7. september 2009

Kjedebrev av Hiroshi Ishizaki - kjempespennende fra første til siste side. Anbefales på det varmeste!

Det var omtrent en måned siden jeg følte det for første gang - at noen holdt øye med meg … Sikkert bare innbilning, tenkte jeg først, men det var det ikke. Uansett hvor jeg befant meg, så følte jeg at noen holdt øye med meg. Når jeg dro hjemmefra om morgenen, på toget på vei til skolen, til og med når vi skulle ut på friidrettsbanen i gymmen.







Originaltittel: Chen meru

Forfatter: Hiroshi Ishizaki

Sjanger: Grøsser

Antall sider: 249

Utgitt: 2009

Lesetid: 4 dager





Bakpå: EMNE: SAWAKO-SAN, LYST TIL Å BLI MED INN I EN FIKTIV VERDEN?



HEI. MITT NAVN ER YUKARI. JEG GÅR I FØRSTE KLASSE VED EN PRIVAT UNGDOMSKOLE I TOKYO. I DET SISTE HAR JEG BLITT SÅ SJUKT LEI AV ALT! HAR IKKE DU DET OGSÅ SÅNN? ALT MASET HJEMME OM LEKSER ER ILLE NOK, MEN I DET SISTE ER DET VENNINNENE MINE SOM HAR IRRITERT MEG MEST.



Sawako, Mai og Mayumi får  et tilbud fra Yukari: La oss rømme fra den kjedelige hverdagen, la oss skape en egen historie. Og det skal være en skikkelig grøsser. Hver av dem skal skrive ut fra sin persons perspektiv, og på den måten bygge historien sammen. Problemet er bare at fiksjon og virkelighet raskt begynner å flyte inn i hverandre. Så blir en av jentene borte på mystisk vis og ingen vet lenger hvem man egentlig kan stole på.



For de har jo aldri møtt hverandre IRL…



Oppsummering: Fire jenter har en ting til felles. De hater virkeligheten på sine egne måter og vil gjøre noe med det. Siden den virkelige tilstedeværelsen deres er kjipe, går disse sammen tilfeldigvis sammen via mail og skrive en historie uten å kjenne hverandre fra før av. Likevel  velger de hver sin rolle i en nettroman som en av disse jentene har designet og sammen skriver de hver sin rolle når det passer. Disse jentene skriver heller på nett via mobilene deres i stedet for pc siden denne historien de skaper sammen blir veldig avhengiende for de alle. De er så ivrige med å se om de andre har skrevet noe nytt på nettromanen at de sjekker stadig vekk. For å se når det er deres tur til å skrive. Mens de skriver på nettromanen etter tur skjer det merkelige ting og en flukt fra virkeligheten starter for alvor.



Ettertanke: Har aldri lest asiatisk litteratur før, men sett mange asiatiske filmer (skrekkfilmer). Så en gang må være den første og jeg må si at Kjedebrev av Hiroshi Ishizaki var en positiv overraskelse som jeg satte stor pris på. Selv om slutten var litt forutsigbar (spesielt for min del) så var den veldig underholdende og spennende. Jeg var hele tiden nysgjerrig på hva som ville skje videre og selve handlingen var creepy. Og man lurer på hva jentene egentlig driver med. Hva som egentlig foregår.



Høydepunkt: Spennende, creepy og fengslende bok fra begynnelse til slutt. Selv om slutten var forutsigbar for min del, behøver det ikke å være det for andre, men om du skulle gjette det litt tidligere enn planlagt, så dreper det ikke lesegleden i Kjedebrev. Tro meg. Det er også lett å kjenne seg igjen i noen av disse karakterene. Jeg kommer til å lese flere bøker av Hiroshi Ishazaki så fort neste oversettelse kommer. Når det blir eller om det kommer flere oversettelser fra denne forfatteren vet jeg ikke foreløpig, men jeg krysser fingrene og håper det kommer flere bøker av ham på norsk en gang i fremtiden.



Lavpunkt: Noe laber og forutsigbar slutt, men ikke la dere skremme av det. Hver sin smak og behag. Dessuten er boka verdt å lese uansett!



Terningkast: 6

2 kommentarer:

  1. mariee5320:06

    Den er notert! Leser veldig masse, men har akkurat nå så mange på vent, så jeg skal notere den til senere, sikkert en spennende bok. Selv pleier jeg løse gåtene lenge før det er slutt, akkurat det er litt kjedelig, men jeg leser dem alltid ferdig likevel. Jeg er visst en god detektiv hehe..Varme tanker fra Mariee53

    SvarSlett
  2. lesereseren21:29

    :) Kanskje vi er gode detektiver begge to:) Håper du vil like den for den er kjempespennende. Også var det morsomt å lese en bok av en forfatter som ikke er norsk, svensk eller amerikansk. Japanerne har en veldig livlig fantasi. I hvert fall når de lager filmer. Håper du skriver litt om boka, hva du syns om den når du er ferdig. Morsomt å høre andres synspunkt også:)

    -Lesereseren-

    SvarSlett