13. mai 2024

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
Friends Like These av Kimberly McCreight, A Time to Kill av John Grisham og The Silent Companions av Laura Purcell, er fra egen boksamling
 
 

 
Bøker som ble lest i forrige uke:

Spillet om Svalbard - Birger Amundsen
Langsomt lukker jeg døren - Linda Olsson

Antall leste sider:

534 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

Invasjonen - Rut Granli

Bøker som leses nå:

📖Beistet - Johannes Kaasa
📖Løvinnen - Sven Petter Næss
📖Friends Like These - Kimberly McCreight
📖A Time to Kill - John Grisham
📖The Silent Companions - Laura Purcell

Planlagte bøker denne uka:

⃞   Den brutale sannheten - Louise Penny
⃞   Spøkelset, jenta og navnet som forsvant - Reece Carter

Målene for forrige uke var å lese ut Spillet om Svalbard av Birger Amnundsen, Friends Like These av Kimberly McCreight, og lese videre i The Silent Companions av Laura Purcell. Jeg ble ferdig med Spillet om Svalbard, men ikke Friends Like These og kom meg et stykke videre i The Silent Comapnions.

Natt til torsdag leste jeg ut Spillet om Svalbard av Birger Amundsen, som er journalist. Det er veldig mye politikk som var interessant og alt hemmelighetsskremmereriet tiden etter andre verdenskrig, som fremdeles er hysj, hysj i dag. Det har vært visse hendelser på Svalbard som folk fremdeles ikke kan snakke om. Har alltid vært fascinert av Svalbard og steder som er noe risikabelt å være. Boka var interessant selv om fortellerstemmen var en smule tørr.

I går leste jeg ut Langsomt lukker jeg døren av Linda Olsson som jeg ikke likte i det hele tatt. Likte hovedkarakteren Helga aller minst som virket svært selvsentrert. Skjønner det er en bok om sorg og det å komme seg videre, men boka hadde nesten ikke plot og slutten var bare irriterende.

Jeg leser fremdeles Beistet av Johannes Kaasa. Jeg har i det minste kommet meg over hundre sider. Liker plottet som er mystisk og litt horroraktig, men kanskje ikke fan av språket som er noe tungtrødd og mange linjeavsnitt. Men liker myten om dette mmystiske beistet som sies å være en hybrid av hund og ulv.

Om natta leser jeg Løvinnen av Sven Petter Næss som er femte bok i Harinder Singh saken. Liker å lese om det spesielle forholdet mellom Harinder og den forsvunnede niesen hans. Syns det er hakket mer spennende enn selve saken.

Jeg ble ikke ferdig med Friends Like These av Kimbberly McCreight. Glemmer hele tiden at jeg leser tregere på engelsk, og har kommet et godt stykke. Syns plottet er mer underlig enn spennende så langt, og det er en rar dynamikk i denne vennegjengen som jeg ikke blir helt klok på. Så usikker på hvordan jeg liker denne ennå.

I forrige uke kom jeg meg ikke videre i A Time to Kill av John Grisham. Det har ikke noe med plottet å gjøre, men selve bokformatet som er smalt og stivt, så det er anstrengende å lese i den. Derfor det frister så lite å lese den, så det er ikke John Grishams skyld, for har likt bøkene hans hittil.

Men leste videre i The Silent Companions av Laura Purcell som jeg leser sammen med en annen bokblogger. For tidlig å si hvordan jeg liker den ennå fordi selv om jeg har kommet et stykke inn i den, har det ikke skjedd så mye. Men liker atmosfæren så langt, men ikke hovedkarakteren som er noe nedlatende.

Mål for neste uke er å lese ut Beistet av Johannes Kaasa som jeg har lest i en god stund allerede, og kanskje Løvinnen av Sven Petter Næss siden den ikke er så stor, og komme meg videre i A Time to Kill av John Grisham.

Ellers håper jeg sola forsvinner snart for er lei av sommer allerede.👿

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar