31. mai 2013

Månedens Bokanbefaling (mai)

I mai rakk jeg å lese 6 bøker. Ikke verst det, men heller ikke bra nok. Leste en bok mer enn i forrige måned, men fremdeles er januar den store lesemåneden med hele 8 bøker. Kommer jeg noen gang til å overgå det igjen?
Leseopplevelsene i mai har vært så som så. Ikke mange bøkene har skilt seg ut og jeg har heller ennå ikke lest "årets bok". Ingen seksere så langt i år, dessverre. Bortsett fra De dødes tjern, som jeg leser hver påske så den telles ikke med sådan. I år har jeg på følelsen av at jeg har gitt veldig mange firere og gitt bare noen få femmere. Så jeg har ikke kommet over noen skikkelige perler ennå, men jeg har ennå ikke gitt opp.

Bøkene jeg leste i mai er disse:

The Reader - Bernhard Schlink
The fault in our stars - John Green
Flukten (Matched, #2) - Ally Condie
The girl next door - Jack Ketchum
I know what you did last summer - Lois Duncan
The Awakening (Vampire Diaries, #1) - L.J. Smith

Boka jeg likte aller mest og som jeg husker aller best fra mai er denne:

 The Reader - Bernhard Schlink

Bakpå:

The Reader - beautiful, unsettling and life-changing, this novel has reached into the hearts and minds of millions.

'For generations to come, people will be reading and marvelling over Bernhard Schlink's The Reader'
Evening Standard

'[Schlink] examines the nature of understanding and tests the limits of forgiveness. He does these things with honesty, restraint and a moral precesion both unsettling and rare. The result is as compelling as any thriller'
The Times

'An unforgettable short tale about love, horror and mercy in Germany before and after 1945'
Independent on Sunday

'Deeply moving, sensitive enough to make me wince, a Holocaust novel, but light years away from the common run'
Sunday Telegraph


Vakker bok og vakker film om forbudt kjærlighet. Jeg er ikke noen fan av bøker som handler om forbudt kjærlighet generelt, men jeg liker å utvide horisonten angående lesing, og jeg ble positivt overrasket over denne. Husk også å få med deg filmen med fantastiske Kate Winslet.

The fault in our stars av John Green ble dessverre ingen storfavoritt hos meg. Den boka har blitt hyllet av både ungdom og voksne verden over. Misforstå meg ikke. Jeg likte boka og at den tok for seg et seriøst tema, men jeg fikk bare ikke den følelsen som mange beskrev etter å ha lest den. Sorry ... Likevel er jeg glad for å ha lest den.

En annen bok som underholdte meg på varme dager ute var I know what you did last summer av Lois Duncan. Den er ikke bra sånn kvalitetsmessing og jeg likte ikke at den var modernisert med tanke på at den var originalt skrevet i 1973, og forfatteren valgte å skrive om historien for å gjøre den mer moderne for å gi karakterene mobiler, Internet, andre klesmerker osv. Skikkelig unødvendig. Og selv om historien er cheesy så underholdte den meg og Duncan har en skrivevne som gjør til at man må bare lese videre for å finne ut om man har rett i det som skjer i handlingen.

Men månedens bokanbefaling er som sagt The Reader av Bernhard Schlink. Det er en bok man ikke glemmer så fort.

God helg!:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar