Hobbybøker

14. august 2024

Månedens Bokanbefaling (juli)

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
Twelve Nights at Rotter House av J.W. Ocker, Second Life av S.J. Watson, The Nightmare Man av J.H. Markert og The Devil Takes You Home av Gabino Iglesias, er fra egen boksamling 

 I juli leste jeg disse bøkene: 


Lest i kronologisk rekkefølge:
 

Twelve Nights at Rotter House - J.W. Ocker

Den brutale sannheten - Louise Penny

En helt annen historie - Stefan Ahnhem

Second Life - S.J. Watson

De overlevende - Jane Harper

The Nightmare Man - J.H. Markert

The Devil Takes You Home - Gabino Iglesias


Vet ikke om jeg har lyst til å skrive om juli siden det er den dårligste lesemåneden så langt, og har ikke hatt en bra lesemåned siden april. I juli leste jeg den ene boka etter den andre som ikke fenget.👿



➤ I juli leste jeg 7 bøker. Tre mindre enn i juni.

➤ Ingen planlagte bøker ble lest, men har begynt på to av dem i det minste som jeg ikke rakk å bli ferdig med. Se lenger ned i innlegget hvilken bok jeg skal lese, siden jeg ikke klarte alle de planlagte bøkene i juli. Da skal jeg lese en bok som jeg ikke leste i fjor eller en bok som er eldre, som jeg fremdeles er interessert i å lese. 

➤ Som sagt ingen planlagte bøker ble lest, så ingenting å nevne på dette punktet.

➤ Bøker som jeg begynte på før juli: Twelve Nights at Rotter House av J.W. Ocker, Den brutale sannheten av Louise Penny, En helt annen historie av Stefan Ahnhem, Second Life av S.J. Watson, The Survivors av Jane Harper, og The Devil Takes You Home av Gabino Iglesias. Nesten alle ...

➤ Det ble også litt smuglesing. Bøker jeg leste som ikke ble oppført på denne siden mens jeg leste dem: Second Life av S.J. Watson, De overlevende av Jane Harper, og The Devil Takes You Home av J.H. Markert

➤ I juli ble det ingen femmere, og sjokkerende nok ingen firere, heller ...


Og hvilken bok likte jeg best i juli?


 
Twelve Nights at Rotter House - J.W. Ocker
 
Selv om det hverken ble firere eller femmere i juli, føles det nesten ut som jeg er nødt til å velge en "favoritt" til tross for at det ikke var noen favoritter i juli ... 

Den er om Felix som lever av å skrive om stedene han besøker som skal være hjemsøkte eller ha noe overnaturlig med seg for så å skrive bøker om det. Problemet er at bøkene ikke selger så bra og han har på en måte fått et ultimatum av kona. Dette er et prosjekt han er nødt til å gjøre ,og han er nødt til å gjøre det bra. Rotterdam Mansion har en svært mørk bakgrunn og han ringer eieren, og spør om han kan være der i tretten netter. Huset er gammelt, trenger oppussing og har ikke elektrisitet. Han skal leve uten Internett og skrive om opplevelsene. 
 
Han får besøk av kompisen Thomas etter hvert, som han har hatt et anstrengt forhold til. Etter en hendelse har de omtrent ikke snakket på ett år. Mens de er der og undersøker huset, prøver de å kanskje gjenskape vennskapet, hvis det er igjen noe av det. Kommer Felix til å holde ut der i tretten netter?

Liker konseptet, men grunnen til at jeg ikke likte boka altfor godt var Felix mange tanker om kona som ikke en gang var der, og det føltes mer ut som kose horror fremfor skremmende horror. Jeg liker ikke å lese noe som er cozy for det er ikke helt min stil. Likte slutten som ikke var original, men en smule fiffig. Syntes fortellerstemmen var noe flat og stemningsløs. Helt grei leseopplevelse der og da, men ikke noe mer enn det.
 
Anmeldelse kommer.
 
 
Bøker jeg vil gjerne anbefale videre, er:
 
De overlevende: Det bare på grunn av at den fikk terningkast tre og det blir ikke så mange anbefalinger fra juli ...
 
