14. april 2023

Helgelektyre(586)

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
The House at the End of the World av Dean Koontz, Chasing the Boogeyman av Richard Chizmar, Dagdrømmer av Hanna Karlzon, Tattoo designs av ukjent, og En verden av verdener av Kerby Rosanes,
er fra egen boksamling
 
 


Chasing the Boogeyman - Richard Chizmar

The House at the End of the World - Dean Koontz

Aftentid og morgengry - Ken Follett

 

Tirsdag leste jeg ut denne:

 

 
Løgnere - Trude Teige
 
Løgnere av Trude Teige. Krim utgitt i 2022.
Bok nummer sju i serien om journalisten Kajsa Coren. En gammel venn av Kajsa er blitt brutalt voldtatt i sitt eget hjem. Hun ønsker å ha Kajsa i nærheten som støtte i tiden fremover til tross for at de ikke har hatt så mye kontakt i det siste. Voldtektsofferet Anki vet ikke mye om voldtektsmannen, men forteller det hun husker og det hun rakk å observere av mannen, noe som ikke er lett da han brukte finlandshette. Naboene er vage og vet ikke så mye, og politiet har ikke mye å gå etter. Er voldtekten bare en løgn, eller er voldtektsmannen bare veldig utspekulert?
 
 
I helga skal jeg lese videre i disse bøkene:


Chasing the Boogeyman av Richard Chizmar. Horror/true crime utgitt i 2021.

Boka er stemplet som metafiksjon mange steder, men den er på en måte ikke det. Som i notatet forfatteren har skrevet i boka, står det at boka er en hyllest til hans hjemsted og hans lidenskap for true crime. Mye er inspirert fra hans personlige liv, men andre hendelser, folk og forskjellige steder er fiksjon. For å oppnå troverdighet. 

Året er 1988 og fire jenter forsvinner fra Edgewood. Det er et lite og rolig sted. Hvem kan ha bortført jentene, og hvorfor?


The House at the End of the World av Dean Koontz. Horror utgitt i 2023.

Katie er noe traumatisk, og har opplevd noe som gjør at hun frivillig lever i ensomhet. Hun bor for seg selv i et hus på en øy. Det eneste selskapet hun har er en rev som hun kaller Michael J. Etter skuespilleren Michael J. Fox. Hun tilbringer mye tid til å male og når hun ikke maler leser hun og hører på klassisk musikk.  Hvorfor lever en ung kvinne slik? Hvorfor beskytter hun seg mot resten av verden, og velger å være alene?

 

Aftentid og morgengry av Ken Follett. Historisk roman utgitt på norsk i 2020.

Man reiser tilbake helt til året 997. En mann forlater barndomshjemmet og ut i natten mens foreldre og søsken sover. Han ønsker å dra til sin kjæreste som bor et stykke unna. Da han ankommer, møter han et fryktelig syn, og vikingskip er i ferd med å dukke opp. Han burde ikke ha forlatt barndomshjemmet sitt, for tenk hvis familien hans blir angrepet.

 

Fargelagt/malt siden sist helg:


Motivet er fra denne boka:


 
Dagdrømmer - Hanna Karlzon
 

Motivene er fra denne boka:


 
Tattoo designs - ukjent
 

 

Motivene er fra denne boka:


 
En verden av verdener - Kerby Rosanes
 
God helg.
 
Ukas låt: Crazy Train -  Ozzy Ousbourne

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar