8. desember 2023

Helgelektyre(620)

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse 
Holly av Stephen King, Do You Dream of Terra - Two? av Temi Oh, Enchanted Christmas av Teresa Goodridge, Rooms of Wonder av Johanna Basford og Colourmorphia av Kerby Rosanes,  er fra egen boksamling
 
 

Skygger - Sara Strömberg

Holly - Stephen King

Do You Dream of Terra-Two? - Temi Oh

 

Leselysten er så smått tilbake selv om den er noe hanglete, men det kommer seg.

 

Natt til onsdag hørte jeg ferdig denne:

 
Too Scared to Sleep - Andrew Duplessie
 
Too Scared to Sleep av Andrew Duplessie. Skremmende fortellinger for ungdom utgitt i 2023.
 
Dette er en debutbok med skremmende fortellinger om forskjellige tema for ungdom. Historiene er korte, og har ofte en twist på slutten. Mange av fortellingene har noe fremtidig eller noe futuristisk i seg, eller har noe med familierelasjoner å gjøre, men ikke alle. Historiene er kanskje mørke, men ikke "skremmende". Bør vel leses som papirbok, da det er med koder eller noe slik at man kan scanne dem med telefonen, og da får man se videoer som har sammenheng med historiene i boka. Selv hørte jeg som nevnt denne på lydbok og lydboken hadde to lydbokinnlesere, både en mannlig og en kvinnelig. 
 

I helga skal jeg lese videre i disse:


Skygger av Sara Strömberg. Krim utgitt på norsk i 2023.

En kvinne blir funnet død, og ikke mange i nærområdet vet så mye om henne. Hun var en enstøing og holdt til for seg selv. Vera Bergström var tidligere lokaldirektør, men er nå lærer, siden arbeidslivet kan være noe usikker. Men hun prøver å være en slags frilansjournalist ved siden av. Da hun hører om denne drepte kvinnen, vekkes det gamle instinkter, og hun klarer ikke å la være og grave i saken. Først vet hun ikke om hun vil ta del i saken, men da hun blir kontaktet av lokalavisen, vet hun ikke om hun klarer å si nei. Mens hun jobber med saken, er hun fast bestemt på å finne ut hvem denne mystiske kvinnen er, og hva som står bak det hele.

 

Holly av Stephen King. Krim med horrorelementer utgitt i 2023.

Vinner av Goodreads Choice Awards for beste horror, som ble annonsert i går den sjuende desember.👿

Holly Gibney er privatetterforsker, og har mange demoner å slite med og hun er en kjederøyker. Hun har nettopp mistet sin mor og deres forhold har alltid vært komplisert. Nå jobber hun alene mens jobbpartneren hennes er innlagt på sykehus på grunn av covid. Store deler av handlingen foregår i 2021, da det fremdeles var strenge regler i forhold til det. Hun bestemmer seg for å jobbe alene mens han er syk, for å holde seg opptatt med noe, og hun blir kontaktet av en bekymret mor. Datteren hennes er forsvunnet, og det er ulikt henne. Hun er i tjueårene og ansvarlig. Mens Holly begynner å undersøke ting, finner hun ut at noen flere er forsvunnet, og forestiler seg det verste. Som leser, leser man fra hennes perspektiv, et gammelt ektepar og ofrene. Som leser vet man hva som foregår, men ikke Holly ... 


Do You Dream of Terra - Two? av Temi Oh. Science fiction for ungdom utgitt i 2019.

Gjennom et heftig program blir seks ungdommer nøye utvalgt til å være med til Terra-Two. En planet som er blitt oppdaget, og skal ha en del likheter med Jorden. Sammen med noen erfarne veteraner, skal de dra dit sammen, og turen vil ta tjuetre år. Ungdommene skal som nevnt ha vært med på beinharde prøvelser i noen år, før de ble utvalgte til denne turen, men med en del ungdommer på samme sted, er man vel nødt til å forvente seg litt drama? Og er det levelig for mennesker å være på Terra-Two, eller vil det by på store utfordringer?


Siden sist helg har jeg fargelagt dette:


Motivet er fra denne boka:

 
Creative Haven: Enchanted Christmas - Teresa Goodridge
 
 

Motivet er fra denne boka:

 
Rooms of Wonder - Johanna BasfordMotivet er fra denne boka:

 
Colourmorphia - Kerby Rosanes
 
God helg.
 
Ukas låt: Wish I had an Angel - Nightwish

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar