13. september 2012

Et interessant oppslagsverk for oss som er hekta på vandrehistorier!

Denne uka var jeg så heldig å få en bok jeg bestilte for et par uker siden.

Too good to be true: The Colossal Book of Urban Legends av JH Brunvand.

En bok jeg lenge har vært nysgjerrig på. Jeg visste ikke at boka var så diger, men likevel fikk den plass i postkassa mi.

Vandrehistorier er underlige og uhyggelige historier som visstnok skal ha et lite snev av sannhet i seg selv, men også være forbløffende. Jeg har lenge vært hekta på vandrehistorier. Det er vandrehistorier innenfor de fleste sjangre, men jeg liker de uhyggelige og de grøssende gode vandrehistoriene best.

Har jo hørt og lest de fleste vandrehistoriene fra før av, blant annet; Barnevakten, Morderen i baksetet, Haikeren osv ... men med denne mursteinen regner jeg med at jeg blir introdusert til mange ukjente historier også som jeg gleder meg til å lese. 

Boka inneholder også noen herlige illustrasjoner for noen av historiene og i begynnelsen er det til og med en liste over alle historiene, så boka kan godt brukes som et oppslagsverk.

Så denne boka skal jeg spare til neste måned sammen med noen andre bøker. Oktober er min favorittmåned. Jeg elsker høsten. Jeg elsker Halloween. Jeg elsker regn og mørketiden. Og jeg elsker gode grøss på denne tiden av året. Men det spørs da om jeg klarer å vente med å lese denne og de andre planlagte bøkene til da. Skal prøve å holde meg hard, og som belønning har jeg noe å se frem til:) Lenge leve høsten!

Her er noen bilder av boka:


En herlig illustrasjon av Morderen i baksetet. Det er en grunn til at jeg alltid ser etter i baksetet gjennom vinduet før jeg setter meg inn i bilen uansett hvilken tid på døgnet det er før jeg kjører. Jada ... jeg har livlig fantasi:)


En real murstein som dere ser, men jeg tror denne mursteinen kommer til å være veldig underholdende. Jeg gleder meg! Jeg digger coveret. Det er utrolig stilig!

2 kommentarer:

  1. Anonym15:24

    Jeg elsker Urban Legends :-) Jeg har lest noen bøker hvor de har samlet sammen flere historier, som "The Baby Train# av J.H. Brunvand feks. (Bruvand forsker på Urban legends) Jeg liker også å slå opp historier jeg hører på Urban Legends sider på nettet. En annen ting er at jeg da gjerne blir sittende å lese nye historier :-)

    SvarSlett
  2. Hvor hører du på Urban Legends på nettet? Youtube eller vil du anbefale andre sider?
    Syns Urban Legends er veldig festlig og spennende! Blir aldri lei. Like spennende å lese og høre om gamle og nye. Misunner jobben til Brunvand. Å forske urban legends hadde vært supert!:)

    SvarSlett