2. november 2013

Månedens Bokanbefaling (oktober)

Årets fineste måned er over, men fremdeles er det ennå høst. Heldigvis! Vil heller ha lang høst istedet for lang vinter. Jeg fikk lest en del i oktober også, men ikke nok. Blir jo aldri fornøyd uansett hvor "mye" jeg leser.

I oktober rakk jeg å lese disse:

Velocity - Dean Koontz
Vinter i Maine - Gerard Donovan
Mammas svik - Anne - Britt Harsem
Min Kamp 2 - Karl Ove Knausgård
The Replacement - Brenna Yovanoff
Scary stories to tell in the dark - Alvin Schwartz & Brett Helquist
More scary stories to tell in the dark - Alvin Schwartz & Brett Helquist
Opprøret - Ally Condie
Djevelens fotspor - Amanda Stevens
Scary stories 3: More tales to chill your bones - Alvin Schwartz & Brett Helquist Anmeldelse kommer!

Ti bøker. Tror oktober har vært den mest leste måneden hittil i år. Det meste fra de andre månedene har bare vært på åtte - ni bøker. Tror det er første måneden i år jeg har slått til med ti. Syns fremdeles det er litt for lite. Drømmen er å få lest minst femten bøker i løpet av en måned.

Ut i fra lista har jeg nok en gang lest mye variabelt for variert lesestoff er viktig for meg selv om mørk litteratur er favoritten. I oktober leste jeg både thriller, skrekk/horror, dokumentar, psykologisk thriller og dystopisk ungdomsfantasy. Så det ble litt blandet drops.

Og jeg har en favorittbok denne måneden også. En som gjorde inntrykk på mange måter og som skilte seg ut. Boka som blir månedens bokanbefaling fra oktoberlisten er:

Vinter i Maine - Gerard Donovan


Bakpå:

Julius Winsome bor godt der i skogen, i den gamle hytta, med bøkene han arvet etter faren. Helt til den dagen han finner hunden Hobbes skutt i snøen. Hvordan retter man opp igjen tapet av den fullkomne kjærlighet? Vinter i Maine er en enestående roman om sorg, om språk, om ensomhet - og om hevn. Presis og ubehagelig som en thriller, formfullendt og medrivende som et dikt. Gerard Donovans mørke og vakre tragedie om Julius Winsome og hunden hans har blitt oversatt til en rekke språk og blitt til en bestselger både i Tyskland og Frankrike.

'Gerard Donovans 'villmarksroman' fra de øde landskapene i nordlige Maine er hardkokt thriller, psykologisk roman og utsøkt poesi på en gang."
Arne Hugo Stølan, VG

'Gerard Donovan har skrevet en bok som både er poetisk, vakker og med thrillerens spenning. En bok som man ikke så fort blir ferdig med. Den sitter i, lenge."
Torbjørn Trysnes, Fædrelandsvennen

'Så vakker, så full av poesi, av litteratur, av kjærlighet - eller tapet av kjærlighet.'
Cathrine Krøger, Dagbladet

En sær villmarksroman med et herlig språk og ikke minst, plot! Hele anmeldelsen til boka kan dere lese ved å trykke på linken på tittelen i lista over bokomslagbildet. Jeg orker ikke å gjenta hvorfor jeg liker boka så godt til det kjedsommelige. Skal spare dere for det.

Håper jeg får til å lese enda flere bøker denne måneden. Det gjenstår å se.

Ha en fin lørdag!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar