6. september 2013

Helgelektyre(9)

Dette er vel den første uka jeg ikke har fullført en eneste bok så langt. Det er lenge siden sist, men jeg har lest litt hver dag likevel. Håper jeg får lest ferdig noen bøker i løpet av helga siden jeg stort sett leser 2 - 3 bøker i uka. Så jeg gir meg ikke enda. I denne uka er jeg godt i gang med to bøker som jeg har på følelsen av at jeg blir ferdig med i løpet av helga og det er .... Ild - Mats Strandberg & Sara B. Elfgren

I forrige måned leste jeg den første boka i Engelsfors-trilogien, Sirkelen, og det er ikke ofte jeg fullfører trilogier/serier. For at jeg skal gjøre det må den første boka være skikkelig fengende, og gi meg et eller annet som gir meg lyst til å lese fortsettelsen. Så Sirkelen er en av de få bøkene som har gitt meg lyst til å lese videre i en trilogi/serie. Da jeg var ferdig med den var jeg temmelig snar med å bestille oppfølgeren Ild. For meg er oppfølgere veldig skremmende, spesielt hvis den første boka har gitt et godt utgangspunkt. Enten innfrir oppfølgere eller så har de en tendens til å ødelegge alt. Det er enten eller. Men til min store overraskelse er denne oppfølgeren mer enn bra nok og jeg ser ikke bort i fra at jeg kommer til å lese den siste boka i trilogien også som forhåpentligvis blir gitt ut snart. Den skal visst komme ut i år, men har en stygg følelse av at jeg må vente helt til neste år før den blir oversatt til norsk. Tror ikke å lese på svensk ville ha vært noe problem, bare litt uvant. Så denne boka koser jeg meg ordentlig med i disse dager om ungdommene (de utvalgte) som prøver å redde verden fra demoner og i fra verden å gå under. Kanskje ikke noe hverdagskost?:)

En stille grav - Tove Alsterdal
PS: Jeg har en annen utgave

Lenge siden jeg har lest svensk krim nå, og følte det var på tide. Et leseksemplar jeg fikk av Kagge Forlag mot en ærlig omtale. Syns den er litt treg så langt. Den er litt for hverdagskrim for meg, og syns kanskje språket er litt tamt? Men jeg har ikke tenkt å gi opp. Jeg er ikke den som gir opp bøker. Blir nok ferdig med den i løpet av helga, tenker jeg. Boka er om en skiløper som blir funnet drept med øks i en liten bygd. Ikke helt det store plottet, og boka består litt mer av det selvsagt, men så langt er den ikke voldsomt spennende. Jeg er vel vant til litt mer hardbarket krim enn dette.

Fossefall(51) Alene på gården - Jorunn Johansen

Jeg har vel ikke lest en eneste Fossefall - bok siden januar i år og det er temmelig lenge siden. Jeg leste en del av dem da, tok igjen litt fortapt lesing i den serien og trengte en liten pause. Men nå kjenner jeg at jeg savner Amalie og gjengen litt så jeg fikk lyst til å lese serien igjen. Den siste boka i serien (bok nr 55) kom ut i juni i år og jeg har hele serien i hylla og skal lese resten av serien i år. Litt vemodig at serien er offisielt slutt med tanke på at jeg begynte å lese serien i 2009 da den første boka ble gitt ut. Så det blir vemodig å ta farvel. Har jo denne boka og fire bøker igjen, men alt må ta slutt en eller annen gang - enten vi liker det eller ikke. Sånn er det bare. Forfatteren av denne serien, Jorunn Johansen, har allerede begynt å gi ut en ny serie som heter Soloppgang, og jeg har den første boka, men om jeg kommer til å følge den serien videre det kan jeg ikke love. Har ikke lest den første boka ennå for jeg vil avslutte Fossefall først. Så vi får se.

Mot slutten av helga, hvis det blir tid til overs skal jeg begynne på en bok jeg syns virker spennende og som jeg var heldig å få leseksemplar av forfatteren er denne:

Odinsbarn - Siri Pettersen

Odinsbarn gleder jeg meg til å begynne på. Ungdomsbok blandet med norrøn tid. Virker spennende for min del. Om jeg ikke rekker å begynne på den i helga skal jeg det i løpet av neste uke. Vi får se hva jeg rekker. Alt kan være så ymse noen ganger. En ting er sikkert. Jeg går ikke tom for lesestoff denne uka/helga heller.
Har du lest noen av disse bøkene og hva skal du lese i helga?
God helg!:)

6 kommentarer:

 1. Anonym07:50

  Det blir lite lesing på meg også for tiden, men det er vel heller fordi jeg har det så fryktelig travelt. Skikkelig stilig omslag på Ild! Odinsbarn har jeg hørt mye bra om i det siste, så den står på min leseliste. Selv har jeg planer om å fullføre To kill a mockingbird i løpet av helgen. God lesehelg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Av og til går ikke lesingen som planlagt bestandig, og det må vi jo bare innse, men det er litt vanskelig, for jeg vil jo lese så ofte jeg kan. Og ja, omslaget til Ild er stilig. Omslaget til den forrige boka Sirkelen er også tøff, og de står i stil med hverandre:)

   To kill a mockingbird har jeg veldig lyst til å lese. Den er en klassiker selv om den har litt delte meninger, så den skal jeg få med meg i løpet av livet, jeg vet bare ikke når:)

   Og god lesehelg til deg også:)

   Slett
 2. Anonym13:16

  Ild har jeg fått men ikke fått begynt på. Jeg likte også veldig godt Sirkelen, så jeg ser frem til å lese den (når jeg bare får tid!) Fossefall har jeg de første 40 (tror jeg) bøkene liggende i boden, så de burde jeg virkelig fått begynt på! Den eneste jeg har begynt på her er Odinsbarn, men den har jeg ikke blitt ferdig med. Tenkte jeg måtte få den ferdig i helgen slik at jeg kan skrive om den :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ild er en god oppfølger så du har noe å glede deg til og jeg syns du bør slutte å somle og begynne på Fossefall. Det er på tide. Det er en koselig og spennende serie:)

   Hva syns du om Odinsbarn? Jeg gleder meg veldig til den og tenkte å ha en omtle klar til den førstkommende dato siden det er da den blir mørkt ut, men det ser ikke ut til at jeg ikke rekker det. Huff, jeg er en skikkelig dårlig planlegger. Håper forfatteren ikke bannlyser meg mot hennes fremtidige utgivelser hihi:)

   Slett
 3. Jeg likte Ild veldig godt, og det er absolutt en verdig oppfølger. Odinsbarn leser jeg nå, og etter en litt tung start,så lover den godt :-)

  God lesehelg, Ina!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jepp, Ild er definitivt en god oppfølger. Liker variasjonen i karakterene og spenningen. Så ser ikke bort i fra at jeg kommer til å lese hele trilogien. Og Odinsbarn ser det ut til at jeg ikke rekker å lese i helga, men skal begynne på den neste uke. Og tung begynnelse i enkelte bøker skremmer ikke meg. Skal bli spennende å lese om en tid jeg vil lese mer om. Så det blir spennende. Er spent på hva du syns om den til slutt.

   God lesehelg til deg også, Silje:)

   Slett