Kieran er tilbake til barndomshjemmet sammen med kjæresten og deres datter Audrey. Grunnen er at foreldrene hans skal flytte på grunn av farens helse, og det er kanskje siste gang Kieran får være i huset. Mens de er der, møter Kieran mange gamle kjente som han har mistet litt kontakt med siden han bor langt unna. Mens han er der, blir en venn drept og funnet på stranda og det er et lite sted hvor alle mistenker alle. Selv bærer Kieran på en personlig byrde. På grunn av ham, mistet broren hans Finn livet da Kieran holdt på å drukne. Både Finn og kompisen døde, og Kieran har levd videre med skyldsfølelse. Og nå har det skjedd en ny tragedie. Vil de finne ut hvem den skyldige er? Samtidig snakkes det om en jente som forsvant for mange år siden som aldri ble funnet. Har det en sammenheng med nåtidens sak?
 
Det ble for mye pludresnakk med et barn gjennom hele boka. Greit at karakterer har barn osv, men det trenger ikke å ta over hele plottet. Interessant å lese noe om Australia, men dessverre var handlingen tam og stemningsløs. Man fikk heller ikke noe connection med karakterene. Kjedet meg grundig med denne.
 
Anmeldelse kommer.
 
 
Bøker som var helt ok:
 
Hei, hyggelig at du fremdeles leser ...
 
En helt annen historie: En kjent blogger blir funnet død, og Malin Rehnberg blir satt på saken fordi de andre er opptatt med andre prioriteringer. Mens hun gjør sine undersøkelser, blir hun stalket av en av de mistenkte som har vært til avhør, og det virker ikke som han prøver å skjule stalkingen, heller ...

Har ikke lest mye fra denne serien, men har lest og likt Siste spiker, og er ikke helt fan når det skiftes hovedperson midt i en serie. Det blir ikke helt det samme ... Likte ikke Malin som virket sur og amper hele tiden, og var noe kjedelig i lengden. Brydde meg ikke om hjemmeproblemene hennes, heller.

Anmeldelse kommer.

 
Bøkene jeg likte minst i juli:

Det ble noen av disse i juli, dessverre.
 

The Devil Takes You Home: Mario og kona Melisa sliter med økonomien, spesielt etter at deres datter ble alvorlig syk og havner på sykehus. Han sliter med å få betalt regningene, også de skyhøye sykehusregningene. Han tar kontakt med en gammel bekjent som heter Brian, og får oppdrag om å være leiemorder. Etter endt oppdrag, kommer et nytt. De og en til skal angripe en van som tilhører en narkokartell. Mario er ikke begeistret for ideén, men han trenger pengene, og kan han stole på Brian som selv er narkoman?
 
At denne er markert som horror skjønner jeg ikke. Ja, den har noen overnaturlige elementer og horror elementer, men det er kanskje 10% av boka, resten var som å lese en dramathriller. Altfor mye på spansk og ikke alle synspunkt jeg var enig i. Syns også at boka ble litt for mye woke.
 
 Anmeldelse kommer.


Den brutale sannheten: En bok jeg brukte over en måned på å lese ut. Jeg har ikke noe i mot å bruke tid på bøkene jeg leser, noe jeg ofte jeg gjør, men litt drøyt når man ikke bryr seg så mye om handlingen ...

Den er om Armand Gamache og det er femte bok i serien, selv har jeg ikke lest de andre og syns ikke det gjorde noe. Det har skjedd et mord i Three Pines og alle mistenker alle. Stedet er urolig siden det er marked på gang, og det strømmer på med gjennomreisende og turister. Etter hvert finner de ut at mannen som ble funnet drept i bistroen, er blitt flyttet på. Hvem er han? De finner en hytte i skogen med verdifulle antikviteter. Kan det være en sammenheng med saken?

