3. juni 2013

Siste fangst (6)

Nå har det nesten gått en måned siden "Siste fangst - innlegg". Det er det jeg sier; Tiden flyr ... så altfor fort. Jeg har mistet grepet når det gjelder tid for lenge siden. Ofte kjennes det ut som om jeg bare drukner. En rar følelse egentlig.

Som vanlig har jeg kjøpt og fått en del bøker. Jeg skaffer meg jo flere bøker enn det jeg rekker å lese. Det er ikke noe nytt det. Men sånn er det jo å være bokelsker. Man må bare la samlingen få vokse, og bøker er ikke det dummeste å samle på. Dessuten er det farlig morsomt å sitte online og bestille bøker rett i postkassa ... Det er så lett og praktisk. Ingenting er som å komme hjem og få en bokpakke i postkassa. Litt som julaften i grunn ...

Dette er bøkene jeg har fått den siste måneden:


Bøker jeg har kjøpt selv:

(Som vanlig kommer jeg ikke til å skrive så mye om hva bøkene handler om. Det sparer jeg til selve omtalene heller. Blir fort lei av å gjenta meg selv:)


Miss Peregrine og øyas hemmelighet - Ransom Riggs

En ungdomsbok som skal være litt creepy og jeg liker creepy bøker. Det som er litt interessant med denne boka er at det er med ekle bilder som skaper ekstra ekkel stemning i boka. Så gleder meg til å lese den. Ville helst ha den på engelsk, men leser så mye engelske bøker at det gjør ikke noe å lese litt norsk også.

Ghosts - Paul Roland

Bok om spøkelser. Enkelt og greit. Det er ingen hemmelighet at jeg har stor interesse når det gjelder det overnaturlige. Spøkelser, demoner, og alt som er. Jeg syns det er digg. Har alltid drømt om å møte på et spøkelse selv, men det har selvsagt aldri skjedd. Jaja ...


Nattmannens datter(10) Sjelefangeren av May Lis Ruus

En bokserie som jeg abonnerer på for tiden, som jeg ikke har begynt å lese ennå. Grunnen er at jeg vil bli ferdig med Fossefall-serien av Jorunn Johansen først som tar slutt i juni. Det blir trist, men er glad for at hun kommer med en ny serie rett etterpå, selv om det ikke blir helt det samme med tanke på hvor lenge jeg har lest Fossefall.

Monstermenneske av Kjersti Annesdatter Skomsvold

I følge tittelen skulle man tro det var en biografi om meg sel, tjihi:) Men det er ikke noe biografi i det hele tatt. Husker jeg så forfatteren på tv'n i Bokprogrammet, og ble nysgjerrig på boka. Og fikk endelig somlet meg til å bestille den. Det er lenge siden jeg har lest noe av norske forfattere i det hele tatt og det er på tide å gjøre noe med. Og innholdet virker tragikomisk. Så dette må bli bra! Den tomme stolen - J.K. Rowling

Omtrent to ganger i året gir Bokblubben.no bort "gratis" bøker for oss medlemmer. Det eneste jeg måtte var å betale 29 kroner i porto så ingenting er gratis, men 29 kroner er ikke akkurat verdens undergang heller. Av alle bøkene jeg kunne velge mellom blant "gratis" - bøkene, valgt jeg Den tomme stolen av J.K. Rowling. Hva den egentlig handler om er jeg ikke så sikker på. Har ikke studert boka så nøye, men det vi aller fleste vet er at J..K. Rowling er den samme dama som skrev Harry Potter bøkene. Selv har jeg aldri vært noen fan av Harry Potter. Jeg har prøvd å like ham og bøkene, men det gikk bare ikke. Jeg ga opp hele serien etter den fjerde eller femte boka (husker ikke), så jeg ble aldri bitt av den bassillen. Grunnen var vel at jeg var dritlei av alt hysteriet/oppstyret hver gang en ny Harry Potter bok og film ble lansert. Det kan bli nok av og til. Denne boka er beregnet for voksne, og det skal bli spennende å se hvordan J.K. Rowling beveger seg inn på et nytt og annet territorium enn Harry Potter.

Speak - Laurie Halse Anderson

Så filmatiseringen for en del år siden og likte den godt selv om jeg ikke er noen fan av Twilight - stjernen, Kristen Stewart. Har lenge hatt lyst til å lese boka og nå har jeg den i hylla. Den tar for seg et alvorlig tema og det er kjekt å lese alvorlige romaner en gang i blandt.


Bøker jeg har fått fra forfattere/forlag:Stryk meg over håret - Agnes Lovise Matre

En bok som har fått mye blæst i det siste. Den har fått mye skryt og oppmerksomhet av både bloggere og forlag. Kanskje ikke helt min type bok, men som leser er det viktig å utvide horisonten:) Denne fikk jeg tilsendt av forfatteren. Tusen takk:)

Marg & Bein: Frank - Ingun Aamodt

Marg & Bein: Fingeren - Arne Svingen

Marg & Bein: Dødens ansikt - Jon Ewo

Av Cappelen Damm var jeg få tre eksemplarer av Marg & Bein serien for ungdom. Jeg leser like mye ungdomsbøker som voksenbøker, så hvorfor ikke? Og disse bøkene minner meg om bøkene som gjorde meg veldig glad i å lese i ung alder, og det er disse: Grøsserne av R.L. STine. Vet ikke om noen husker disse bøkene. I motsetning til Marg & Bein som er skrevet av forskjellige forfattere var det bare en forfatter som skrev hele Grøsserne-serien alene. Grøsserne ble utgitt på 90-tallet og jeg var hekta. Jeg var til og med medlem av Grøsserklubben hvor jeg da fikk to bøker i måneden rett i posten. Som jeg savner den tiden. En bekymringsløs tid:) Som i Marg & Bein består ikke bøkene av de samme personene og de samme hendelsene. Bøkene besto av noe nytt hver gang. Derfor var de bøkene ekstra spennende, syns jeg da.

Her er noen av favorittbøkene mine fra Grøsserne - serien som gjorde meg til en ekte lesehest:
Smil til døden - R. L. Stine
Den forheksede masken - R.L. Stine
Varulven fra febersumpene - R. L. Stine
Den levende dukken - R.L. Stine
Mareritt på leiren - R.L. Stine
Vel, dette var "Siste fangst" for denne gang. Det ble mye bøker, men Grøsserne bøkene regnes jo ikke med siden den ikke tilhører Siste fangst. Men måtte bare sammenligne de med Marg & Bein bøkene. De har jo en viss likhet. Kanskje jeg kommer til å like de bøkene like mye som Grøsserne? Vi får se!

Ha en fin dag:)

2 kommentarer:

 1. Så mye herlige bøker du har fått i hus:) Har også fått bokklubbens "Gratis" bok og valgte også den tomme stolen. Grøsserbøker er jo helt herlig!Monstermenneske måtte jeg notere ned. Har lest Miss Peregrine og øyas hemmelighet, den er ikke super skummel, men likte boka, særlig de små bildene inne. Stryk meg over håret er en veldig fin bokl, gled deg:)Kos deg med bøken!:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Gleder meg til å ta fatt på alle bøkene, men må lese noen andre bøker først. Har jo så mange på ventelisten, men går heller ikke tom for lesestoff med det første:)

   Kos deg med lesing og bøker du også:)

   Slett