16. februar 2012

(Boktema) Min favorittforfatter på D!


Denne gangen vil Anette vite om min favorittforfatter på D og denne gangen trengte jeg ikke å gruble så veldig lenge på det.

For det er ingen tvil Roald Dahl. Grunnen er at han har jeg lest mange bøker av og mange av dem vokste jeg opp med. Har også sett filmer og teaterstykker basert på bøkene hans. Han hadde en fantasi som jeg beundrer fremdeles. Og måten han skrev på var så humoristisk, alvorlig og enkelte ganger temmelig skremmende. 

Spesielt glad er jeg i boka Heksene. Jeg leste den om og om igjen og filmen så jeg til jeg kunne stort sett alle replikkene. Det var noe med den historien som fascinerte meg veldig, jeg vet ikke hva, men jeg husker jeg ble veldig skremt. Jeg tror den ga meg mersmak på den skrekkfascinasjonen jeg har i meg den dag i dag.Det er lenge siden jeg leste en Dahl - bok. Har en feeling på at det er på tide å gjøre noe med det snart. For den mannen kunne virkelig skrive barnebøker!

10 kommentarer:

 1. Jeg elsker Roald Dahl:) Beste barnebok forfatter noensinne, mener jeg:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Helt enig! J.K Rowling kan bare gå og legge seg:)

   Slett
 2. Det jeg også likte med Heksene, den var litt skummel og veldig spennende:O Tror jeg må prøve å få lest den igjen snart. Ser ut som den pipa er litt varemerke hans, for når jeg søkte bilde av han var det mange med pipe på, hehe:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, ja det var nesten umulig å finne et bilde av ham med den pipa:) Det var sikkert en god venn av ham;)

   Slett
 3. Roald Dahls bøker er glimrende lesning :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så sant, så sant:)

   Slett
 4. Roald Dahl skrev flotte og tidløse bøker!

  SvarSlett
  Svar
  1. Der sa du det! Bøkene hans er tidløse. Ingen tvil om det:)

   Slett
 5. Helt enig!! Og et flott innlegg om en høyt elsket forfatter :)

  SvarSlett
 6. Tusen takk, Anette:) God helg!

  SvarSlett