Jeg liker store bøker, men denne boka kunne ha vært forkortet med to hundre sider uten at man har merket noe. Mange av samtalene gjentas, bare mellom forskjellige karakterer og ikke alle karakterene hadde noe for seg. Det ble vel mange gjentakelser, lite stemning og personlig brydde jeg meg ikke noe om hva som foregikk. Selv om jeg likte Armand, tviler jeg på at det blir flere bøker på meg i denne serien. Det ble for trått.

Anmeldelse kommer.


The Nightmare Man: En noe ukjent bok og en forfatter, som alltid er spennende. Boka hadde et unikt konsept som dessverre ble kastet bort.

Den er om forfatter Ben som skriver horror. Han er gift, har en datter og et barn på vei, men han og kona sliter. For mange år siden forsvant hans bror Devon og ingen vet hva som skjedde med ham, og det tærer på Ben ennå. Politiet mistenker ham for å ha slaktet en familie, hvor en datter overlevde. De mistenker ham fordi mordsaken ligner på plottet i boka hans, bare at det skjedde en liten stund før boka ble utgitt. The Nightmare Man er i bunn og grunn om en legende/mann som utgir seg for å være et fugleskremsel,og venter på neste offer ...

Som sagt et kult og et unikt konsept, men som ble sløst bort på familieproblemer og etterforsker med helseproblemer. Jeg liker familietrøbbel i thrillere, men ikke i horror, så det ødela den uhyggelig stemningen som kunne ha vært der, og fortellerstemmen var dessverre litt vel enkel og tam.

Anmeldelse kommer.

 

Second Life: En lydbok som jeg hørte på siden februar, så det sier jo sitt ... ikke så veldig engasjerende, noe som er skuffende da jeg likte Before I go to Sleep av samme forfatter.

Julia er gift med Hugh og sammen har de tatt seg av Connor helt fra han var liten, som er egentlig sønnen til søsteren hennes. På grunn av søsterens noe turbulente liv, har Julia og Hugh tatt på seg foreldrerollen for Connor. Julias søster er drept, og Julia klarer ikke å finne roen. Hun vet at søsteren møtte en mann på nettet, og hun går på en av disse sidene i håp om å komme i kontakt med en hun møtte. Etter hvert blir Julia kjent med en som heter Lucas, og hun vil møte ham for hun er både nysgjerrig på ham, og hun mistenker ham for å være drapsmann. Lucas og Julia får et merkelig forhold, der de ender opp med å møte hverandre flere ganger, og Hugh må ikke vite om det. Hvem er denne Lucas, og er Julia klar over hva hun roter seg bort i?

Jeg liker psykologiske thrillere, men dette var mer som å høre på drama. Det ble altfor mye om sex og følelser, og veldig lite om drapssak. Det ble det ikke helt mot slutten og da var også tålmodigheten slutt. Likte heller ikke lydbokinnleseren som ropte mer enn hun leste for ingen grunn, og jeg brydde meg heller ikke så mye om karakterene. Det fristet ikke å høre på lydboka, og det kunne ta uker og dager før jeg orket å høre videre. Men kommer til å prøve en bok til av Watson siden jeg likte den første boka så godt.

Anmeldelse kommer.


Siden ikke alle de seks planlagte bøkene for juli ble lest, følges det med en strafferunde. Strafferunden er The Apartment av S.L. Grey som er horror/thriller. Den skulle jeg egentlig lese i november i fjor. Det er også en bok jeg er interessert i å lese fremdeles. Det blir en stund til jeg kommer dit, for jeg er ikke ferdig med strafferunden fra november som er å lese Økseskipet av Jens Henrik Jensen, og foretrekker å lese strafferundene etter månedene i kronologisk rekkefølge. Så ligger litt etter, men er på side 238 av 477.

Ligger også etter med anmeldelsene, men å ligge etter har sin sjarm, og det blir når det blir. Tar ting i mitt eget tempo, for har andre hobbyer, også.👿


Ryggperspektiv av bøkene:


Lydbøker:

Second Life av S.J. Watson 


Godt å bli ferdig med innlegget, for det er ikke så mye mer å si enn at det var en svært skuffende lesemåned. 👿


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar