9. desember 2022

Helgelektyre(569)

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
Those Who Came Before av J.H. Moncrieff, En magisk verden av
Melpomeni Chatzipanagiotou
,Colourmorphia av Kerby Rosanes, og Tattoo Designs av ukjent er fra egen boksamling



Bastarden - Tonny Gulløv

Damen i proseccotåken - Lene Lauritsen Kjølner

Den siste festen - Clare Mackintosh


Natt til onsdag leste jeg ut denne:


 
Kleptokratiet - Espen Skjerven

Kleptokratiet. Krim utgitt i 2022.

Tredje bok i Tom Grayston serien. Tom Grayston har flyttet til Oslo og jobber nå for Kripos. Han og et team drar til Kongo, da unge kvinner i trettiårene som kjemper for noe viktig, er blitt angrepet i sin egen leilighet som de deler, og noen dør i hendelsen. Kvinnene bestemmer seg for å bli værende til tross for hendelsen, til Toms frustrasjon. Men han og teamet er nødt til å dra tilbake til Norge. Ting blir mørkere da Sofie bestemmer seg for å fortsette med visse undersøkelser. Det kan sette både henne og venninnen hennes i fare ...

I dag leste jeg ut denne:

 

 
Those Who Came Before - J.H. Moncrieff

 

 Those Who Came Before. Horror utgitt i 2019.

Reese opplever et levende mareritt. Han, kjæresten og et annet kjærestepar drar på campingtur for en weekend før de eventuelt begynner på college. Området er egentlig stengt, men de tar seg inn likevel og finner et avsideliggendes sted for å sette opp teltene sine. Neste morgen våkner Reese som den eneste overlevende. De andre er blitt myrdet, nærmest slaktet, mens han ikke har merket noen ting i løpet av natta. Han blir mistenkelig for politiet, men native americans i nærområdet, holder seg unna det området. Er det på grunn av gammel folketro, som de ymter til, eller er det en "vanlig" drapsmann på ferde?

 

Damen i Proseccotåken. Feelgood/krim utgitt i 2021.

Bok nummer åtte i serien om Olivia Henriksen.  Hun er privatdeteketiv, og har det med å rote seg bort i ting. Også denne gang. En venninne av henne har tilfeldigvis funnet knokler og en ring med et navn på, og ingen vet hvem denne Gro er. Olivia er nysgjerrig, og bestemmer seg for å spørre folk i nabolaget om de kjenner til navnet, men får seg litt av en overraskelse i et av husene hun besøker, for der er det nemlig en død person. Men spørsmålet er om det var ulykke eller noe mistenkelig.

 

Den siste festen. Krim utgitt på norsk i 2022.

Et lik blir funnet tilfeldig og det er en svært kjent mann som er både likt og mindre likt. I landsbyen er det et lite klasseskille som har skapt litt konflikter, og Ffion Morgan får sjokk da hun får se hvem hun skal jobbe med i denne etterforskningen. Ikke lett å jobbe med en mordsak et sted der alle vet hva som foregår.

 

Bastarden. Historisk litteratur utgitt i 2022

Tredje bok i Tusenårsriket og man bør lese den i kronologisk rekkefølge. De to andre bøkene heter: Tusenårsriket og En konges ætt. Hva som skjer i Bastarden, vet jeg ikke og som vanlig tar jeg ikke med oppsummering før jeg har lest et stykke i boka for å bli kjent med den. Synes det er risikabelt å skrive noe om bøker man ikke har begynt på. Bok nummer fire: Jernbyrd ble utgitt på norsk tidligere i høst.

Siden sist helg har jeg fargelagt dette:


Motivet er fra denne boka:


 
Enchanted Earth - Melpomeni Chatzipanagiotou (Jeg har den norske utgaven og den heter En magisk verden)
 
 
Motivet er fra denne boka:


 
Colourmorphia - Kerby Rosanes
 
 

 
Motivene er fra denne boka:

 
Tattoo Designs - ukjent
God helg.

Ukas låt: I Knew You Were Waiting (for Me) - George Michael ft. Aretha Franklin

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar