes hemmeligheter: Fortalt fra innsiden - Roger Karsten Aase

Jeg har alltid vært litt fascinert over frimureri og sekter. Lurer på hva som får folk til å bli medlemmer i slike ting osv, selv om jeg ikke vil det selv, men det er interessant å lese om det. Spesielt frimureri der de har så mange rare ritualer og "kostymer" som livkjole, flosshatt, hvite hansker og bærer et sverd på siden. Voksne menn som leker hemmelig brorskap. Det er litt interessant å få vite mer om den litt spesielle "klubben" eller hva jeg skal kalle det. Denne boka er om en Trondheimsmann som sluttet i dette medlemskapet etter ti år og gir oss et detaljertrikt innhold. Dette er vel den andre helga jeg leser i denne, men det er en murstein på nesten 500 sider. Mursteiner skremmer ikke meg for jeg har lest mange mursteiner i løpet av livet og noen bøker trenger lenger tid enn andre og det får bare ta den tiden det tar.

Kommer nok til å bli ferdig med boka Hyperpubertet før Frimurernes hemmeligheter og jeg regner med at det blir tid til overs i helga. Da skal jeg begynne på en bok jeg fikk i posten av Humanist Forlag og som jeg er spent på å lese.

Gi meg en scene! Norsk blogghistorie - Kristian A. Bjørkelo

Denne tror jeg blir interessant å få med seg siden blogg har blitt et stort fenomen også her til lands. Det fins jo så mange forskjellige blogger der ute: bokblogger, fitnessblogger, matblogger, hverdagsblogger osv, og blogging har utviklet seg mye de siste årene, så det skal bli spennende å få et innblikk i det. Har alltid vært litt skeptisk på dokumentariske bøker, men har blitt flinkere til å lese det nå i år.

Har du lest noen av disse bøkene og hva skal du lese i helga?

God helg:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar