2. april 2013

Månedens Bokanbefaling (Mars)

Mars var en god lesemåned for meg. I hvert fall i forhold til februar da jeg nesten leste ingenting, bare tre bøker. (Flaut!) Den beste lesemåneden i år så langt er januar med hele åtte bøker, og i mars rakk jeg sju. Ikke verst det til meg å være ...

Så i mars rakk jeg å lese disse bøkene:

The Reckoning (Darkest Powers, #3) - Kelley Armstrong
What the night knows - Dean Koontz
Warm bodies - Isaac Marion
Svarte Mathilda I - Tor Arve Røssland
Katakombens hemmelighet - Tom Egeland
Loop (Ring,#3) - Koji Suzuki
De dødes tjern - André Bjerke (Fjorårets omtale)

Som dere ser så har jeg ikke skrevet omtaler til alle bøkene på listen. Grunnen er at jeg tok en liten bloggepause i påska og godt var det. Fikk mer tid til lesing. Så omtalene kommer senere denne uka.

Har også fått med meg at jeg avsluttet to trilogier denne måneden. Jeg begynte å lese begge i fjor høst og nå er jeg ferdig med begge to. God følelse å ha når man avslutter trilogier/serier. Slipper følelsen av at det "mangler" noe. Trilogiene jeg nettopp har avsluttet er Darkest Powers av Kelley Armstrong: Urban fantasy for ungdom. Og Ring av Koji Suzuki: Horrortrilogi for voksne.

Ellers har lesingen vært så som så - kvalitetsmessig. Ikke alle bøkene har falt i smak. (Det er jo umulig). Og jeg tar ikke med De dødes tjern som favoritt denne gang siden det er en bok jeg leser hver påske og alltid får terningkast 6 av meg. Det blir jo kjedelig om den boka skal bli kåret til månedens bokanbefaling hver mars/april, den måneden når det er påske. Derfor sløyfer jeg den. Så, så langt har ingen bøker for denne måneden eller dette året fått sekser fra meg. (Siden jeg ikke teller med De dødes tjern denne gang).

Så boka jeg likte aller best i mars:

Katakombens hemmelighet - Tom Egeland

Bakpå:

En romersk katakombe.
En magisk amulett

14 år gamle Robert blir med moren til Roma for å utforske en katakombe - en gammel gravplass. En kveld tar han seg ned i katakomben. Alene. Tror han.

En religiøs profeti. 
En mystisk munkeorden.

I undrevis av år har munkene i Domini Canes - ordenen lett etter Den hellige stjerne. Endelig er de på sporet. Jakten fører dem til Norge - og til Robert.

En gutt. En gåte. En hemmelighet.

Katakombens hemmelighet er en intens spenningsroman om livets - og dødens - største gåter.


En herlig ungdomsbok om historiske hemmeligheter. Mer om det vil jeg ikke røpe før jeg legger ut omtale av den ... forhåpentligvis i morgen.

Hvordan ble lesingen for dere i mars/påska? Ble det krim eller ble det feel-good romaner? Let me know! Alltid kjekt med boktips.

2 kommentarer:

  1. Anonym13:24

    Jeg har skrevet om deg og et innlegg du skrev om De dødes tjern på bloggen min i dag. (03.04.2013)

    SvarSlett
  2. Hehe, spennende og takk. Skal ta meg en tur innom:)

    SvarSlett