27. juni 2013

Siste fangst (7)

Noen av bøkene kommer dere til å gjenkjenne fra innlegget Sommerlesing 2013, men det får så være. Vil likevel samle alle nyeste bøker i eget innlegg. Delvis for at jeg selv skal få litt mer oversikt. Liker også å la bloggen være i aktivitet selv om jeg ikke har lest ut en bok denne uka lenger. (Den forbanna hodepinen gir seg ikke. Kronisk bihuletennelse og svimmelhet anbefales ikke). Men, men, prøver å lese hver dag likevel, bare at lesingen går litt tregere av den grunn. Klarer ikke å holde meg unna bøker uansett.

Dette er bøker jeg har både kjøpt og noen jeg har fått fra diverse forlag den siste tiden (mai/juni).
Kan ikke tro at juni er snart over allerede forresten. Selv er jeg ikke engang ferdig med nyåret. Jeg ligger sånn etter når det gjelder tid. Skulle ønske jeg var katt eller et dyr generelt. De har ikke tidsperspektiv i det hele tatt. Det hadde vært herlig!

Tilbake til innlegget. De ferskeste bøkene som har dukket opp i postkassen min i det siste:

Skal ikke skrive så mye om hva bøkene handler om (syns det er så kjedelig for å være ærlig, jeg vil heller skrive om dem, hvorfor jeg vil lese dem).

Bøker jeg har kjøpt:

Darla: 172 timer på månen - Johan Harstad

Som dere gjettet, ja, dette er science - fiction. Kanskje den sjangeren jeg har lest minst av. Vet ikke helt om det er min type sjanger, men jeg vil gjerne lese litt mer for å finne det ut. Syns konseptet i boka virker interessant nok til å lese den. Boka er om tre ungdommer som vinner en reise til månebasen Darlah2 og spennende saker skjer. Gleder meg til å lese denne og utforske en sjanger som ikke har vunnet meg over helt ennå.

The 5th wave - Rick Yancey

Jeg vet ikke helt hva boka handler om sånn egentlig. Bare hørt litt om den av bokfolk på youtube. Den er visst den nye bokhiten for ungdom nå til dags. Men det er visst noe om en apokalyptisk verden og tror alien er involvert i dette konseptet? Jeg tror det. Uansett, syns det er interessant å lese bøker man ikke vet så mye på forhånd om også. Kanskje man da blir mer positivt overrasket?
 Anatomy of a haunting - Lee Strong
Basert på en sann historie. Kort oppsummert: Familie flytter inn i et nytt hus og de er visst ikke alene. Onde makter lurer innenfor veggene. Ikke særlig originalt, men jeg er fascinert over det overnaturlige. Spøkelser, demoner osv ... jeg syns det er et interessant og spennende tema. Det er noe jeg har vært interessert i hele livet og blir aldri lei av å lese slike bøker og se skrekkfilmer. Og jeg er selvsagt en av de "raringene" som ser Åndenes makt på tv. Nå er det lenge siden jeg har lest slike overnaturlige bøker og føler det er på tide. Jeg gleder meg til å lese denne.
 Innsirkling - Carl Frode Tiller

Om en mann som har fullstendig mistet hukommelsen. Det settes inn bilde og annonse om ham i avisen og de som har relasjoner til ham bes om å skrive om ham slik at han finner ut hvem han er igjen. Misunner denne karen egentlig selv om det ikke er en sann historie. Det hadde vært godt å miste hukommelsen fullt og helt noen dager. Glemme alt og alle. Bare glemme seg selv. Har lest en bok av Carl Frode Tiller tidligere: Skråninga. Og han skal ha æren for å ha kurert min sterke allergi mot nynorsk. Jeg fant ut at nynorsk er ikke så verst likevel så lenge jeg slipper å studere det. Jeg var like allergisk mot nynorsk på ungdomskolen og videregående som jeg var mot matte. Det var ramme alvor:) Men å lese nynorske bøker er ikke så verst likevel så lenge man finner bøker som faller i smak og slipper all det nynorske bakgrunnstoffet som man ble tvunget gjennom på skolen. Da jeg skulle skrive nynorske stiler så ble det mer trønder/svensk og skjemtes noe voldsomt hver gang jeg leverte de stilene. Grøss og gru.

Bøker jeg har fått fra diverse forlag:


 Fra Forlaget Press har jeg fått disse:


Vinter i Maine - Gerard Donovan

Boka er om en mann som bor i en gammel hytte inne i skogen der han har en samling av bøker. Han har det bra og lever et fint og rolig liv helt til han finner hunden sin skutt i snøen. Huff. Jeg gruer meg til å lese denne egentlig. Jeg syns det er vanskeligere å lese om dyr som dør i bøker og se dyr som dør i filmer, enn når mennesker gjør det. Vet ikke hvorfor. Men det er vel ingen hemmelighet at jeg liker dyr bedre enn mennesker, stoler mer på dem enn menesker og trives best sammen med dem enn mennesker. I det siste skulle jeg ønske jeg bodde i skogen sammen med skokk med ulver/ville dyr enn med mennesker. For jeg er så lei av folk av tiden. De går meg på nervene. Ja, jeg vet. Jeg er sær:)

Kullunge - Monica Kristensen

Barn forsvinner og kommer tilbake i løpet av kort tid på Svalbard. Hva er det som skjer? Høres spennende ut og det er lenge siden jeg har lest norsk krim noe jeg gjorde relativt mye før i tiden. Kan jo ikke lese bare utenlandske forfattere hele tiden. Og plottet virker spennende nok for meg.

Det søte i bunnen av kaken - Alan Bradley

Hørte mye om denne boka da den først kom ut. Jeg har lest lite krimbøker i det siste. Gjorde det nesten bestandig før. Jeg må ta opp den sjangeren igjen.

En dag - David Nicholls

Kjenner ikke til denne historien så godt, men liker å lese bøker/bli kjent med bøker som jeg ikke har så mye kjennskap til og utvide horisonten litt. Boka blir visstok filmatisert og Anne Hathaway skal visst ha en av hovedrollene. Kan ikke si jeg er så begeistret for det. Tåler ikke den dama.

Fra Aschehoug har jeg fått disse:


Den siste lærling: Heksenes hevn - Joseph Delaney

Bare se på omslaget. Trenger jeg å si det. Bare omslaget i seg selv gjør til at jeg har lyst til å se lese boka. Omslaget er både tøft, ekkelt og råflott. Gleder meg til å bli bedre kjent med konseptet!
Varulven - Fred Vargas

Sauer i Alpene blir funnet drepte med mystiske, kraftige bitt. Ryktene går. Det kan ikke ha vært noen vanlig ulv som står bak disse voldsomme sauedrapene eller? Jeg liker varulver så dette må da være en bok for meg?:)

Fra Mangschou forlag:


Opprøret - Ally Condie
Den tredje og siste boka i Matched-trilogien.

Vi følger videre Cassias og Kys flukt mot kjærligheten og frihet. Om å ta det rette valg istedet for å følge reglene til det strukturerte Samfunnet som følger med på alt og alle.

Dette var den siste fangsten for den siste tiden/måneden. Jeg aner ikke når jeg kommer til å rekke å lese alle disse bøkene. Har en del bøker som jeg skal lese først, men jeg skal  lese disse også etter hvert. Vent og se. Skulle ønske jeg hadde den evnen å lese en bok pr.dag. Det hadde vært noe for jeg har så mange bøker å lese. Målet mitt er som kjent å lese 100 bøker før 2013 er over og jeg ligger etter med 16 bøker ifølge Goodreads, i skrivende stund. Sommerferien min starter i neste uke så forhåpentligvis får jeg tatt igjen en del lesing da når jeg slipper å være en slave etter den fordømte klokka:)

Har dere fått tak i noen spennende bøker i det siste, i så fall hvilke?

4 kommentarer:

 1. Ojj... har 3èren til Ally Condie utkommet på norsk :O eller snart.. Den må jeg få me meg :)

  Kos deg masse med de nye bøkene dine.. Og er så enig.. Er fortsatt på ny året sjølv.. Får helt panikk på å tenke at det snart er mdr. 7 :O crazy..

  Enig.. hadde vært kult om en kunne lese en bok pr dag :P hehe

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, tiden går fryktelig fort gitt. Litt for fort etter min smak:)

   Kos deg med bøker i sommer du også:) God sommer:)

   Slett
 2. Har Ally Condie boken liggende på vent, skal stupes over om ikke så lenge:) En dag er en bok med litt humor og kjærlighet, likte den. Har skrevet omtale om den. The 5th wave, hørtes da spennende og mystisk ut. Blir spennende senere å lese omtale, så vi får vite mer om den:) Spøkelseshistorier, grøss...og så spennende:) Så fin og varierte nye bøker du har skaffet/fått deg:) Kos deg masse med de!:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg liker litt varierte bøker så det ikke blir det samme hele tiden:) Liker også å prøve meg på bøker jeg aldri har hørt om, kanskje man blir positivt overrasket? Who knows? Og ja, har alltid hatt en svakhet for spøkelseshistorier og grøss hihi:) Har alltid vært fascinert av det. Aner ikke hvorfor.

   Kos deg med bøker i sommer du også:)

   Slett