16. august 2024

Helgelektyre(656)

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
Home Before Dark av Riley Sager, A Time to Kill av John Grisham, No One Gets Out Alive av Adam Nevill, Magiske eventyr av Johanna Basford, Nightmare Cabaret av Fausto Bianchi, Tarot fargelegging av Alexis E. Thomson, er fra egen boksamling

Home Before Dark - Riley Sager

Mørkefall - Sven G. Simonsen

A Time to Kill - John Grisham

 

I natt leste jeg ut denne:

 

 
No One Gets Out Alive - Adam Nevill
 
No One Gets Out Alive av Adam Nevill. Horror utgitt i 2014.
 
Boka ble filmatisert i 2021, og må si at boka er litt bedre. Den er om Stephanie som føler seg veldig alene. Hennes far er død og stemoren hennes vil ha henne ut av hus. Stephanie drar med svært dårlig økonomi, og må finne seg et sted å leie og en jobb, noe som ikke skjer over natten. Hun finner et gammelt og nedslitt bygg hvor bare kvinner kan bo. Hun får et rom for seg selv, men må dele kjøkken og bad med andre. Huseieren Knacker er alt annet enn hyggelig og hun føler seg ofte mobbet av ham. Hun møter også Fregal, og Knacker og Fregal påstår at de er "søskenbarn" som driver stedet sammen. Bygget var en gang Knackers barndomshjem. Stephanie opplever ofte at hun hører gråting fra andre kvinner i bygget som hun sjeldent møter, og rare lyder. Og det er noe merkelig med Knacker og Fergal. De oppfører seg truende og Stephanie vet ikke om det er trygt for henne å bo der, men hvor ellers kan hun gjøre av seg?

 
I helga skal jeg lese videre i disse:
 

Home Before Dark av Riley Sager. Horror/thriller utgitt i 2020.
 
Maggie Holt får vite at faren hennes ikke har solgt huset som de bodde få uker i da hun var liten. I stedet har han beholdt det, og nå som han er død, arver hun det. Hun får velge om hun vil overta det eller selge det. Etter mye tvil velger hun å være der mens hun pusser det opp før hun legger det ut for salg. Huset er svært kjent etter at faren hennes skrev om opplevelsene, noe hun selv husker svært lite av, da hun var svært ung. Det er ikke mange som har vært begeistret for boka, spesielt ikke de som bor i nærheten av det beryktede huset. Kommer Maggie til å merke de rare tingene som skjer i huset mens hun pusser opp?

Mørkefall av Sven G. Simonsen. Krim utgitt i 2024.

Tredje bok i Liv Eriksson serien som også kan leses frittstående. Den er om psykologen Liv som nok en gang mister noen som betydde mye for henne. Denne gangen en nær venninne. Venninnen var journalist, og sammen skulle de møte opp på et slags konspirasjonsmøte, men Liv var nødt til å kansellere på grunn av rapportskriving. Hun tenkte at venninnen ikke ville møte opp alene, noe hun gjorde. En mann skal ha forlatt møtet etter å ha blitt svært opprørt, og Livs venninne skal ha fulgt etter ham ut av bedehuset, hvor møtet ble holdt. Siden han ble sist sett med henne, er han naturligvis mistenkt i saken, men hvem er han? Liv blir oppringt av Mikael, en journalist som forteller om Livs venninne, og sammen prøver de å finne den skyldige.
 

A Time to Kill av John Grisham. Advokatthriller utgitt i 1989.

Første bok i Jake Brigance serien, og boka ble filmatisert i 1996. Den er om en ung jente på ti år som blir brutalt overfalt av to menn. Faren hennes blir rasende, og advarer Jake om hevn etter høringen. Jake prøver å fraråde ham det. Dette overfallet skaper en skille i samfunnet og får stor oppmerksomhet.


Siden sist helg har jeg fargelagt dette:


Motivet er fra denne boka:

 
Magiske eventyr - Johanna Basford
 
 

 
 Motivet er fra denne boka:

 
Mythogoria: Nightmare Cabaret - Fausto Bianchi
 
 

Motivet er fra denne boka:
 
 
 Tarot fargelegging - Alexis E. Thomson (Jeg har den norske utgaven)
 
God helg.
 
Ukas låt: Fight - All Good Things

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar