22. august 2012

Fossefall(43) Trollbundet av Jorunn Johansen - holder fremdeles spenningen oppe!

Han gjorde store øyne. Var det huldra som satt der?
Han kikket nærmere etter. Vesenet som satt foran ham, hadde svart hår og bar en kjole i en vakker grønnfarge. Han hadde hørt at huldra bar skogens farger. Kunne det være henne? Han myste mot henne og ble valen i bena. Hun var vakker. Usannsynlig vakker. De klare tonene som lød fra munnen hennes, trollband ham.

Vil ondskapen noen gang ta slutt?

Problemene står i kø for Amalie ... som alltid. Det er anspent mellom henne og Ola. De krangler lett for tiden. Hvorfor? Broren hennes, Tron, er fortsatt nedstemt og ulykkelig etter konas død. Nå vil han selge hans og Amalies barndomshjem. Minnene er for sterke til å bli værende, men Amalie vil ikke at han skal selge. Og mange intriger skjer på Tangen gård, Amalies og Olas kjære hjemplass. Hva er det som skjer og når skal ting roe seg ned? Lettere blir det heller ikke når innbyggerne plages av kirkelokkene som ringer stadig vekk om kvelden. Amalie har sett glimt av den kappekledde på kirketaket og vet at det er han som står bak. Hun trodde hun var kvitt ham for godt. Hvorfor er han tilbake og hvordan skal hun kvitte seg med ham igjen? Ondskapen tar visstnok aldri slutt for Amalie og de rundt henne.

Tidligere denne uka røpet forfatteren bak serien, Jorunn Johansen på sin facebookside, at hun gir seg med serien etter bok nummer 55. Det er med andre ord enda flere bøker å glede seg til, men i neste år tar moroa dessverre slutt. Jeg har aldri vært noen romanseriemenneske. Ikke før jeg tilfeldigvis begynte på fossefall. Grunnen til at jeg begynte på fossefall var mysteriet om den kappekledde. Hvem er han? Hva vil han? Overnaturlige elementer, svarteboka og mange andre ingredienser gjorde meg nysgjerrig på nettopp denne serien. For ikke å snakke om det ene vakre omslaget etter den andre. 

Trollbundet er bok nummer 43 i rekken og spenningen har ikke tatt slutt ... ennå. Det er enda flere spørsmål jeg gjerne vil ha svar på og jeg sprekker av nysgjerrighet om Amalie noen gang klarer å vinne over den kappekledde og de onde kreftene som har herjet rundt henne over lengre tid. Jeg er også spent på om de klarer å kvitte seg med den mystiske svarteboka for godt. Vi får bare vente og se.
Bakpå

Ola finner Amalie liggende på stranden etter sommerdansen, og hun kommer sakte til hektene igjen. Amalie reiser til Tron, som forteller at han planlegger å selge Furulia. Hva vil skje med barndomshjemmet som Amalie er så knyttet til? En gammel kjenning dukker uventet opp på Finnskogen. En mann alle trodde var død, en mann Amalie aldri trodde hun skulle møte igjen.

Original Tittel: Trollbundet
Forfatter(e): Jorunn Johansen
Sjanger: romanserie, spenning, overtro, kjærlighet
Målgruppe: Voksen
Antall sider: 254
Forlag: Cappelen Damm
/ NorskeSerier
Utgitt: 2012
Min utgave:
2012 (Pocket)
Lest:
19.08 - 21.08, 2012
Kilde:
Kjøpt
Plot:
4 (typisk fremgansmåte, men spennende likevel).
Tittel: 4 (Forklarende, men ikke verdens mest spennende tittel akkurat).
Omslag:
5 (Vakkert og trollbindende hihi...).
Baksidetekst:
4 (Syns baksidetekstene på fossefallbøkene kunne godt ha vært kortere).
Persongalleri
: 5 (Mange spennende karakterer)
Skrivemåte:
4 (Noen gjentagelser som blir litt kjedelig å lengden, men greit nok).
Favorittkarakte
r: Kan ikke røpe navn siden den personen er død, men har alltid hatt sansen for den kappekledde også.
Slutten: 4 (Ikke skikkelig cliffhanger, men er likevel småspent på fortsettelsen selv om jeg ikke akkurat dør av spenning).
Høydepunkt:
Den kappekledde er endelig tilbake og lager fanteri!
Lavpunkt:
Litt lei av Amalies syting, men samtidig skjønner jeg jo henne godt.
Terningkast:
4
 Leseutfordring: 100 + Books In A Year (2012)

2 kommentarer:

 1. Anonym08:04

  Hei,

  Det er godt å høre at jeg ennå klarer å holde spenningen oppe. Mer blir det, jeg er ikke ferdig med mysteriene heller. Så det er mye å glede seg til, Rufsa. God leseglede videre, og takk for flott omtale. Det varmer, skal jeg si deg. Etter så mange bøker gjør det ekstra godt :-)

  Ha en fin dag.
  Hilsen fra Jorunn

  SvarSlett
  Svar
  1. Bare koselig, Jorunn og takk for at du har gitt og fremdeles gir ut en så fin og spennende serie som mange av oss gleder oss fortsettelsen på hver eneste måned. Det kommer til å bli et stort savn. Det skal jeg love deg.

   Slett